Προσθέτοντας κάποιον στο WhatsApp, με μία μόνο φωτογραφία

Ή αλλιώς, πώς να προσθέσεις κάποιον στο WhatsApp χωρίς να έχεις τον αριθμό του.

Λογικά δεν το ξέρεις, αλλά υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να προσθέσεις κάποιον στη λίστα επαφών του WhatsApp. Ένας από αυτούς, προϋποθέτει τη χρήση της κάμερας του τηλεφώνου σου και όχι τον αριθμό του προσώπου που θέλεις να κάνεις 'φίλο' σου. Το μόνο που χρειάζεται δηλαδή, είναι να συναντήσεις από κοντά τον συγκεκριμένο άνθρωπο and the rest is history. 

Κάτι ακόμη που πιθανότατα δε γνωρίζεις είναι ότι κάθε προφίλ WhatsApp είναι συνδεδεμένο με έναν συγκεκριμένο κωδικό που ονομάζεται κωδικός QR. Και εσύ διαθέτεις έναν, όπως και το εκάστοτε άτομο που θα επιθυμείς να προσθέσεις. Άρα, πρέπει απλώς να το καταγράψεις μέσω της κάμεράς σου.

>Διάβασε ακόμη: Πώς θα στείλεις μήνυμα σε κάποιον που σε έχει μπλοκάρει στο WhatsApp

Η διαδικασία

Άνοιξε το WhatsApp και επίλεξε New Chat (νέα συνομιλία). Θα δεις την κατηγορία Add Contact with the QR code. Επιλέγοντας τη λειτουργία, η κάμερα ανοίγει αυτόματα και εστιάζοντάς την στο QR code του ατόμου που σε ενδιαφέρει να προσθέσεις, σου δίνει τη δυνατότητα να το κάνεις κιόλας, χωρίς να σου ζητήσει τον αριθμό του.

Δυστυχώς (ή μήπως ευτυχώς;), η τεχνολογία δεν έχει προχωρήσει τόσο μπροστά ώστε η διαδικασία να γίνεται μέσω αναγνώρισης προσώπου. Βέβαια, επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα ζούμε μεγάλες, ανεπανάληπτες στιγμές που ξεπερνούν κατά πολύ σενάρια επιστημονικής φαντασίας, τίποτα δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.