Τα καλύτερα φορητά ηχεία της αγοράς

Τώρα η αγαπημένη σου μουσική μπορεί να σε ακολουθεί παντού.

Όσοι δεν θυμάστε, είμαι σχεδόν βέβαιος ότι γνωρίζετε τις απαρχές του φορητού ήχου. Τα boomboxes (σ.σ: φορητά ηχεία) των 80s έχουν μείνει στην ιστορία τόσο για το μέγεθός τους όσο και για τα ντεσιμπέλ που προσέφεραν σε αφθονία εκπέμποντας από τους ώμους των ιδιοκτητών. Πολλοί από τους break dancers της δεκαετίας του ‘80 αποτέλεσαν την πληθυσμιακή βάση για το πλούσιο πελατολόγιο των ωτορινολαρυγγολόγων της εποχής.

Σήμερα, παρότι από κοινωνιολογική άποψη τα κίνητρα παραμένουν ίδια, η τεχνολογία έχει κάνει τον ήχο καλύτερο, δυνατότερο. Η φορητότητα των συστημάτων είναι ενισχυμένη, καθώς έχουν μικρό μέγεθος για την ισχύ τους, ενώ τα μεγαλύτερα από αυτά ενσωματώνουν ακόμη και τρέιλερ μεταφοράς. Το κόστος αγοράς και χρήσης είναι πάλι, επίσης, σημαντικά μικρότερο, σε σχέση με το παρελθόν. Μεγάλα ποσά εξοικονομούνται από την αντικατάσταση των κυλινδρικών μπαταριών τύπου D με ενσωματωμένες επαναφορτιζόμενες – ποσά που με σωφροσύνη επενδύονται στα αναλώσιμα των πάρτι.

Η μουσική σήμερα είναι παντού. Ο κίνδυνος βραχυκυκλώματος τείνει να εξαλειφθεί, καθώς πολλά φορητά συστήματα "παίζουν" ακόμα και μέσα στο νερό. Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι οι κασέτες αποτελούν ουσιαστικά παρελθόν και στη θέση της μουσικής πηγής βρίσκεται το κινητό τηλέφωνο – που παίζει μέσω Bluetooth και Wi-Fi, με κάποια μοντέλα να διαθέτουν ακόμη και USB ή mini-jack.

JVC 6 Band Stereo Cassette Recorder

Τα καλύτερα φορητά ηχεία της αγοράς

Από εδώ ξεκίνησαν όλα. Τέσσερις μπάντες βραχέα, μεσαία και FM (με κεφαλαία). Αναλογικός μετρητής ταινίας, δύο μεγάλα woofers, δύο tweeters (που δεν έπαιζαν τίποτα, κατά κανόνα), στερεοφωνικό μικρόφωνο για την εγγραφή σε κασέτα. Μεγάλο μέγεθος και μεγάλη χειρολαβή για το αρασέ κατά την τοποθέτηση στον ώμο.

JBL Pulse 4

JBL Pulse 4

Πάρτι με μουσική, LED show και IPX4. To Pulse 4 μπορεί να σε ακολουθεί όλη νύχτα. Έχεις στη διάθεσή σου 12 ώρες μέχρι να αποφορτιστεί.

JBL Boombox 2

Boombox 2 JBL

Όνομα και πράγμα. Το δυνατότερο boombox της JBL είναι φτιαγμένο για πάρτι με γερά μπάσα. Σου δίνει 24 ώρες διασκέδασης με μία μόνο φόρτιση.

Creative Muvo Play

Creative Muvo Play

Πλήρως αδιάβροχο (IPX7), ανθεκτικό στην κακομεταχείριση και μικρό σε μέγεθος, για να το έχεις συνεχώς κοντά σου. Συνδέεται με mini-jack και ασύρματα με ένα ίδιο, για να κάνει τον ήχο του στερεοφωνικό.

LG PL5

Lg

Pool-party proof, δηλαδή, αντέχει να το βρέξεις (IPX5) αλλά μην το παρακάνεις. Η μπαταρία του δείχνει ατελείωτη στις 18 ώρες. Παρά το μικρό μέγεθος, δίνει μεγάλο ήχο χάρη στις τεχνολογίες ψυχοακουστικής της Meridian Audio.

Samsung MX-T70

Samsung

Τα πράγματα σοβαρεύουν. Με 1500W ισχύ και ηχεία που εκπέμπουν προς δύο κατευθύνσεις, το MX-T70 δεν είναι το πιο φορητό ηχείο. Έχει ενσωματωμένο sub woofer για να δονεί το σύμπαν. Για τους λάτρεις του καραόκε, διαθέτει δύο mics.

Sonos Move

Sonos

Είναι το περισσότερο πολιτισμένο ηχείο που θα δεις σε αυτές τις γραμμές, όχι όμως κι ευαίσθητο. Με IP56 rating αντέχει στη βροχή, τη ζέστη και τον ήλιο. Ηχητικά με το Trueplay προσαρμόζει τον ήχο του στο περιβάλλον ακρόασης. Φορτίζει ασύρματα.

Sony XB23

Sony

Φτιαγμένο για να σε ακολουθεί παντού, το XB23 είναι ελαφρύ (580 γρ.). H Sony έχει δώσει προσοχή στην ηχητική απόδοση με ειδική σχεδίαση των μεγαφώνων. Είναι γερό και ανθεκτικό, δεν φοβάται να πέσει, να λερωθεί και να πλυθεί στη συνέχεια. Ανάλογα με το Extra Bass που θα χρησιμοποιήσεις η μπαταρία του διαρκεί 10-12 ώρες.

Xiaomi Mi Pocket

Xiaomi Mi Pocket

Ηχείο τσέπης, κυριολεκτικά. Με ύψος 9,3 και διάμετρο μόλις 6 εκ., το Mi Pocket μπορεί να είναι σχεδόν πάντα στην τσέπη σου και να δονείται εκεί για σχεδόν 10 ώρες ασύρματα, μέσω Bluetooth.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.