Ο Τιτανικός ΙΙ είναι γεγονός, γιατί τα πάντα στη ζωή αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία

Το πιστό αντίγραφο του Τιτανικού αναμένεται να πλεύσει για Νέα Υόρκη το 2022.

Αν αναρωτιέσαι ποια είναι η πιο τρελή ιδέα που παίζει εκεί έξω αυτή τη στιγμή, μάθε ότι η Blue Star Line, μια ναυτιλιακή από την Αυστραλία που ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Clive Palmer, σχεδιάζει τον Τιτανικό ΙΙ. Και ναι, είναι αυτό ακριβώς που φαντάζεσαι. 

Ο Τιτανικός ΙΙ είναι γεγονός, γιατί τα πάντα στη ζωή αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία

Το πιστό αντίγραφο του Τιτανικού είχε ξεκινήσει να κατασκευάζεται το 2012 αλλά λόγω οικονομικών δυσκολιών σταμάτησε. Πλέον, το project συνεχίζεται κανονικά με σκοπό να κάνει το πρώτο του ταξίδι το 2022 (110 χρόνια μετά το θρυλικό ναυάγιο), ακολουθώντας την ίδια ακριβώς πορεία με το ομώνυμο πλοίο του 1912, που οδήγησε τελικά σε ένα από τα πιο θανατηφόρα ναυτικά δυστυχήματα σε καιρό ειρήνης στη σύγχρονη ιστορία.

ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ

Ο Τιτανικός ΙΙ, την στιγμή που γράφονται αυτές εδώ οι γραμμές, κατασκευάζεται στην Κίνα (εν αντιθέσει με τον αυθεντικό, που φτιάχτηκε στο Μπέλφαστ). Θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι 2.400 επιβάτες και 900 μέλη πληρώματος και θα κοστίσει κάτι παραπάνω από $500.000.000. Θα έχει ακριβώς το ίδιο μέγεθος με το πρώτο πλοίο, θα διαθέτει τουρκικά χαμάμ, γυμναστήριο, καπνιστήριο και μια μεγάλη σκάλα και ασφαλώς τα τέσσερα μεγάλα χαρακτηριστικά φουγάρα. Θα διαθέτει όμως επαρκή αριθμό σωστικών λεμβών, σωσιβίων και πολλά σύγχρονα μέσα ασφαλείας, καθώς και ελικοδρόμιο.

Σύμφωνα με τον Palmer, το πλοίο θα ταξιδέψει αρχικά από το Ντουμπάι μέχρι το Σαουθάμπτον και από εκεί θα βάλει πλώρη για την Νέα Υόρκη, ακολουθώντας ακριβώς την μοιραία ρότα του πρώτου ταξιδιού. 

Το βρετανικό επιβατηγό υπερωκεάνιο Τιτανικός είχε βυθιστεί στον βόρειο Ατλαντικό στις  15 Απριλίου 1912, μετά από πρόσκρουση με παγόβουνο. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσουν τη ζωή τους οι 1.515 από τους 2.000 επιβαίνοντες. 

Μετά από αυτό το ταξίδι, ο Τιτανικός ΙΙ θα χρησιμοποιηθεί σαν κρουαζιερόπλοιο. Πληροφορίες για τα εισιτήρια δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Μέχρι να συμβεί αυτό, μπορείς να ξαναδείς την ταινία του James Cameron και την Kate Winslet να αφήνει τον Leo να πνιγεί. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος