Ταϊλάνδη: Ο τροπικός παράδεισος του χειμώνα

Ψάχνεις για ονειρικές παραλίες και τροπικό κλίμα όλο τον χρόνο; Υπάρχει ένα μέρος για σένα.

Τα φύλλα αλλάζουν χρώμα, ο ήλιος δύει πιο νωρίς, έρχεται η ώρα που βάζεις άλλη μία κουβέρτα στο κρεβάτι. Ενώ υπάρχει αρκετός κόσμος που χαίρεται το φθινόπωρο, υπάρχουν και εκείνοι που δεν αντέχουν χωρίς καλοκαίρι. Κάπως έτσι, λοιπόν, ξεκινά η αναζήτηση για διακοπές στη μέση του χειμώνα. Όνειρο θερινής νυχτός; Όχι ακριβώς, αφού υπάρχει πάντα η Ταϊλάνδη.

Το εξωτικό νησί της νοτιοανατολικής Ασίας έχει τροπικό κλίμα όλον τον χρόνο: από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο στην ανατολική ακτή που βλέπει στον κόλπο του Siam, και από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο δυτικά, εκεί που απλώνεται η θάλασσα του Andaman.

Krabi

Ταϊλάνδη: Ο τροπικός παράδεισος του χειμώνα

Διάσημο τόσο για τα εντυπωσιακά συμπλέγματα από πετρώδεις σχηματισμούς που αναδύονται μέσα από τη θάλασσα όσο και για την παραλία Ao Nang όπου οι ασβεστόλιθοι δημιουργούν φαντασμαγορικές σκιές, είναι ιδανικό μέρος για κάθε λάτρη του Instagram.

Phuket

Παρότι έχει χάσει την εξωτική του ηρεμία λόγω του πολύ τουρισμού, διατηρεί κάποιες ήσυχες γωνιές: 20 χιλιόμετρα από το κέντρο βρίσκεται η παραλία Kamala, μία όαση μακριά από τη φασαρία.

Koh Lanta

Koh Lanta

Ιδανικό για οικογενειακές διακοπές, προσφέρει δραστηριότητες όπως το trekking, καταδύσεις και μακρινούς περιπάτους σε υπέροχα μέρη με παράξενα, αλλόκοτα ονόματα ( Koh Haa, Hin Muang, Hin Daeng).

Koh Kradan

Μόλις 2,5 χιλιόμετρα σε μάκρος και 700 μέτρα σε πλάτος, με το 80% της επιφάνειάς του να είναι εθνικό πάρκο, πρόκειται για ένα πραγματικό παράδεισο. Κι ακριβώς όπως κάθε παράδεισος δεν έχει (σχεδόν) κανένα ATM.

Koh Phra Thong

Koh Phra Thong

Μανγκρόβια δάση, τεράστιες παραλίες, βραχώδη νησάκια, ακόμη και σαβάνα αφρικανικού τύπου είναι τα διαφορετικά τοπία που μπορεί να συναντήσει κανείς στο "Χρυσό Νησί του Βούδα", όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι.

Koh Mak

Δεκαέξι χιλιόμετρα παραλιών για να τα εξερευνήσεις μόνο με ποδήλατο: τα αυτοκίνητα απαγορεύονται στο νησί. Επίσης απαγορεύονται τα πολυώροφα κτίρια, τα μηχανάκια, τα clubs και γενικά ό,τι μπορεί να ταράξει την ηρεμία του τόπου.

Koh Kut 

Koh Kut

Πολύ κοντά στα σύνορα με την Καμπότζη, δύσκολα θα βαρεθεί κάποιος τις ατέλειωτες παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά που προσφέρει.

Koh Phayam

Τροπικά δάση κι άμμος: ιδανικός συνδυασμός ιδιαίτερα όταν αποτελούν ένα καλά κρυμμένο μυστικό για λίγους κι εκλεκτούς.

Koh Tarutao

Koh Tarutao

Το νησί, το οποίο ανήκει σε θαλάσσιο πάρκο, έχει σκοτεινό παρελθόν καθώς έχει χρησιμοποιηθεί παλιότερα σαν φυλακή από πειρατές. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι υστερεί σε γοητεία αφού η ζούγκλα που το καλύπτει από πέρα ως πέρα του δίνει μία άγρια ομορφιά.

Koh Lipe

Κάθε χρόνο, από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Απρίλιο, οι χελώνες επιλέγουν το ήσυχο νησί για να κάνουν τα αυγά τους. Εκτός όμως από τα συμπαθή αμφίβια, υπάρχει και μία ξεχωριστή φυλή που το αποκαλεί σπίτι της: οι Chao Ley, γνωστοί κι ως θαλάσσιοι Τσιγγάνοι της Ταϊλάνδης, ζούνε σα νομάδες του νερού, πιστεύουν στα δικά τους ανιμιστικά πνεύματα και μιλούν τη δική τους ξεχωριστή γλώσσα.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης