Πέντε τεχνολογικές προβλέψεις για το 2022

Γεγονότα που αναμένονται και νέες συνήθειες που έρχονται μέσα στη χρονιά.

Γράφει: Esquire Editors 06 Μαρτίου 2022

"Το 2022 θα είναι μια συναρπαστική χρονιά για την τεχνολογία, μια χρονιά που θα μας οδηγήσει στο μέλλον”. Με αυτό το μήνυμα περιγράφει τις εκτιμήσεις του για τη φετινή χρονιά ο Werner Vogels Chief Technology Officer και αντιπρόεδρος της Amazon για τον κλάδο της τεχνολογίας. Ο ίδιος πραγματοποιεί πέντε τεχνολογικές προβλέψεις για το 2022 με έμφαση στο cloud, το machine learning, και την τεχνητή νοημοσύνη και πώς η χρήση τους μπορεί να μεταμορφώσει την αγορά τεχνολογίας και την καθημερινότητά μας.

"Το cloud μας έδωσε δυνατότητες οι οποίες κάποτε θεωρούνταν επιστημονική φαντασία. Τα μοντέλα και οι τεχνικές τεχνητής νοημοσύνης (artificial intelligence) και μηχανικής μάθησης (machine learning) γίνονται όλο και καλύτερα – τόσο που προκύπτουν συνεχώς νέες δυνατότητες που τα προηγούμενα χρόνια βλέπαμε μόνο σε ταινίες και κόμικ.

Μπαίνουμε σε μια φάση που τα δεδομένα είναι άφθονα, η πρόσβαση σε αυτά είναι σχεδόν στιγμιαία και η ικανότητά μας να τα κατανοούμε με νέους τρόπους είναι πρακτικά αυτόματη. Αλλά αυτή η τεχνολογία δεν αντικαθιστά τους ανθρώπους. Αυτό που κάνει πρακτικά είναι να διευρύνει τους τρόπους με τους οποίους αλληλεπιδρούμε με τον κόσμο”, αναφέρει στο σημείωμά του ο κ. Vogels.

1η πρόβλεψη: Το software που υποστηρίζει λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης θα καθιερωθεί

Η ανάπτυξη λογισμικού είναι μεν μία δημιουργική διαδικασία, αλλά έχει και αρκετά επαναλαμβανόμενα σημεία. Το 2022 το machine learning θα αρχίσει να παίζει σημαντικό ρόλο, διευρύνοντας το πεδίο εργασίας των προγραμματιστών και βοηθώντας τους να δημιουργήσουν πιο ασφαλή και αξιόπιστο κώδικα.
Από την εμφάνιση του cloud, έχουμε δει εταιρείες σε όλο τον κόσμο να φέρνουν νέες ιδέες στους πελάτες τους πιο γρήγορα από ποτέ. Ωστόσο, ακόμη και με αυτήν την επιτάχυνση στην παράδοση προϊόντων, εξακολουθούμε να σπαταλούμε δυσανάλογο χρόνο για την ανάπτυξη λογισμικού.

Η συνέχεια στο Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.