12 γεμάτοι ήλιο προορισμοί για κάθε μήνα του έτους

Ή αλλιώς πώς θα επιλέξεις το σωστό μέρος, τον σωστό μήνα.

Στην Ελλάδα παράπονο δεν έχουμε. Εδώ, μειοψηφία είναι η βροχή, η μουντάδα και το κρύο -έχουμε Νοέμβριο και ο καιρός θυμίζει άνοιξη-, καθώς ο ήλιος στέκει ψηλά στον ουρανό υπερήφανος και λαμπερός όχι τις μισές, αλλά σχεδόν όλες τις ημέρες του χρόνου. Κι αν εμείς ανήκουμε στους προνομιούχος, από άποψη καιρικών συνθηκών, αυτό δεν ισχύει και για τον υπόλοιπο κόσμο. Για να ακριβολογούμε, για μερίδα αυτού, που πρέπει να ταξιδέψει σε μακρινά μέρη για να νιώσει τον ήλιο να ζεσταίνει το δέρμα του. Αρκεί να επιλέξει τον σωστό προορισμό, το σωστό μήνα.

Ιανουάριος: Ταϊλάνδη

12 γεμάτοι ήλιο προορισμοί για κάθε μήνα του έτους

Στην Ταϊλάνδη ο καιρός είναι πάντα ζεστός. Τον πρώτο μήνα του έτους όμως επικρατεί το καλύτερο κλίμα: ζεστές ημέρες, γλυκιές νύχτες, χαμηλά επίπεδα υγρασίας και ελάχιστη πιθανότητα για βροχή. Η δυτική πλευρά της χώρας είναι ιδανική για τον Ιανουάριο: Πουκέτ, Κράμπι, Νήσοι Πι Πι, Koh Lanta.

Φεβρουάριος: Βραζιλία

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΗΛΙΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Με την περίοδο των βροχών να έχει επίσημα τελειώσει, ο Φεβρουάριος είναι ο ιδανικός μήνας για να επισκεφτεί κανείς την ηλιόλουστη και ζεστή Βραζιλία. Όποιος αναζητά διασκέδαση, μπορεί να κλείσει εισιτήρια για τις ημέρες που διεξάγεται το διάσημο καρναβάλι του Ρίο, ενώ για όσους αναζητούν ηρεμία και χαλάρωση, η καταλληλότερη περίοδος είναι δύο εβδομάδες πριν την έναρξη του καρναβαλιού.

Μάρτιος: Φιλιππίνες

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΗΛΙΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Ζέστη και ήλιος καταμεσής της περιόδους ξηρασίας. Το νησί του Παλαουάν, το ομορφότερο στον κόσμο, όπως έχει ψηφιστεί, είναι ένας must see προορισμός, όπως επίσης και τα σπήλαια του Sagada και οι ρυζοκαλλιέργειες στο Banaue.

Απρίλιος: Κολομβία

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΗΛΙΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Με τις έντονες βροχοπτώσεις να ξεκινούν τον Μάιο, ο Απρίλιος είναι ένας καλός μήνας για να κάνεις ένα αξέχαστο road trip στην πολύπαθη Κολομβία. Τον πιο ζεστό καιρό θα τον πετύχεις στην Καραϊβική περιοχή της χώρας και συγκεκριμένα στην "πολύχρωμη" Καρταχένα.

Μάιος: Λουιζιάνα, ΗΠΑ

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΗΛΙΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Λίγο μετά το καρναβάλι και λίγο πριν την αποπνικτική ζέστη των καλοκαιρινών μηνών στη Νέα Ορλεάνη. Ο τελευταίος μήνας της άνοιξης είναι η καλύτερη περίοδος για να περπατήσεις την ιστορική πόλη της Λουιζιάνα, που έχει κάτι από το χθες, να παρακολουθήσεις διάφορα μουσικά φεστιβάλ και να απολαύσεις φαγητό και ποτό σε απίστευτα οικονομικές τιμές.

Ιούνιος: Ιορδανία

πετρα

Ο καιρός είναι ζεστός, όχι όμως καυτός, δίνοντάς τη δυνατότητα στους τουρίστες να ανακαλύψουν περπατώντας τη γραφική πρωτεύουσα του Αμάν, την έρημο Wadi Rum και την αρχαία πόλη Petra.

Ιούλιος: Πορτογαλία

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΗΛΙΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Ο Ιούλιος στις ακτές της Πορτογαλίας είναι γλυκός με ένα δροσερό αεράκι να ανακουφίζει από τη ζεστή ατμόσφαιρα, που σε καμία περίπτωση δεν είναι αποπνικτική. Τα must see μέρη είναι ο εθνικός δρυμός Peneda-Gerês National Park, το Πόρτο για την αρχιτεκτονική και τα κρασιά, η Έβορα για την ιστορία της και η Αλγκάρβε για μπάνια στη θάλασσα.

Αύγουστος: Τουρκία

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΗΛΙΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Είναι η πλέον κατάλληλη περίοδος για να γυρίσεις τα παράλια της γείτονος χώρας και να γνωρίσεις την άλλη πλευρά του Αιγαίου, τη συνάμα τόσο γνώριμη όσο και ξένη, με ένα gület, το παραδοσιακό ιστιοπλοϊκό των Τούρκων. Θα κάνεις μπάνιο στα καταγάλανα νερά, ηλιοθεραπεία στις απέραντες αμμουδιές, θα ξεναγηθείς στα ερείπια αρχαίων πόλεων όπου γράφτηκε Ιστορία και θα διασκεδάσεις σε κοσμοπολίτικα τουριστικά θέρετρα.

Σεπτέμβριος: Ελλάδα

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΗΛΙΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Ξέρεις πολύ καλά γιατί. Ακριβώς διότι είναι ο καλύτερος μήνας για να απολαύσει κάποιος τον καυτό, ελληνικό ήλιο, να δροσιστεί στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου και του Ιουνίου, χωρίς την κοσμοσυρροή του καλοκαιριού. Υπάρχει επίσης μεγαλύτερη διαθεσιμότητα σε καταλύματα και οι τιμές είναι κατά τι πιο οικονομικές. 

Οκτώβριος: Ινδία

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΗΛΙΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Με την περίοδο των βροχοπτώσεων να έχει λήξει και τη θερμοκρασία να έχει ανέβει, ο Οκτώβριος είναι η καλύτερη επιλογή για ένα spiritual ταξίδι στην Ινδία από τη Βομβάη, το Νέο Δελχί και την Καλκούτα μέχρι τις αχανείς παραλίες σε Κεράλα, Γκόα και την περιοχή των Ναών στο Ταμίλ Ναντού.

Νοέμβριος: Μεξικό

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΗΛΙΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Κανκούν, Πουέρτο Βαγιάρτα, Πόλη του Μεξικό, Playa del Carmen. Το Νοέμβριο οι υψηλές θερμοκρασίες πέφτουν στο Μεξικό και η περίοδος ξηρασίας ξεκινά, καθιστώντας το ιδανικό προορισμό για μπάνιο, ηλιοθεραπεία και εξερεύνηση της χώρας.

Δεκέμβριος: Κόστα Ρίκα

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΗΛΙΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Μηδενική πιθανότητα για βροχή, μηδενική πιθανότητα για χιόνι. Λευκά Χριστούγεννα σε καμία περίπτωση δεν θα ζήσεις στην Κόστα Ρίκα. Αρμυρά, αμμώδη και καλοκαιρινά σίγουρα. Εμπειρία ζωής από κάθε άποψη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι πρέπει να κάνεις για να έχεις τύχη στη ζωή σου, σύμφωνα με το TikTok

Παραδόξως, κάποιες από αυτές τις συμβουλές παύλα πρακτικές, βγάζουν νόημα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι σχέση έχει ο Tony Soprano με τον LeBron James

O James Gandolfini είχε υποδυθεί ξανά τον θρυλικό ήρωα σε ένα μικρό βίντεο που έχει όλες τις απαντήσεις.

Γραφει Παυλος Κρουστης