Το Twitter αλλάζει τα trends του

Για να καταλαβαίνεις κάθε στιγμή ποιες είναι οι πραγματικές #τάσεις στο ίντερνετ.

Γράφει: Γιώργος Ρομπόλας 04 Σεπτεμβρίου 2020

Αν υπάρχει ένα social medium που πέρασε από χίλια κύματα τα τελευταία χρόνια, αυτό δεν είναι άλλο από το Twitter. Από τις μέρες της διαδικτυακής δημοκρατίας, της Αραβικής Άνοιξης και της φανατικής χρήσης του από εκατομμύρια χρήστες στην ανυποληψία που περιήλθε πριν δύο-τρία χρόνια σε περιοχές όπως η Ευρώπη. Σημαντική σημείωση: Στις Η.Π.Α δεν έπαψε ποτέ να είναι πολύ ισχυρό, ενώ μετά την πρόσφατη αντιδικία του με τον Πρόεδρο TrumP έγινε ξανά πολύ δημοφιλές σε συγκεκριμένη μερίδα του πληθυσμού.

Τι όμως αλλάζει αυτές τις μέρες στον κόσμο του Twitter; Όσο άλλα social media -βλέπε Instagram και TikTok- προωθούν τη μη λεκτική επικοινωνία ως ένα μέσο για να αποφεύγουμε οποιαδήποτε συζήτηση περιέχει λόγο αγιοποιώντας το ποζάρισμα και το swag, εκείνο προσπαθεί με όποιον τρόπο μπορεί να κάνει τα πράγματα πιο σαφή. Κάτι, δηλαδή, που εφαρμόζει ήδη στα trends ή τις #τάσεις για να το πούμε ελληνικά.

Τι αλλάζει;

Το Twitter αλλάζει τα trends του

Διαβάζουμε στο επίσημο blog του Twitter ότι από εδώ και μπρος στα trends θα υπάρχει ένα pinned tweet ώστε να μπορούν να καταλαβαίνουν καλύτερα οι χρήστες για ποιο πράγμα γίνεται τόσος ντόρος. Πιο συγκεκριμένα, παρακολουθώντας τις #τάσεις σήμερα, Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, εύκολα καταλαβαίνει κανείς τι ακριβώς συμβαίνει: Τα tags #BigBrotherGRlive και #Μπαλατσινού αναφέρονται προφανώς στην έναρξη του γνωστού reality και στην εγκυμοσύνη της τελευταίας.

Γιατί όμως #Σοφικό Κορινθίας; Σε περίπτωση που δεν το πήρες χαμπάρι εδώ και κάποιες ώρες μαίνεται μία δυνατή πυρκαγιά στην περιοχή. Έτσι, από εδώ και μπρος θα υπάρχει ένα pinned tweet για να δίνει περισσότερες πληροφορίες στα trends για να μπορούν οι χρήστες να παραμένουν πιο ενημερωμένοι. Δυστυχώς, η Ελλάδα δεν είναι ακόμα μέσα στις χώρες που θα ισχύσει η συγκεκριμένη αλλαγή.

Αν όμως τα νέα #trends λειτουργήσουν σωστά σε Αργεντινή, Βραζιλία, Καναδά, Κολομβία, Αίγυπτο, Γαλλία, Ινδία, Ιρλανδία, Ιαπωνία, Μεξικό, Νέα Ζηλανδία, Σαουδική Αραβία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ηνωμένες Πολιτείες, τόσο, λογικά, πολύ σύντομα θα τα δούμε και από τα μέρη μας.


φωτογραφία © Getty Images 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Υγεία & Fitness

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Κάποιες (μάλλον) άγνωστες λεπτομέρειες για την Google

Γεννήθηκε μία ημέρα σαν τη σημερινή και υπάρχουν δεκάδες ανέκδοτες ιστορίες που σχετίζονται με αυτήν. Να λοιπόν πώς άλλαξε η Google μέσα σε 22 χρόνια.

Η Land Rover ετοιμάζει το πιο σκληροτράχηλο smartphone

Το Explore R λειτουργεί, κυριολεκτικά, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.