Το κόλπο για να στείλεις μήνυμα μέσω Facebook στον εαυτό σου

Ακούγεται τρελό, μπορεί όμως να σου φανεί πολύ χρήσιμο.

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που μιλούν στον εαυτό τους - άλλοτε από μέσα τους και άλλοτε φωναχτά με συνεπές αποτελέσματα να συγκεντρώνουν τα παραξενεμένα βλέμματα των άλλων γύρω τους. Πόσο χρήσιμο είναι τώρα αυτό; Αναλόγως, όπως το βλέπει ο καθένας. Το να στέλνεις όμως μήνυμα στον εαυτό σου, όσο τρελό και αν ακούγεται μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμο. Ιδιαίτερα όταν η καθημερινότητα έχει παλαβούς ρυθμούς, αυξημένες απαιτήσεις και βομβαρδισμό από emails.

Ποιο, λοιπόν, είναι το κατάλληλο μέσο όπου μπορείς στέλνοντας μηνύματα στον εαυτού σου (α) να μην ξεχνάς τις υποχρεώσεις σου (β) να φτιάχνεις γρήγορα ένα mini αρχείο γεμάτο από σημαντικά files που καλό είναι να μπορείς να βρεις εύκολα και (γ) να δημιουργείς ειδοποιήσεις για πράγματα που καλό είναι να μη σβήσεις στον ύπνο σου, όπως μπορείς να κάνεις με τα notificiations που σου στέλνει το smartphone; Ποιο άλλο, από το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο εκεί έξω, το Facebook.

Το κόλπο για να στείλεις μήνυμα μέσω Facebook στον εαυτό σου

Πώς, όμως, μπορείς να στείλεις μηνύματα στον προσωπικό σου λογαριασμό; Το κόλπο είναι πολύ απλό. Αν έχεις εγκατεστημένο το app του Facebook Messenger στο smartphone σου, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι πληκτρολογήσεις το όνομά σου στην ένδειξη "search". Μετά από αυτό, μπορείς να ξεκινήσεις τη συνομιλία σου με το ηλεκτρονικό σου "εγώ" μέσα από το social medium που έχτισε πριν αρκετά χρόνια ο Mark Zuckerberg.


Σε τελική ανάλυση, αν το Facebook σε βοηθά να κρατάς ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο, γιατί να μην εκμεταλλευθείς αυτή τη δυνατότητα;


Αν, τώρα, δεν έχεις εγκατεστημένη την εφαρμογή του Facebook, μπορείς πολύ απλά να κάνεις ό,τι θα έκανες και στην desktop εκδοχή: Πηγαίνεις στο κεντρικό feed, πληκτρολογείς το όνομά σου στην ένδειξη "search" και όταν εμφανιστεί δίπλα στο εικονίδιο με το όνομά σου οι χαρακτηριστικές τρεις τελίτσες, τις πατάς. Η μοναδική επιλογή που σου δίνεται είναι το "Στείλε μήνυμα".

Μήπως όλο αυτό δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία ψηφιακή εκδοχή των γνωστών αέναων και ατελέσφορων συζητήσεων που έχουμε με τον εαυτό μας; Μπορείς, ίσως, ίσως όχι - όπως το δει κανείς. Σε τελική ανάλυση, αν το Facebook σε βοηθά να κρατάς ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο, γιατί να μην εκμεταλλευθείς αυτή τη δυνατότητα;


φωτογραφία © Getty Images 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.