Πώς να ξεφορτωθείς οριστικά το λογαριασμό σου στο Facebook

Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για τον οποίο πρέπει να το κάνεις.

Γράφει: Esquire Editors 08 Νοεμβρίου 2021

Πάνω που φαινόταν ότι το Facebook κάνει μια θετική στροφή, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης έδωσε στα 2 δισεκατομμύρια χρήστες του έναν ακόμη λόγο για να διαγράψουν τους λογαριασμούς τους. Στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, το Facebook ανακοίνωσε ότι δεν θα χρησιμοποιεί πλέον την αμφιλεγόμενη τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και δεσμεύτηκε ότι θα διαγράψει τα σχεδόν ένα δισεκατομμύριο πρόσωπα που έχει ήδη συλλέξει.

Η απόφαση του Facebook εξελήφθη ως ιδιαίτερα θετική κίνηση για την προστασία των προσωπικών δεδομένων - αλλά αν κρίνει κανείς από την προϊστορία του, ήταν πολύ καλή για να είναι αληθινή. Φόβος που επιβεβαιώθηκε μόλις δύο ημέρες αργότερα, όταν η μητρική εταιρεία του Facebook, Meta, παραδέχθηκε ότι τα προϊόντα της νέας της πλατφόρμας εικονικής πραγματικότητας metaverse (μετασύμπαν) θα μπορούν ακόμα να χρησιμοποιούν την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, σύμφωνα με το Recode.

Ένας εκπρόσωπος της Meta δήλωσε στο Recode ότι η πλατφόρμα θα χρησιμοποιεί μια γκάμα βιομετρικών εργαλείων στο "μετασύμπαν” της, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας DeepFace - ήτοι του συστήματος τεχνητής νοημοσύνης που "ταιριάζει” πρότυπα προσώπων από το σύστημα αναγνώρισης προσώπου του Facebook με πρόσωπα σε φωτογραφίες.

Το πώς ακριβώς θα χρησιμοποιηθεί αυτή η τεχνολογία δεν έχει γίνει ακόμη σαφές, αλλά σίγουρα είναι λογικό ότι τα βιομετρικά στοιχεία θα διαδραματίσουν κάποιον ρόλο στους μακροπρόθεσμους στόχους της Meta.

Η απόφαση αυτή του Facebook έρχεται την ώρα που πληθαίνουν οι κατηγορίες από πολλούς "πληροφοριοδότες” ότι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης βάζει "το κέρδος πάνω από τους ανθρώπους” - κατηγορία που η εταιρεία έχει επανειλημμένως αρνηθεί. Ωστόσο, αυτή η τελευταία είδηση σε συνδυασμό με όσα έχουν αποκαλυφθεί για το Facebook τις τελευταίες εβδομάδες ώθησαν ακόμη περισσότερους ανθρώπους να σκεφτούν να διαγράψουν τους λογαριασμούς τους και ενίσχυσαν ακόμη περισσότερο το κίνημα #DeleteFacebook.

Γιατί πρέπει να διαγράψετε το Facebook

Το Facebook ονομάζεται πλέον Meta, αλλά η αλλαγή επωνυμίας αφορά τη μητρική εταιρεία - το μέσο κοινωνικής δικτύωσης εξακολουθεί να ονομάζεται Facebook. Και το Facebook είναι το τμήμα εκείνο του ομίλου Meta -ο οποίος περιλαμβάνει επίσης το WhatsApp και το Instagram- που θεωρείται ιδιαίτερα τοξικό. Δεν είναι περίεργο, δε, που η μητρική εταιρεία μετονομάστηκε σε Meta, όταν το όνομα του Facebook συνδέεται, μεταξύ άλλων, με το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, πολυάριθμες διαρροές δεδομένων, διακοπές λειτουργίας και παραβιάσεις της ιδιωτικότητας των χρηστών του, και πιο πρόσφατα με την υπόθεση των Facebook Papers.

H συνέχεια στο Capital.gr

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντί του SU7, που προτείνει ο CEO της Xiaomi

Και τα τρία που προτείνει είναι -όπως και το SU7- ανταγωνιστές του Tesla Model 3.

Γραφει TopGear

Όταν ο Tom Cruise ήταν ζευγάρι με την Penélope Cruz

Οι δύο σταρ είχαν σχέση αμέσως μετά τον χωρισμό του με τη Nicole Kidman.

Πανωλεθρία για τον Musk, ανακλήθηκαν όλα τα Tesla Cybertruck

Παρουσιάστηκε ένα σημαντικό πρόβλημα ασφαλείας που επηρεάζει όλα τα Cybertruck.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Ένα βήμα πιο κοντά οι ΗΠΑ στην απαγόρευση του TikTok

Ψηφίστηκε νέο νομοσχέδιο για τον έλεγχο του TikTok στις ΗΠΑ.

Γραφει Παυλος Κρουστης