Τα θαύματα του ιδιωτικού νησιού του Richard Branson

Ο παράδεισος του Βρετανού entrepreneur ανοίγει ξανά στο κοινό.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 03 Δεκεμβρίου 2018

Ο Richard Branson είναι ένα από τους σημαντικότερους επενδυτές του πλανήτη (και κορυφαίος entrepreneur προτού αυτό γίνει cool) και ιδιοκτήτης της Virgin, που διαχειρίζεται περισσότερες από 400 σπουδαίες εταιρείες παγκοσμίως. Ο Branson είναι επίσης γνωστός και σαν συγγραφέας και φιλάνθρωπος, ενώ -όπως συνηθίζεται με τέτοιους τύπους- είναι και λιγάκι υπερβολικός.

Τα θαύματα του ιδιωτικού νησιού του Richard Branson

Φυσικά, κάποια στιγμή θα έχει πάρει κάτι το αυτί σου και για το περίφημο ιδιωτικό νησί του, το Necker, που ανήκει στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. 

Ο Branson απέκτησε το νησί, εμβαδού μόλις 74 στρεμμάτων, πίσω στο 1978 κι ενώ ήταν μόλις 28 ετών, στην προνομιακή τιμή των $180.000. Μετά από αρκετά χρόνια και επενδύοντας περισσότερα από 10 εκατ. δολάρια το μετέτρεψε σε έναν επίγειο παράδεισο αλλά και βιότοπο σπάνιων ειδών, δημιουργώντας ένα  υπερπολυτελές θέρετρο για λίγους. Παρά τις καταστροφές που προκλήθηκαν σε αυτό από τυφώνες, το νησί ετοιμάζεται να υποδεχτεί και πάλι επισκέπτες (συνήθως κάποια σημαντικά πρόσωπα της παγκόσμιας showbiz) οι οποίοι θα απολαύσουν μια κάτι παραπάνω από κομψή διαμονή, μοντέρνες ανέσεις καθώς και θαυμάσια κουζίνα στα εστιατόριά του. Το να αναφέρουμε τα κρυστάλλινα νερά και τις κατάλευκες αμμουδιές με τους φοίνικες (όπως η διάσημη Turtle Beach) είναι μάλλον περιττό. 

ΝΗΣΙ ΝΕΚΕΡ 2

Κάθε φορά μπορούν να μένουν στο νησί μόλις 34 άτομα, κάτι που κατά καιρούς έχει ως αποτέλεσμα να το προτιμούν προσωπικότητες όπως η Kate Moss, o Robert De Niro, η Oprah κ.α., καθώς και να διοργανώνουν εκεί σημαντικά events ή ακόμη και γάμους. 

Στην πρόσφατη ανακαίνιση/ αναδιαμόρφωση μετά την καταστροφή, προστέθηκε στα καταλύματα του νησιού και η βίλα Leha Lo, ένα μπαλινέζικου στυλ σπίτι, περιτριγυρισμένο από το τροπικό τοπίο, για το οποίο οι μέχρι στιγμής επισκέπτες μιλούν με αποθεωτικά λόγια, ενώ αναμένεται να χτιστούν και μερικά ακόμη παρεμφερή κτίρια. 

Όπως αντιλαμβάνεσαι, μια τέτοια εμπειρία κοστίζει. Στην περίπτωση του Necker Island, το ποσό ανέρχεται περίπου στις $62.000/ διανυκτέρευση.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Anne Hathaway είναι πλέον αγνώριστη

Η αλλαγή στην εμφάνισή της που δεν περίμενε κανείς.

H Billie Eilish λεέι ότι θα έπρεπε να έχει διδακτορικό στον αυνανισμό

"Βασικά μιλάω για το σεξ κάθε φορά που έχω την ευκαιρία".

H Ferrari αλλάζει όνομα

Ύστερα από συμφωνία εκατομμυρίων με τεχνολογικό κολοσσό.

Γραφει TopGear

Είδαμε την πρώτη τηλεόραση MicroLED που κατέφθασε στην Ελλάδα

Οι νέες τηλεοράσεις και soundbars της Samsung είναι πραγματικά πρωτοποριακές και εντός θα βρεις όλες τις πληροφορίες.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η νέα δίαιτα του Orlando Bloom περιλαμβάνει (και) δηλητήριο βατράχου

Ο δημοφιλής ηθοποιός μόλις αποκάλυψε ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το Orlando Bloom: To the Edge έκανε ακραία πράγματα - και όχι μόνο στη διατροφή του.

Γραφει Γιαννης Σπανος