5 προσιτοί προορισμοί για να αποχαιρετήσεις το 2018

Το τελευταίο ταξίδι του έτους δε χρειάζεται να κοστίσει μια περιουσία. Ακόμη κι αν κλείσεις την τελευταία στιγμή.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 12 Δεκεμβρίου 2018

Σχεδόν Χριστούγεννα. Και όπως συμβαίνει παραδοσιακά αυτές τις ημέρες, κάπου ανάμεσα σε γεύματα, δώρα και βόλτες, οι περισσότεροι έχουν το χρόνο (ενδεχομένως και το χρήμα) για να σχεδιάσουν το επόμενό τους ταξίδι. Ακόμη κι αν αυτό πρόκειται να συμβεί όχι κατά τις πρώτες ημέρες ή εβδομάδες του νέου έτους, αλλά λίγο πριν το προηγούμενο πει αντίο. Αν σε συγκινεί η ιδέα να αποχαιρετήσεις τον παλιό τον χρόνο με ένα short break στο εξωτερικό, ορίστε κάποιες εύκολες και προσιτές οικονομικά προτάσεις. 

Μπρατισλάβα, Σλοβακία

5 προσιτοί προορισμοί για να αποχαιρετήσεις το 2018

Μπορεί να βρίσκεται στη σκιά άλλων πρωτευουσών της κεντρικής Ευρώπης, όπως είναι η Πράγα ή η Βιέννη, ωστόσο η Μπρατισλάβα διαθέτει τη δική της γοητεία, με το κομμάτι της παλιάς πόλης, το Κάστρο και τις βόλτες στις όχθες του Δούναβη να είναι τα highlights της. 

Εκτιμώμενο κόστος*: €380

Βελιγράδι, Σερβία

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Σε μονίμως ανοδική τροχιά τα τελευταία χρόνια, η πρωτεύουσα της Σερβίας φημίζεται τόσο για τη νυχτερινή της διασκέδαση όσο και για το αν μη τι άλλο ενδιαφέρον πάντρεμα του μποέμ με το χίπστερ, υπό το βαλκανικό φολκλόρ. Δυνατά σημεία εδώ το παλιό φρούριο Καλεμέγκνταν, η πιο ευρωπαϊκή λεωφόρος του Κνεζ Μιχαήλοβα και η Σκαρντάρλιγια που πολλοί την παρομοιάζουν με την Μονμάρτρη.

Εκτιμώμενο κόστος: €323.

Κρακοβία, Πολωνία

ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Η κατά πολλούς ομορφότερη πόλη της Πολωνίας έχει εξελιχθεί σε έναν αγαπημένο για τους Έλληνες προορισμό, κυρίως (ας μη γελιόμαστε) των πολύ προσιτών επιλογών σε εισιτήρια, διαμονή, φαγητό και διασκέδαση. Δεν είναι όμως μόνο αυτό, καθώς με μια επίσκεψη στη Ρίνεκ Γκλόβνι (μια από τις μεγαλύτερες μεσαιωνικές πλατείες της Ευρώπης), την παλιά πόλη και το Κάστρο Βαβέλ θα καταλάβεις γιατί γίνεται ντόρος γι' αυτήν. 

Εκτιμώμενο κόστος: €341.

Βουκουρέστι, Ρουμανία

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Ακόμη μία βαλκανική πρωτεύουσα που ακολουθεί τα βήματα του Βελιγραδίου και καταλαμβάνει πια σημαντική θέση στις επιλογές για ένα σύντομο όσο και οικονομικό ταξίδι από τη χώρα μας. Το παλάτι του Τσαουσέσκου, η αναζωογονημένη παλιά του πόλη καθώς και τα εντυπωσιακά του πάρκα αξίζουν της προσοχής κάθε ταξιδιώτη.

Εκτιμώμενο κόστος: €259.

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Η  πόλη- θρύλος και μεγαλύτερη σε έκταση της Τουρκίας δε χάνει ποτέ την ταξιδιωτική της λάμψη, φιγουράροντας συνεχώς σε λίστες με τους πιο επισκέψιμους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Τυγχάνει τους τελευταίους μήνες (λόγω και των οικονομικο-πολιτικών εξελίξεων στη γείτονα χώρα) να είναι και αρκετά πιο προσιτή από ό,τι στο παρελθόν. 

Εκτιμώμενο κόστος: €263.

*Το εκτιμώμενο κόστος περιλαμβάνει συνολική τιμή για δύο άτομα (αεροπορικά και ξενοδοχείο), σύμφωνα με προτάσεις του Skyscanner, για τις ημερομηνίες 26-28/12/2018. Οι τιμές ενδέχεται να αλλάξουν σύντομα. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο θάνατος του Αλέξανδρου Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Μοναχογιός και διάδοχος του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση. Ο θάνατός του σε αεροπορικό δυστύχημα, σε ηλικία 25 ετών, εξύφανε πάμπολλες ιστορίες συνωμοσίας.

3 πράγματα που μπορείς να κάνεις στο LinkedIn για να βρεις δουλειά πιο εύκολα

Οι ειδικοί στην αγορά εργασίας προτείνουν μερικά εύκολα βήματα που μπορείς να κάνεις μέσω του LinkedIn για να βελτιστοποιήσεις τις πιθανότητές σου.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Ξέρουμε πού θα βρεις το πιο φθηνό τσουρέκι στην Ελλάδα

Ψάξαμε την αγορά για εσένα και έτσι σου έχουμε όλες τις απαντήσεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης