Αν τύχει ποτέ να κάνεις καταδύσεις στην Αντίγκουα, έχε στο νου σου τα εξής

Ή και σε άλλες, λιγότερο εξωτικές τοποθεσίες. Είναι ευκολότερο από όσο νομίζεις.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 27 Δεκεμβρίου 2018

Λατρεύεις τη θάλασσα, σε σαγηνεύει ο βυθός και ενδεχομένως κάποιο ντοκιμαντέρ, όπως ας πούμε το θαυμάσιο The Blue Planet, σε έχει ψήσει να ασχοληθείς σοβαρά. Έχεις όμως στο μυαλό σου πάντοτε πως πρέπει να γνωρίζεις κάποια πράγματα για να το κάνεις και αμφιβάλλεις αν αξίζει τον κόπο να μπεις σε μια τέτοια περιπέτεια.

Αν τύχει ποτέ να κάνεις καταδύσεις στην Αντίγκουα, έχε στο νου σου τα εξής

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη που μπορούν να σε βοηθήσουν, όπως ας πούμε οι εκπαιδευτές της PADI (Professional Association of Diving Instructors), που σε ετοιμάζουν για βουτιά από την πρώτη κιόλας ημέρα.

Τα μαθήματά τους αφορούν κάθε τύπο ταξιδιώτη ή τουρίστα. Οι συντάκτες μάλιστα του ιταλικού Esquire βούτηξαν μαζί τους στο Sandals Resort και την υπέροχη θάλασσα της Αντίγκουα.

Η πρώτη επαφή με την κατάδυση ξεκινά από τη στεριά, όπου σε ένα δωμάτιο βλέπεις ένα βίντεο που σου εξηγεί όλα όσα παίζουν στο βυθό και ασφαλώς τους κανόνες ασφαλείας. Επίσης, πώς δουλεύει ο εξοπλισμός και τις αρχές που ρυθμίζουν την πίεση, την αναπνοή και τη συμπεριφορά του δύτη (για παράδειγμα ποιοι είναι οι κανόνες επικοινωνίας εντός του νερού). 

Στη συνέχεια, προχωράς στο πρακτικό κομμάτι, το οποίο πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε πισίνα. Πρώτα απ' όλα δοκιμάζεις τις ικανότητές σου ως κολυμβητής. Στη συνέχεια χρησιμοποιείται ο εξοπλισμός. 

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ 2

Αφού περάσεις αρκετό χρόνο στο βυθό της πισίνας και μάθεις όλες τις καταδυτικές -βασικές- αρχές, ετοιμάζεσαι να επιβιβαστείς στη βάρκα και να βγεις στα ανοιχτά για την κατάδυση. 

Φυσικά, η παρθενική βουτιά γίνεται σε μια πολύ ασφαλή περιοχή και σε όχι και τόσο βαθιά νερά. Οι εκπαιδευτές είναι πάντοτε πολύ κοντά σου, όπως και στο υπόλοιπο γκρουπ των ανθρώπων που θα βουτήξουν μαζί σου.

Οι περισσότεροι που ξεκινούν τις καταδύσεις, κολλάνε. Και ψάχνουν συνεχώς αφορμές για να βουτήξουν σε ολοένα και πιο μεγάλα βάθη, συχνά μέχρι να μπορούν να πηγαίνουν και εντελώς μόνοι τους.

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ 3

Ο καθένας μπορεί να το κάνει. Φτάνει να έχει την επιθυμία να γίνει ο επόμενος Jacques Cousteau. Ή περίπου.

Από: Esquire IT

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Auto & Moto

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό είναι μάλλον το πιο Instagrammable ξενοδοχείο του πλανήτη

Το Paradiso στην Ίμπιζα σίγουρα ξεχωρίζει για το μοναδικό του design.

Μερικά από τα πιο αλλόκοτα ξενοδοχεία του πλανήτη

Εκεί όπου οι νύχτες γίνονται πραγματικά μοναδικές εμπειρίες.