Τώρα μπορείς να ακούς τα μηνύματα του WhatsApp στο fast forward

Το ανερχόμενο app λέγεται Talkfaster! και κάνει όσα υπόσχεται πραγματικότητα.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 13 Ιουλίου 2020

Τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι το 2013 το να στείλεις φωνητικά μηνύματα μέσω WhatsApp ήταν ένας κανονικός εφιάλτης. Όταν όμως η δυνατότητα δόθηκε κανονικά στους χρήστες, μαζί με τη διεύρυνση σε γλώσσες που υποστηρίζει το app (σήμερα έχει φτάσει στις 60), ο κόσμος του instant messaging άλλαξε μια για πάντα: Τα φωνητικά μηνύματα έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, βοηθώντας όσους βαριούνται να γράφουν και -πολύ συχνά- "σκοτώνοντας" στη βαρεμάρα όσους αναγκάζονται να ακούν μακροσκελή φωνητικά μηνύματα με ελάχιστο νόημα και ουσία.

Μάλιστα, σε πρόσφατες έρευνες έχει διαφανεί ότι όλο και περισσότεροι χρήστες επιλέγουν τα παραδοσιακά SMS από το app του Mark Zuckerberg. Ο λόγος που το κάνουν αυτό; Φοβούνται ότι θα πέσουν πάλι σε φωνητικά μηνύματα μεγάλης διάρκειας που τους κουράζουν και τους κάνουν να νιώθουν ότι χάνουν τον χρόνο τους - και, στην τελικά, δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο πολύτιμο στην εποχή των διαστημικών ταχυτήτων που ζούμε.

Ας είμαστε ειλικρινείς, το να στείλεις φωνητικά μηνύματα σου λύνει τα χέρια: Απλά πατάς ένα κουμπί και μιλάς για όση ώρα θες, με όσες παύσεις θες, χωρίς να σε ενδιαφέρει αν πλατειάζεις ή ακόμα και αν βγάζεις νόημα. Δεν είναι σπάνιο τα μηνύματα που στέλνουμε να ξεπερνούν τα πέντε ολόκληρα λεπτά. Έτσι, αν είσαι ο πομπός, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Τι γίνεται όμως όταν είσαι ο δέκτης;

Το audio message παραμένει εκεί και μας περιμένει απειλητικό και έτοιμο να κλέψει μερικά λεπτά από τη ζωή μας χωρίς να είμαστε καθόλου σίγουροι ότι το αξίζει. Μάλιστα, αρκετές φορές, όντως δεν το αξίζει. Η σπατάλη χρόνου αποτελεί πια πολυτέλεια. Εκτός αν κατεβάσεις ένα ταχύτατα ανερχόμενο app που ακούει στο όνομα Talkfaster!

H εφαρμογή που υπογράφει ο προγραμματιστής Jonathan Roizin κάνει όσα υπόσχεται το όνομά της πραγματικότητα: Παίζει τα φωνητικά μηνύματα στο fast forward κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο για τον χρήστη από τη μία, και μειώνοντας τα επίπεδα βαρεμάρας από την άλλη.


φωτογραφία © Getty Images 

 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η προπόνηση που κρατά φέτες τον Tom Cruise στα 58

Ο Tom Cruise ακολουθεί ένα σκληρό πρόγραμμα προπόνησης που του επιτρέπει να πρωταγωνιστεί σε ταινίες δράσης λίγο πριν από τα εξήντα.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Η ιστορία της Ferrari

Όλα όσα έχτισαν τον μύθο του εμβληματικού ιταλικού brand.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Γιατί είναι τόσο αργό το ίντερνετ στην Ελλάδα

Και πώς αυτό μπορεί να γίνει πιο γρήγορο.

Tο νέο Ηοnda HR-Ve:HEV επαναπροσδιορίζει τη φιλοσοφία του

Ένα ελκυστικό μείγμα ξεχωριστής σχεδίασης, εξαιρετικής αποδοτικότητας και βέλτιστης πρακτικότητας

Netflix χωρίς ίντερνετ

Είσαι σίγουρος ότι δεν εξαντλείς όλα σου τα δεδομένα βλέποντας ταινίες και σειρές online;

Γραφει Νικη Κοντομηνα