Ολόκληρο ξενοδοχείο πωλείται για 40 ευρώ στην Αυστραλία

Όποιος προτείνει την καλύτερη ιδέα για το μέλλον του μπορεί να το κάνει δικό του.

Η ιδέα και μόνο του να μείνεις σε ένα καλό ξενοδοχείο δημιουργεί μία αίσθηση άνεσης. Πόσο μάλλον αν μπορούσες να το κάνεις δικό σου. Φυσικά, συνήθως υπάρχει ένα μεγάλο αγκάθι σε αυτήν την σκέψη: τα υπέρογκα ποσά που πρέπει να πληρώσεις για κάτι τέτοιο. Όπως πάντα όμως υπάρχουν κι εξαιρέσεις.

Τοποθετημένο μία ώρα από την πρωτεύουσα της Αυστραλίας, Καμπέρα,  τέσσερις ώρες μακριά από το Σίδνεϊ βρίσκεται ένα ξενοδοχείο που κυριολεκτικά "χαρίζεται" από τους τωρινούς του ιδιοκτήτες. Η μόνη προϋπόθεση; Το αστείο ποσό των 40 ευρώ περίπου (63 δολάρια Αυστραλία) για ένα παραδοσιακό κτίσμα 13 δωματίων, πλήρως επιπλωμένο και μία μεγάλη έκταση με δάση.

Ολόκληρο ξενοδοχείο πωλείται για 40 ευρώ στην Αυστραλία

Είναι όμως δυνατόν να ζητούν μόνο αυτό; Οι Robyn και Allan Cox είχαν αγοράσει την ιδιοκτησία για περίπου 300 χιλιάδες ευρώ (470 χιλιάδες δολάρια Αυστραλίας) πριν μερικά χρόνια, σήμερα όμως δεν ενδιαφέρονται να ασχοληθούν άλλο με αυτήν. Δείχνουν όμως να του νοιάζει το μέλλον του ξενοδοχείου.

Ξενοδοχείο Αυστραλία 4

Έτσι, αντί να προσπαθήσουν να πουλήσουν περίπου στην τιμή που αγόρασαν αποφάσισαν να κάνουν κάτι πολύ πιο πρωτότυπο κι ίσως, τελικά, περισσότερο κερδοφόρο: τα 40 ευρώ που προαναφέρθηκαν δεν είναι ακριβώς τιμή πώλησης αλλά το κόστος συμμετοχής σε έναν άτυπο διαγωνισμό.

Όποιος φέρει την καλύτερη ιδέα για το μέλλον του καταλύματος, όποιος επί της ουσίας δείξει το πιο ζεστό ενδιαφέρον για αυτό και τα μικρά δάση που περιτριγυρίζουν, θα είναι κι ο νικητής. Κάτι τέτοιο, βέβαια, δεν είναι και τόσο εύκολη δουλειά αφού το ξενοδοχείο βρίσκεται σε μία απομακρυσμένη περιοχή, ελάχιστων κατοίκων, με αποτέλεσμα να λείπουν τα εργατικά χέρια για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες συντήρησης. 

Ξενοδοχείο Αυστραλία 3

Σύμφωνα με το Lonely Planet, το μέσο που έφερε στο φως αυτήν την περίεργη είδηση από το νότιο ημισφαίριο, θα χρειαστούν περίπου 20 χιλιάδες συμμετοχές για να μη βγουν ζημιωμένοι από την επένδυσή τους Robyn κι Allan Cox. Εκείνοι όμως δηλώνουν ότι τους ενδιαφέρει περισσότερο η μακροημέρευση του ξενοδοχείου παρά τα χρήματα. Αρκεί δηλαδή κάποιος να το προσέχει σαν τα μάτια σου.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.