Πλέον μπορείς να αγοράσεις το dream house του Ettore Sottsass στην Χαβάη

Με τιμή του ξεκινά από τα €8.600.000, μπορείς κάποιος να αποκτήσει ένα κομμάτι παραδείσου που κατέχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία της αρχιτεκτονικής.

Olabeunaga. Έτσι ονομάζεται μία από τις διασημότερες ιδιωτικές κατοικίες που έχουν σχεδιαστεί από τον διάσημο αρχιτέκτονα Ettore Sottsass, βρίσκεται στην Χαβάη και βγαίνει στο σφυρί από το Island Sotheby's International Realty network. Η αρχική τιμή του σπιτιού είναι τα €8.600.000.

Πλέον μπορείς να αγοράσεις το dream house του Ettore Sottsass στην Χαβάη

Πρόκειται για ένα από τα συνολικά επτά σπίτια αντιστοίχου ύφους που εμπνεύστηκε ο Sottsass στις ΗΠΑ και την Χαβάη, με το συγκεκριμένο να βρίσκεται στο Maui.

ΣΠΙΤΙ 2

Το εν λόγω κτίριο είναι το καλύτερο παράδειγμα της τεχνικής του δημοφιλούς Ιταλού αρχιτέκτονα (που έφυγε από τη ζωή τον Δεκέμβριο του 2007), ενώ στο εσωτερικό του φιλοξενούνται χειρόγραφα του ίδιο του Sottsass.

ΣΠΙΤΙ 3

Έχει κατασκευαστεί το 1997, στο υψηλότερο σημείο ενός λόφου και διαθέτει απρόσκοπτη θέα προς τον Ειρηνικό ωκεανό. Διατίθεται προς πώληση μετά την απόφαση της Lesley Bailey (founder του brand ACME Studio) και του συζύγου της Adrian Olabuenaga, οι οποίοι είχαν ζητήσει από τον Ettore Sottsass να τους σχεδιάσει ένα σπίτι εμπνευσμένο από την θάλασσα και την περιοχή. 

ΣΠΙΤΙ 4

Στο τυπικό στυλ του Ιταλού σχεδιαστή, το σπίτι αποτελείται από ένα κολάζ γεωμετρικών όγκων και ισχυρή αντίθεση χρωμάτων, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Η επιφάνειά του καλύπτει 255 τ.μ. και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τρία υπνοδωμάτια και δύο μπάνια, αψίδες και γυάλινες επιφάνειες καθώς μια σκάλα που μοιάζει βγαλμένη από καρτούν. 

ΣΠΙΤΙ 5

Τα περισσότερα από τα έπιπλα και τα αξεσουάρ έχουν επίσης σχεδιαστεί από τον Ettore Sottsass, που έχει κάνει το ίδιο ακόμη και για τα μαχαιροπίρουνα, όπως και για τον κήπο. 

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.