Προσθέτοντας κάποιον στο WhatsApp, με μία μόνο φωτογραφία

Ή αλλιώς, πώς να προσθέσεις κάποιον στο WhatsApp χωρίς να έχεις τον αριθμό του.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 13 Ιουλίου 2021

Λογικά δεν το ξέρεις, αλλά υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να προσθέσεις κάποιον στη λίστα επαφών του WhatsApp. Ένας από αυτούς, προϋποθέτει τη χρήση της κάμερας του τηλεφώνου σου και όχι τον αριθμό του προσώπου που θέλεις να κάνεις 'φίλο' σου. Το μόνο που χρειάζεται δηλαδή, είναι να συναντήσεις από κοντά τον συγκεκριμένο άνθρωπο and the rest is history. 

Κάτι ακόμη που πιθανότατα δε γνωρίζεις είναι ότι κάθε προφίλ WhatsApp είναι συνδεδεμένο με έναν συγκεκριμένο κωδικό που ονομάζεται κωδικός QR. Και εσύ διαθέτεις έναν, όπως και το εκάστοτε άτομο που θα επιθυμείς να προσθέσεις. Άρα, πρέπει απλώς να το καταγράψεις μέσω της κάμεράς σου.

>Διάβασε ακόμη: Πώς θα στείλεις μήνυμα σε κάποιον που σε έχει μπλοκάρει στο WhatsApp

Η διαδικασία

Άνοιξε το WhatsApp και επίλεξε New Chat (νέα συνομιλία). Θα δεις την κατηγορία Add Contact with the QR code. Επιλέγοντας τη λειτουργία, η κάμερα ανοίγει αυτόματα και εστιάζοντάς την στο QR code του ατόμου που σε ενδιαφέρει να προσθέσεις, σου δίνει τη δυνατότητα να το κάνεις κιόλας, χωρίς να σου ζητήσει τον αριθμό του.

Δυστυχώς (ή μήπως ευτυχώς;), η τεχνολογία δεν έχει προχωρήσει τόσο μπροστά ώστε η διαδικασία να γίνεται μέσω αναγνώρισης προσώπου. Βέβαια, επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα ζούμε μεγάλες, ανεπανάληπτες στιγμές που ξεπερνούν κατά πολύ σενάρια επιστημονικής φαντασίας, τίποτα δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Lamborghini και οι 'ήρωες των καλωδίων' στην Ουκρανία

Το προσωπικό της Leoni κάνει τεράστιες θυσίες για να συνεχίσει να κινείται η παραγωγική διαδικασία.

Γραφει TopGear

Πώς οι μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποκτούν δεύτερη ζωή

Πώς οι μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα αποκτήσουν δεύτερη ζωή -ίσως και στο σπίτι σου- και δεν θα καταλήξουν σε κάποια χωματερή.

Γραφει TopGear

Η αγάπη του Σταύρου Ξαρχάκου για τη μουσική δεν έχει όρια

Ο Σταύρος Ξαρχάκος συγκινεί καθώς διήθυνε παιδιά που έπαιζαν μουσική σε ταβερνάκι της Σύρου.

H πολυτελής έπαυλη του Bruce Willis στα Turks & Caicos

Πού αποφάσισε να επενδύσει την περιουσία του o Bruce Willis, λίγο μετά την απόσυρσή του.

H BMW M4 GT4 συζητιέται πολύ, δικαίως

Οι εικόνες του νέου αγωνιστικού της BMW "κόβουν την ανάσα".

Γραφει TopGear