Στη Νορβηγία έβαλαν μία πίστα καρτ μέσα σε ένα κρουαζιερόπλοιο

Αναμφίβολα από τις κορυφαίες δραστηριότητες εν πλω.

Από τον ερχόμενο Νοέμβριο, ένα από τα κρουαζιερόπλοια της Norwegian Cruise Line, το Encore, θα διαθέτει στο κατάστρωμά του μία πίστα καρτ συνολικού μήκους 350 μέτρων, ώστε να δώσει μία ακόμη επιλογή διασκέδασης στους επιβάτες του. To Encore είναι ένα γιγαντιαίο καράβι 335 μέτρων και έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι και 4.000 ταξιδιώτες κάθε φορά. Φτιάχτηκε στα ναυπηγεία του Papenburg της Γερμανίας και βγήκε για πρώτη φορά στις θάλασσες τον περασμένο Αύγουστο.

Στη Νορβηγία έβαλαν μία πίστα καρτ μέσα σε ένα κρουαζιερόπλοιο

Το παρθενικό του υπερατλαντικό ταξίδι θα ξεκινήσει όμως στις 21 Νοεμβρίου, όταν και θα σαλπάρει με προορισμό αρχικά το Μαϊάμι και έπειτα την Καραϊβική. Αργότερα θα ακολουθήσει κι άλλες διαδρομές, οι οποίες θα γίνουν σίγουρα πιο ενδιαφέρουσες λόγω της πίστας καρτ. Το ιδιόμορφο circuit καταλαμβάνει δύο επίπεδα του πλοίου -συγκεκριμένα τα δύο πιο ψηλά καταστρώματα- και σε αυτή μπορούν να τρέξουν κάθε φορά μέχρι και 10 καρτ.

Όλα τα οχήματα είναι ασφαλώς ηλεκτρικά και μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητες έως και 50 χλμ/ώρα. Μάλιστα, 4 από τις στροφές της πίστας βρίσκονται ουσιαστικά εκτός της ακτίνας του καταστρώματος του καραβιού, σε απόσταση 5 μέτρων από την υπόλοιπη πίστα. Κάθε αγώνας διαρκεί συνολικά 8 λεπτά ώστε όλοι οι επιβάτες να έχουν τη δυνατότητα για μερικούς γύρους.

ΚΑΡΤ ΣΕ ΠΛΟΙΟ 1

Αξίζει να αναφερθεί πως η Norwegian Cruise Line έχει πραγματοποιήσει κατά το παρελθόν κάτι αντίστοιχο, αλλά σε πολύ μικρότερο μέγεθος, και σε δύο άλλα κρουαζιερόπλοιά της. Τα Joy (2017) και Bliss (2018) έφεραν κι αυτά mini πίστες, με αυτή του Joy μάλιστα να φτιάχνεται με τη συνεργασία της Ferarri. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της νορβηγικής εταιρείας, το καρτ είναι από τις πιο δημοφιλείς επιλογής διασκέδασης εν πλω, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε στους πελάτες της.

Για να δοκιμάσει κάποιος τις οδηγικές του ικανότητες εν πλω, θα πρέπει να πληρώσει $15/αγώνα ή μπορεί να εξασφαλίσει απεριόριστες συμμετοχές για μία εβδομάδα έναντι $199,95.

Από: Esquire NL

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης