Τώρα μπορείς να ακούς τα μηνύματα του WhatsApp στο fast forward

Το ανερχόμενο app λέγεται Talkfaster! και κάνει όσα υπόσχεται πραγματικότητα.

Τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι το 2013 το να στείλεις φωνητικά μηνύματα μέσω WhatsApp ήταν ένας κανονικός εφιάλτης. Όταν όμως η δυνατότητα δόθηκε κανονικά στους χρήστες, μαζί με τη διεύρυνση σε γλώσσες που υποστηρίζει το app (σήμερα έχει φτάσει στις 60), ο κόσμος του instant messaging άλλαξε μια για πάντα: Τα φωνητικά μηνύματα έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, βοηθώντας όσους βαριούνται να γράφουν και -πολύ συχνά- "σκοτώνοντας" στη βαρεμάρα όσους αναγκάζονται να ακούν μακροσκελή φωνητικά μηνύματα με ελάχιστο νόημα και ουσία.

Μάλιστα, σε πρόσφατες έρευνες έχει διαφανεί ότι όλο και περισσότεροι χρήστες επιλέγουν τα παραδοσιακά SMS από το app του Mark Zuckerberg. Ο λόγος που το κάνουν αυτό; Φοβούνται ότι θα πέσουν πάλι σε φωνητικά μηνύματα μεγάλης διάρκειας που τους κουράζουν και τους κάνουν να νιώθουν ότι χάνουν τον χρόνο τους - και, στην τελικά, δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο πολύτιμο στην εποχή των διαστημικών ταχυτήτων που ζούμε.

Ας είμαστε ειλικρινείς, το να στείλεις φωνητικά μηνύματα σου λύνει τα χέρια: Απλά πατάς ένα κουμπί και μιλάς για όση ώρα θες, με όσες παύσεις θες, χωρίς να σε ενδιαφέρει αν πλατειάζεις ή ακόμα και αν βγάζεις νόημα. Δεν είναι σπάνιο τα μηνύματα που στέλνουμε να ξεπερνούν τα πέντε ολόκληρα λεπτά. Έτσι, αν είσαι ο πομπός, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Τι γίνεται όμως όταν είσαι ο δέκτης;

Το audio message παραμένει εκεί και μας περιμένει απειλητικό και έτοιμο να κλέψει μερικά λεπτά από τη ζωή μας χωρίς να είμαστε καθόλου σίγουροι ότι το αξίζει. Μάλιστα, αρκετές φορές, όντως δεν το αξίζει. Η σπατάλη χρόνου αποτελεί πια πολυτέλεια. Εκτός αν κατεβάσεις ένα ταχύτατα ανερχόμενο app που ακούει στο όνομα Talkfaster!

H εφαρμογή που υπογράφει ο προγραμματιστής Jonathan Roizin κάνει όσα υπόσχεται το όνομά της πραγματικότητα: Παίζει τα φωνητικά μηνύματα στο fast forward κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο για τον χρήστη από τη μία, και μειώνοντας τα επίπεδα βαρεμάρας από την άλλη.


φωτογραφία © Getty Images 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου