10 κρυφοί παράδεισοι προσβάσιμοι μόνο με σκάφος

Κράτα σημειώσεις για τις επόμενες διακοπές.

Το Holidu, μηχανή αναζήτησης για καταλύματα διακοπών, σε συνεργασία με την Salisquare, την πιο γνωστή πλατφόρμα για να κλείσεις διακοπές σε ιστιοπλοϊκό, κατέληξαν πρόσφατα στους κορυφαίους Ευρωπαϊκούς προορισμούς που είναι προσβάσιμοι μόνο από τη θάλασσα. Ή πιο απλά 10 κρυφοί παράδεισοι που χρειάζεσαι σκάφος για να τους γνωρίσεις.

Κάλα Λούνα | Σαρδηνία (Ιταλία)

10 κρυφοί παράδεισοι προσβάσιμοι μόνο με σκάφος

Νερά που θυμίζουν Καραϊβική κάτω από επιβλητικά βράχια και χρυσαφένια άμμος σε μία παραλία που θυμίζει ημισέληνο. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια το μυστικό της έχει αποκαλυφθεί κι έτσι κατακλύζεται από φανατικούς των καταδύσεων αλλά και τουρίστες κάθε είδους. Παρ' όλα αυτά, αν νοικιάσεις ιστιοπλοϊκό με καπετάνιο από την περιοχή είναι σίγουρο ότι θα σε οδηγήσει στα σωστά σημεία την κατάλληλη ώρα της μέρας.

Γαλάζια Σπηλιά | Μπίσεβο (Κροατία)

Γαλάζια Σπηλιά | Μπίσεβο (Κροατία)

Η διαδρομή μέχρι το σπήλαιο -ναι, δεν έχει μόνο η Ελλάδα το προνόμιο σε αυτά- είναι γεμάτη από την καταπράσινη φύση της περιοχής. Εκεί, όμως, που το τοπίο γίνεται σχεδόν σουρεαλιστικό είναι στην είσοδό του: Το φως του ήλιου που αντανακλάται στους βράχους χαρίζει μία μοναδική εμπειρία που δύσκολα μπορεί κανείς να ξεχάσει.

Ντραγκονέρα | Μαγιόρκα (Ισπανία)

Ντραγκονέρα 1 Μαγιόρκα Ισπανία

Ένα ακατοίκητο νησί σε σχήμα δράκου γεμάτο από ευκαιρίες για ορειβασία, κολύμπι, καταδύσεις κι άλλες ταξιδιωτικές περιπέτειες. Το εξωτικό τοπίο, βγαλμένο από ταινία με πειρατές, είναι επισκέψιμο μέσα από ειδικές εκδρομές που διοργανώνονται από την απέναντι ακτή ενώ αν κάποιος θελήσει να το προσεγγίσει μόνος του θα χρειαστεί ειδική άδεια από το λιμενικό για να δέσει στο λιμάνι της Ντραγκονέρα. 

Αρχιπέλαγο της Στοκχόλμης | Σουηδία

Στοκχόλμη Αρχιπέλαγος

Τόσο κοντά κι όμως τόσο μακριά από τον σύγχρονο πολιτισμό, το αρχιπέλαγος της σκανδιναβικής χώρας φιλοξενεί ούτε λίγο ούτε πολύ συνολικά 30 χιλιάδες (!) διαφορετικά νησιά. Τα περισσότερα από αυτά καταπράσινα και μικροσκοπικά δίνουν την ευκαιρία να χαθεί κανείς μέσα στη βλάστησή τους κάνοντας ποδήλατο και καγιάκ. Όσο για το κολύμπι; Στη Σουηδία αυτό είναι μόνο για τους τολμηρούς.

Γκαλέσνιακ | Κροατία

Γκαλέσνιακ Κροατία

Πιο γνωστό, για πολύ προφανείς λόγους, ως το νησί της αγάπης αποτελεί δημοφιλή προορισμό νέων ζευγαριών που έλκονται από τον συμβολισμό του. Προσβάσιμο μόνο από τη θάλασσα, είναι ένα από τα μόνο τέσσερα νησιά παγκοσμίως που έχουν αυτό το σχήμα και σίγουρα το πιο εύκολο να επισκεφτείς αφού βρίσκεται κοντά στις Δαλματικές ακτές.

Νησιά Λαβέτσι | Κορσική (Γαλλία)

Νησιά Λαβέτσι

Κάπου ανάμεσα στην Κορσική και τη Σαρδηνία οι χρυσαφένιες παραλίες, οι εξωπραγματικοί βραχώδεις σχηματισμοί και ο ατέλειωτος πλούτος του φυτικού και ζωικού βασιλείου κάνουν αυτά νησιά να ξεχωρίζουν. Το πιο ωραίο κομμάτι του ταξιδιού με το σκάφος είναι η πρώτη εντύπωση που αποκομίζει ο ταξιδιώτης όταν αφού έχει περάσει δίπλα από κοπάδια δελφινιών τον υποδέχονται τα έντονα αρώματα από τα τοπικά βότανα. Δεν είναι τυχαίο ότι τα νησιά αποκαλούνται και Σεϊχέλες της Μεσογείου.

Λα Γκρακιόσα | Λας Πάλμας (Ισπανία)

Λα Γκρακιόσα Λας Πάλμας Ισπανία

Σε αντίθεση με τους κοσμοπολίτικους προορισμούς, η Λα Γκρακιόσα δεν έχει δρόμους, φρεσκοβαμμένα παγκάκια και περιποιημένες προκυμαίες. Πρόκειται για ένα απάτητο νησί που φέρνει στο νου την Άγρια Δύση κι υπήρξε πηγή έμπνευσης του Robert Luis Stevenson για τον διάσημο Νησί των Θησαυρών. Η μοναδική ατμόσφαιρα του νησιού προσφέρει μία πρωτόγνωρη και άγριας ομορφιάς εμπειρία.

Λαλάρια | Σκιάθος

Λαλάρια Σκιάθος

Η επιβλητική φυσική πύλη που ξεπροβάλλει μέσα από τα βράχια δίνει στα Λαλάρια μία ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους κρυφούς προορισμούς που είναι προσβάσιμοι μόνο από τη θάλασσα. Τα χαρακτηριστικά άσπρα βότσαλα και τα πεντακάθαρα νερά αποτελούν το απόλυτο must see για χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Όσο για τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει η παραλία; Ο μύθος θέλει όποιον κολυμπά στα νερά της να κερδίζει το δώρο της αιώνιας νεότητας.

Ναυάγιο | Ζάκυνθος

Ζάκυνθος Ναυάγιο

Ίσως μία από τις πλέον διάσημες παραλίες της Ελλάδας, έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής από το 1980 και μετά όταν και το σκουριασμένο πλοίο που σήμερα στέκεται σα μνημείο ναυάγησε. Πέρα, όμως, από αυτήν την τόσο χαρακτηριστική εικόνα, μία επίσκεψη στο Ναυάγιο κατά τις πρωινές ή απογευματινές ώρες (αφού στο ενδιάμεσο γίνεται πανικός από τους εκατοντάδες επισκέπτες) είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσει κανείς τον ήλιο και τη θάλασσα του Ιονίου.

Σκέλιγκ Μάικλ | Ιρλανδία

Σκέλιγκ Μάικλ | Ιρλανδία

Δεν είναι μόνο η Μεσόγειος που διαθέτει κρυμμένα διαμάντια. Το επιβλητικό νησί του Σκέλιγκ Μάικλ, στο νοτιοανατολικό άκρο του σμαραγδένιου νησιού, ορθώνεται μέσα από το νερό φτάνοντας σε ύψος 218 μέτρων. Οι απότομες πλαγιές του χρησιμοποιήθηκαν στο Star Wars: Episode VII ως καταφύγιο του Luke Skywalker. Σε αντίθεση, βέβαια, με όλους τους προηγούμενους προορισμούς η πρόσβαση σε αυτό έχει τους κινδύνους της αφού ο καιρός και τα κύματα του Ατλαντικού κρύβουν πολλές παγίδες ακόμα και για μπαρουτοκαπνισμένους ναυτικούς.

Από: Esquire NL


φωτογραφίες © Sailsquare / Holidu

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.