5 πανέμορφα ιδιωτικά νησιά διαθέσιμα προς ενοικίαση

Λίγο πιο ακριβά από ένα ξενοδοχείο, χωρίς όμως τους ενοχλητικούς ενοίκους.

Ο Οδυσσέας, ο Ροβινσώνας Κρούσος, η παρέα των πιτσιρικάδων από τον Άρχοντα των Μυγών του William Golding, οι χαρακτήρες του Lost, όλοι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο βρέθηκαν εγκαταλελειμμένοι σε κάποιο αχαρτογράφητο νησί. Κι ενώ θα έπρεπε να τους λυπόμαστε για αυτό που τους συμβαίνει, πολλές φορές νιώθουμε μία κρυφή ζήλια για την κατάστασή τους. Διότι, τελικά, ποιος δε θα ήθελε να βρεθεί σε έναν ερημικό παράδεισο με εξωτικές παραλίες όλες δικές του;

Τέτοιους είδους νησιά έχουν έναν διπλό συμβολισμό: από τη μία συμβολίζουν την απομόνωση, την ερημιά, την εσωτερική αναζήτηση κι από την άλλη την απόλυτη γαλήνη, χαλάρωση και τις τέλειες διακοπές. Μάλιστα, όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται, υπάρχουν αρκετά τέτοια μέρη που προσφέρονται προς ενοικίαση. Σίγουρα τα ιδιωτικά αυτά νησιά είναι λίγο πιο ακριβά από ξενοδοχείο, γλιτώνεις όμως τον κίνδυνο να βρεθείς δίπλα σε ενοχλητικούς ενοίκους.

Gladden Private Island | Μπελίζ

5 πανέμορφα ιδιωτικά νησιά διαθέσιμα προς ενοικίαση

Μία καταπληκτική βίλα σε ένα νησί βγαλμένο από κάποιον πίνακα του 20ου αιώνα: είναι λογικό το νοίκι να κοστίζει 2.733 ευρώ για ένα βράδυ. Το τοπίο όμως θα αποζημιώσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη καθώς θα χαθεί σε ένα μικρό σύμπαν λευκής άμμου, καταπράσινων νερών, τροπικών δασών και την ευκαιρία να επισκεφτεί έναν κοραλλιογενή ύφαλο. Όλα αυτά χωρίς κανέναν άλλο ένοικο δίπλα του.

Strand Island | Μινεσότα

Strand Island

Στο κέντρο της λίμνης Pelican, υπάρχει ένα από τα πιο γοητευτικά σημεία των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο διατίθεται για 827 ευρώ τη βραδιά· σε τιμή ευκαιρίας δηλαδή σε σχέση με το προηγούμενο και χωρίς να στερείται ομορφιάς. Όσο για το σπίτι; Το σαλόνι δείχνει ιδανικό για κάποιες μέρες απόλυτης ηρεμίας, διαβάσματος και -γιατί όχι;- ποιοτικού χρόνου για το ζευγάρι που θα το επιλέξει.

Crescent Island | Φλόριντα

Crescent Island

Ένα δάσος από καταπράσινους φοίνικες, μία πισίνα σε μία ξύλινα ταράτσα και μία τετραώροφη βίλα που βλέπει σε μία μικρή ιδιωτική παραλία. Ένας παράδεισος δηλαδή που κοστολογείται στα 699 ευρώ τη βραδιά.

East Island | Καναδάς

East Island

Στα καταγάλανα νερά του Spider Bay (σ.σ.: ο Κόλπος της Αράχνης) υπάρχει ένα ακόμα ιδιωτικό νησί κατάλληλο για όσους θέλουν να πάρουν πραγματικά λίγο χρόνο για τον εαυτό τους. Ένα καναδικό νησί που εντυπωσιάζει από τις φωτογραφίες και μόνο: ένα σπίτι φτιαγμένο εξολοκλήρου από ξύλο όπως ορίζει η παράδοση της περιοχής και οι σκιές των ελάτων να πέφτουν πάνω στις βαρκούλες που βρίσκονται αγκυροβολημένες μπροστά στην πόρτα του εξοχικού.

Tikehau Fafarua Lodge | Γαλλική Πολυνησία

Tikehau Fafarua Lodge

Η Γαλλική Πολυνησία είναι από μόνης της ένα θαύμα της φύσης, τι γίνεται όμως όταν έχεις τη δυνατότητα να συνδυάσεις αυτό το ταξίδι με ένα ιδιωτικό νησί που έχει θέα τον απέραντο Ειρηνικό ωκεανό; Λογικά απλά ερωτεύεσαι το μέρος μία για πάντα. Κάτασπρη άμμος, άγρια φύση και πολύ καλή τοποθεσία αφού βρίσκεται μόλις 30 λεπτά μακριά από το αεροδρόμιο.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης