Τι μπορείς να πάρεις από το δωμάτιο του ξενοδοχείου

Μία πολύ παράξενη αλληλουχία γεγονότων έριξε φως σε αυτό το άλυτο ζήτημα.

Που τελειώνει η ελευθερία του επισκέπτη και που αρχίζουν τα δικαιώματα των ξενοδοχείων; Όποιος έχει βρεθεί έστω και μία ημέρα σε δωμάτιο θα έχει έρθει αντιμέτωπος με μία γαργαλιστική απορία: Τι ακριβώς μπορώ να πάρω και τι όχι από εκείνα τα αντικείμενα που απλόχερα προσφέρει η διεύθυνση του καταλύματος; Κάτι που εδώ και δεκαετίες μένει αναπάντητο, βρήκε τη λύση του μέσα από μία πολύ παράξενη αλληλουχία γεγονότων που έριξε επιτέλους φως σε αυτό το θολό ζήτημα.

Πριν λίγες μέρες, ο Ινδός επιχειρηματίας Harsh Goenka επισκέφτηκε το Hotel Arc-en-ciel στο Γκστάαντ της Ελβετίας για να βρεθεί προ εκπλήξεως. Μία πολύ παράξενη πινακίδα τον περίμενε κατά την άφιξή του. "Προς όλους του Ινδούς επισκέπτες" έγραφε η επιγραφή: "Παρακαλείσθε να μην παίρνετε το φαγητό από τον μπουφέ του πρωινού στο δωμάτιο, να αφήνετε τα μαχαιροπίρουνα στο τραπέζι αφού τελειώνετε το γεύμα σας, να μιλάτε ψιθυριστά στο μπαλκόνι. Εκτός από εσάς, υπάρχουν επισκέπτες από όλον τον κόσμο στο ξενοδοχείο".

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Goenka στηλίτευσε στο Twitter την ξεκάθαρα ρατσιστική επιγραφή, φροντίζοντας όμως παράλληλα να χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου στους συμπατριώτες του λέγοντας πως όταν βρίσκονται εκτός συνόρων αποτελούν πρεσβευτές της χώρας του. Πριν ακόμα καταλαγιάσει ο αχός από αυτό το συμβάν, ένα βίντεο άρχισε να κάνει τον γύρο του Twitter: Μία οικογένεια Ινδών που έκανε διακοπές στο Μπαλί καταγράφηκε να σηκώνει κυριολεκτικά το δωμάτιο του ξενοδοχείου, αφού εκτός από τα συνηθισμένα memorabilia θεώρησαν λογικό να πάρουν μαζί τους μέχρι και τις ηλεκτρικές συσκευές. 

Κάπου εκεί, το ταξιδιωτικό πρακτορείο Ixigo αποφάσισε να δημιουργήσει ένα βίντεο για να ξεκαθαρίσει μία για πάντα την κατάσταση. Τι μπορείς τελικά να πάρεις από ένα δωμάτιο ξενοδοχείο; Το σκουφάκι του μπάνιου, το kit στοματικής υγιεινής, τα kit προσωπικής περιποίησης (σαμπουάν, αφρόλουτρο, moisturizer, σαπούνι, conditioner, άλατα μπάνιου), το σφουγγάρι, το χαρτί τουαλέτας, το kit για το αντρικό grooming, τις σακούλες του μπάνιου, τις παντόφλες, τα μπουκαλάκια του νερού καθώς και τα στυλό και τα σημειωματάρια. Τέλος, αν το θες μπορείς να πάρεις μαζί σου τα σακουλάκια με τον καφέ και το τσάι αλλά όχι, φυσικά, την καφετιέρα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.