H Virgin Galactic μοιάζει έτοιμη για διαστημικό τουρισμό

Ο Richard Brunson φορά το διαστημικό του κοστούμι και σκοπεύει να γίνει ο πρώτος τουρίστας εκτός Γης.

Πίσω στο 2018, ο Richard Branson είχε ήδη προχωρήσει αρκετά το περιβόητο project του για το ιδιαίτερα φιλόδοξο εγχείρημα του διαστημικού τουρισμού. Πλέον, η Virgin Galactic έχει προγραμματίσει δύο δοκιμαστικές πτήσεις, με τον ίδιο τον Brunson να φέρεται έτοιμος να φορέσει το διαστημικό του κοστούμι και να πετάξει για το διάστημα στην αμέσως επόμενη μετά από αυτές. Το VSS Unity, το δεύτερης γενιάς διαστημικό σκάφος της εταιρείας θα κάνει το παρθενικό του δοκιμαστικό στις 22 Οκτωβρίου, αν όλα βέβαια πάνε βάσει σχεδιασμού.

Την παραπάνω είδηση επιβεβαίωσε το CNBC, παρουσιάζοντας μάλιστα τα έγγραφα που παραδόθηκαν στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ. Παράλληλα και συμπληρωματικά, άπαντες έχουν παρατηρήσει το promotion που γίνεται γύρω από την όλη φάση τους τελευταίους μήνες, με αποκορύφωμα ασφαλώς την παρουσίαση των αεροσκαφών και το virtual tour σε αυτά. Η Virgin Galactic βρίσκεται στο στάδιο των τελικών δοκιμών που σχετίζονται με την ασφάλεια, με τις επερχόμενες πτήσεις να αποτελούν ασφαλώς το κρισιμότερο τεστ.

H Virgin Galactic μοιάζει έτοιμη για διαστημικό τουρισμό
VIRGIN ATLANTIC ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 1
VIRGIN ATLANTIC ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2

"Η πτήση της 22ας Οκτωβρίου είναι η δοκιμή που θα κρίνει το μέλλον του προγράμματος SpaceShipTwo. Θα συμμετέχουν σε αυτήν 2 πιλότοι και 4 ακόμη μέλη της αποστολής στην καμπίνα" γράφει ο Michael Sheetz στο CNBC. Αν το τεστ στεφθεί με επιτυχία, ο ίδιος ο Sir Richard Branson θα μπει στο αεροσκάφος μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021. Θα υπάρξει επίσης και ένα διπλό τεστ 4ωρης διάρκειας με το WhiteKnightTwo, το γιγαντιαίο διπλό αεροπλάνο που θα "κουβαλά" το  VSS Unity, πριν αυτό φτάσει σε υψόμετρο 82 χλμ με την χρήση δικών του πυραύλων.  

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ανδρόπαυση, την 'αντρική εμμηνόπαυση'

Μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει στους άνδρες και συνεπάγεται μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι τέλειες ασκήσεις για να χτίσεις πανίσχυρα πόδια

Θα δεις αξιοσημείωτα αποτελέσματα μόλις με 30 λεπτά άσκησης την εβδομάδα.

Γραφει Γιαννης Σπανος