Τα θαύματα του ιδιωτικού νησιού του Richard Branson

Ο παράδεισος του Βρετανού entrepreneur ανοίγει ξανά στο κοινό.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 03 Δεκεμβρίου 2018

Ο Richard Branson είναι ένα από τους σημαντικότερους επενδυτές του πλανήτη (και κορυφαίος entrepreneur προτού αυτό γίνει cool) και ιδιοκτήτης της Virgin, που διαχειρίζεται περισσότερες από 400 σπουδαίες εταιρείες παγκοσμίως. Ο Branson είναι επίσης γνωστός και σαν συγγραφέας και φιλάνθρωπος, ενώ -όπως συνηθίζεται με τέτοιους τύπους- είναι και λιγάκι υπερβολικός.

Τα θαύματα του ιδιωτικού νησιού του Richard Branson

Φυσικά, κάποια στιγμή θα έχει πάρει κάτι το αυτί σου και για το περίφημο ιδιωτικό νησί του, το Necker, που ανήκει στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. 

Ο Branson απέκτησε το νησί, εμβαδού μόλις 74 στρεμμάτων, πίσω στο 1978 κι ενώ ήταν μόλις 28 ετών, στην προνομιακή τιμή των $180.000. Μετά από αρκετά χρόνια και επενδύοντας περισσότερα από 10 εκατ. δολάρια το μετέτρεψε σε έναν επίγειο παράδεισο αλλά και βιότοπο σπάνιων ειδών, δημιουργώντας ένα  υπερπολυτελές θέρετρο για λίγους. Παρά τις καταστροφές που προκλήθηκαν σε αυτό από τυφώνες, το νησί ετοιμάζεται να υποδεχτεί και πάλι επισκέπτες (συνήθως κάποια σημαντικά πρόσωπα της παγκόσμιας showbiz) οι οποίοι θα απολαύσουν μια κάτι παραπάνω από κομψή διαμονή, μοντέρνες ανέσεις καθώς και θαυμάσια κουζίνα στα εστιατόριά του. Το να αναφέρουμε τα κρυστάλλινα νερά και τις κατάλευκες αμμουδιές με τους φοίνικες (όπως η διάσημη Turtle Beach) είναι μάλλον περιττό. 

ΝΗΣΙ ΝΕΚΕΡ 2

Κάθε φορά μπορούν να μένουν στο νησί μόλις 34 άτομα, κάτι που κατά καιρούς έχει ως αποτέλεσμα να το προτιμούν προσωπικότητες όπως η Kate Moss, o Robert De Niro, η Oprah κ.α., καθώς και να διοργανώνουν εκεί σημαντικά events ή ακόμη και γάμους. 

Στην πρόσφατη ανακαίνιση/ αναδιαμόρφωση μετά την καταστροφή, προστέθηκε στα καταλύματα του νησιού και η βίλα Leha Lo, ένα μπαλινέζικου στυλ σπίτι, περιτριγυρισμένο από το τροπικό τοπίο, για το οποίο οι μέχρι στιγμής επισκέπτες μιλούν με αποθεωτικά λόγια, ενώ αναμένεται να χτιστούν και μερικά ακόμη παρεμφερή κτίρια. 

Όπως αντιλαμβάνεσαι, μια τέτοια εμπειρία κοστίζει. Στην περίπτωση του Necker Island, το ποσό ανέρχεται περίπου στις $62.000/ διανυκτέρευση.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ταξίδια & Ξενοδοχεία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πιο πλούσιες, χαρούμενες και υγιείς χώρες του κόσμου

Μήπως να τα μαζεύουμε και να φεύγουμε για κάποια από αυτές τις 12;

Στην Αμερική μπορείς να νοικιάσεις ένα ολόκληρο βουνό για να κάνεις σκι

Το τελευταίο trend του χειμερινού τουρισμού κοστίζει ένα βουνό λεφτά.