Tips για να διακοσμήσεις το σπίτι σου σαν να είναι boutique hotel

Αναβάθμιση και αίσθηση πολυτέλειας σε 5 πολύ απλές κινήσεις.

Κάθε ταξίδι γίνεται αυτομάτως καλύτερο από τη στιγμή που θα μπεις στο καθαρό, άρτια εξοπλισμένο και καλοσχεδιασμένο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου. Πολύ συχνά δε, αυτό αποτελεί και την κατάλληλη αφορμή για να κάνεις και εσύ ο ίδιος κάποιες αλλαγές στους χώρους του σπιτιού σου - συνήθως στο υπνοδωμάτιο. 5 σχεδιαστές που συνεργάζονται με boutique ξενοδοχεία από την Βαρκελώνη μέχρι το Πόρτλαντ δίνουν πρακτικές συμβουλές για το πώς μπορεί να αναβαθμιστεί ο χώρος σου.


1. Περιόρισε τα έπιπλα


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Casa Bonay (@casabonay) on

Τα δωμάτια του ξενοδοχείου Casa Bonay στην Βαρκελώνη περιέχουν μόλις 5 έπιπλα. "Τα μικρά δωμάτια μπορούν να αποδειχθούν εξαιρετικά ευρύχωρα αν περιοριστούν τα αντικείμενα που βρίσκονται μέσα σε αυτά" αναφέρει ο αρχιτέκτονας Leigh Salem, που έχει βοηθήσει στο σχεδιασμό αλλά και στη διακόσμησή τους. 


2. Τα έργα τέχνης δεν χρειάζεται να κοστίζουν μία περιουσία


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Nines Hotel - Luxury (@thenineshotel) on

Ναι, θα ήταν πολύ cool να έχεις ένα poster από την αγαπημένη σου ταινία ή το Game of Thrones στον τοίχο, αλλά είναι προτιμότερο να επιλέξεις κάτι που παραπέμπει περισσότερο σε χώρο ενήλικα. Όχι, δεν εννοούμε τα έτοιμα κάδρα του IΚΕΑ αλλά ένα έργο τέχνης, που δεν χρειάζεται να κοστίζει πολλά χρήματα. Για παράδειγμα, το ξενοδοχείο The Nines στο Πόρτλαντ έχει επιλέξει για τους τοίχους των δωματίων του έργα φοιτητών από τις σχολές Καλών Τεχνών του Όρεγκον. 


3. Τοποθέτησε μία πολυθρόνα


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Thompson Nashville (@thompsonnashville) on

"Η καρέκλα που υποδέχεται όλα τα ρούχα σε ένα εργένικο υπνοδωμάτιο μπορεί κάλλιστα να αντικατασταθεί με κάτι αισθητικά καλύτερο" είναι η άποψη των σχεδιαστών Jeremy Levitt και Danu Hassik, που έχουν φροντίσει να ενσωματώσουν μία πολυθρόνα σε κάθε δωμάτιο του boutique hotel Thompson, στο Νάσβιλ του Τενεσί. Το ύφος, το στυλ και το μέγεθος του εν λόγω επίπλου μπορεί να διαφέρει αναλόγως χαρακτηριστικών του δωματίου. 


4.  Αντί έργων τέχνης, άλλα αντικείμενα


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Henry Howard Hotel (@henryhowardhotel) on

Αν δεν είσαι και ο μεγαλύτερος fan της τέχνης ή αν απλά δεν θέλεις να αγοράσεις κάποιο σχετικό έργο, μπορείς να πειραματιστείς με άλλα αντικείμενα. Όπως συμβαίνει και στο Henry Howard Hotel στη Νέα Ορλεάνη. Εκεί η designer Lauren Mabry έχει επιλέξει να τοποθετήσει στα δωμάτια, αντικείμενα που σχετίζονται με την κουλτούρα και την ιστορία της πόλης (πχ μουσικά όργανα στους τοίχους). 


5. Εκμεταλλεύσου κάθε εκατοστό


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Moxy NYC Downtown (@moxydowntown) on

Με μία πρώτη ανάγνωση, αυτό έρχεται σε αντιπαράθεση με το νο.1. Αν όμως ο χώρος σου είναι περιορισμένος, καλό θα είναι να εκμεταλλευθείς κάθε σημείο του. Αυτό είναι κάτι που έχει κάνει και ο διακοσμητής Glenn Pushelberg, στο ξενοδοχείο Moxy NYC Times Square, στη Νέα Υόρκη. "Οι πιο πολλοί άνθρωποι που μένουν και εργάζονται εδώ αλλά και οι επισκέπτες, ζουν την πόλη με αρκετά γρήγορους και ευέλικτους ρυθμούς. Το ίδιο ευέλικτοι θα πρέπει να είναι και οι χώροι τους. Μία καλή λύση προς αυτή την κατεύθυνση είναι τα πτυσσόμενα έπιπλα που καθιστούν εύκολη τη φιλοξενία φίλων, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την αισθητική. Επίσης, πλεονεκτήματα προσφέρουν και τα αντικείμενα που μπορεί να έχουν πολλαπλές χρήσεις" αναφέρει ο Pushelberg.

Από: Esquire NL

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης