Oι νέες φήμες για το iPhone 12

4 καινούρια μοντέλα, ένας καινοτόμος επεξεργαστής και πιο κομψό design: Ένα μήνα πριν την παρουσίασή του, όλα όσα γνωρίζουμε για το iPhone 12.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 08 Σεπτεμβρίου 2020

Το νέο iPhone δεν πρόκειται να βγει στην αγορά πριν από τον Οκτώβριο, εν αντιθέσει με την συνηθισμένη τακτική της Apple να παρουσιάζεις τις καινούριες της συσκευές στις αρχές Σεπτεμβρίου και να τις λανσάρει σχεδόν αμέσως στην αγορά. Το iPhone 12 λοιπόν καταφθάνει στις τον ερχόμενο μήνα, με πάρα πολλές φήμες να έχουν κυκλοφορήσει για αυτό, ελάχιστες όμως ασφαλείς πληροφορίες. Κάνουμε λοιπόν ένα review όλων των πιο πρόσφατων λεπτομερειών που έχουμε για τα iPhone 12 και iPhone 12 Pro, περιμένοντας τα μαντάτα από το Κουπερτίνο.

Οθόνη και design

Τα σημαντικότερα νέα σχετικά με τις νέες εκδοχές του δημοφιλούς 
smartphone της Apple (iPhone 12, iPhone 12 Max, iPhone 12 Pro και iPhone 12 Pro Max) αφορούν τις OLED οθόνες, που ξεκινούν από τις 5,4'' και φτάνουν μέχρι τις 6,7''. Στο κομμάτι του σχεδιασμού, η αμερικανική εταιρεία θα διατηρήσει το ορθογώνιο σχήμα με στρογγυλεμένες άκρες, με το iPhone 12 να παραπέμπει αρκετά στην εμφάνιση του iPhone 5. Υπάρχει ωστόσο και το ενδεχόμενο, το design να διαφοροποιηθεί ελαφρώς εξαιτίας της προσθήκης μίας (εσωτερικής) κεραίας για να υποστηριχθεί το 5G.

Oι νέες φήμες για το iPhone 12

Επεξεργαστής και κάμερα

Και τα 4 μοντέλα αναμένεται να είναι συμβατά με το 5G και θα υπάρχει μία προεπιλεγμένη εναλλαγή για το νέο A14 Bionic chip - το πρώτο που φτιάχνει η Apple ακολουθώντας μία διαδικασία 5 νανομέτρων, με μικρότερα από τα τωρινά chipsets αλλά εξίσου αποδοτικά. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα υπάρχει μεγαλύτερη ισχύς επεξεργασίας, η οποία θα υποστηρίζεται από 4/6 GB RAM αναλόγως μοντέλου. Τα βασικά μοντέλα θα φέρουν dual camera ίδια με αυτή του iPhone 11 ενώ τα Pro θα έχουν τις 3 κάμερες των προκατόχων τους με καινούριο LiDAR scanner, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της επαυξημένης πραγματικότητας.

IPHONE 12 ΝΕΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 4

Μπαταρία και τιμές

Η Apple ποτέ δεν δημοσιεύει πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά των μπαταριών των iPhones αλλά μπορούμε να πάρουμε μία ιδέα χάρη στις διαρροές από τις πιστοποιήσεις που εκδόθηκαν κατά την εγγραφή της συσκευής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το υποτιθέμενο iPhone 5,4 ιντσών μπορεί να έχει μπαταρία 2227mAh, τα iPhone 6,1 ιντσών μπαταρία 2775 mAh και το iPhone 6,7 ιντσών μπορεί να έχει μπαταρία 3687 mAh. Επιφανειακά μπορεί να φαίνονται μικρότερα από τα προηγούμενα μοντέλα, αλλά ως συνήθως η Apple βασίζεται σε μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας λόγω του iOS 14 και του νέου επεξεργαστή για να αντισταθμίσει τη διαφορά. Τελευταίο chapter, η τιμή.

IPHONE 12 ΝΕΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 1

Παρότι είναι δύσκολο να πούμε τα ακριβή ποσά των μοντέλων του iPhone 12, υπάρχουν κάποιες εκτιμήσεις που προέρχονται από τους (συνήθως αξιόπιστους) insiders του Twitter. Ξεκινώντας από το iPhone 12 των 64 GB -την πιο απλή εκδοχή δηλαδή- οι τιμές μπορεί να αρχίζουν από τα $649 και θα ανέβουν στα $749 για την έκδοση με την οθόνη των 6,1''. Το αμέσως μεγαλύτερο iPhone 12 ίσως να κοστολογείται στα $849, ενώ οι τιμές για το iPhone 12 Prο θα ξεκινούν από $999 και για το iPhone 12 Pro Max από τα $1.099. Μαζί με φόρους αλλά και αναλόγως χωρητικότητας μπορεί να αγγίξουν και τα $1.750 για την έκδοση του Pro Max των 512 GB. Και αυτές είναι οι τιμές που πιθανότατα θα ισχύουν για την αμερικανική αγορά.


φωτογραφίες © Getty Images
 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.