Αναζητώντας το καλύτερο Apple Watch της αγοράς

Ή αλλιώς, ποιο προϊόν ταιριάζει στους κατόχους iPhone ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους.

Είναι γεγονός ότι ένα έξυπνο ρολόι της Apple είναι η πιο σωστή επιλογή για τους κατόχους iPhone, αλλά η απάντηση στο ποιο είναι το καλύτερο Apple Watch μπορεί να διαφέρει. Πέρυσι, η αμερικανική εταιρεία παρουσίασε την τελευταία του έκδοση, το Series 7, χωρίς ωστόσο να αποσύρει την SE και την παλαιότερη σειρά 3. Όλα αυτά τα μοντέλα φαίνονται αρκετά παρόμοια και έχουν ένα σύνολο χαρακτηριστικών που κατά κάποιο τρόπο ανακυκλώνεται. 

Ας ρίξουμε όμως μία ματιά στο ποιο είναι το καλύτερο Apple Watch βάσει συγκεκριμένων ενδιαφερόντων:

Το καλύτερο για την πλειοψηφία

Apple Watch SE

Η Apple κυκλοφόρησε ταυτόχρονα τη σειρά 6 και το SE και εγκατέλειψε αρκετά από τα πιο δημοφιλή χαρακτηριστικά του δεύτερου, όπως η πάντα ενεργή οθόνη και οι μετρήσεις ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ECG). Γιατί δε συνέχισε να πουλάει το Series 5 σε χαμηλότερη τιμή;

>Διάβασε ακόμη: Κάπως έτσι θα μοιάζει, τελικά, το iPhone 14

Αυτή η επιλογή μεσαίας κατηγορίας είναι πιθανώς το καλύτερο smartwatch για τους περισσότερους ανθρώπους. Διαθέτει βελτιωμένη οθόνη Retina, ταχύτερο επεξεργαστή από τα Series 3 και 5, ανιχνευτή πτώσης, περισσότερη μνήμη και ισχυρότερο ηχείο. Αν ψάχνεις ένα ρολόι για να το δώσεις στο παιδί σου ή σε έναν ηλικιωμένο χωρίς πολλή επαφή με την τεχνολογία, αυτό είναι επίσης το πιο προσιτό μοντέλο που λειτουργεί με το Family Setup.

Το καλύτερο Apple Watch

Apple Watch Series 7

Ας το παραδεχτούμε, αν αυτό είναι το πρώτο σου Apple Watch , θα το έχεις για πολύ καιρό, οπότε μάλλον θα πρέπει να πάρεις το πιο πρόσφατο μοντέλο. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει σίγουρα να προτιμήσεις το Series 7. Το χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει σε αυτό το έξυπνο ρολόι είναι η νέα οθόνη (και τα πιο αστεία νέα χρώματα). Διαθέτει 20% μεγαλύτερη επιφάνεια οθόνης και πληκτρολόγιο πλήρους μεγέθους, καθιστώντας ευκολότερη την ανάγνωση και την πληκτρολόγηση και ταχύτερη φόρτιση από τα προηγούμενα μοντέλα.

Παράλληλα, είναι πιο ανθεκτικό στο νερό και τη σκόνη από οποιοδήποτε προηγούμενο Apple Watch και οι νέοι αλγόριθμοί του περιλαμβάνουν καλύτερη ανίχνευση πτώσης και ακριβέστερο υπολογισμό των μετρήσεων της ποδηλατικής φυσικής κατάστασης. Το Series 7 είναι επίσης το μόνο στην τρέχουσα σειρά ρολογιών της Apple που περιλαμβάνει το τσιπ ultra-wideband, το οποίο είναι χρήσιμο αν χρησιμοποιείς το ρολόι σας για να βρεις τα AirTags σου.

To καλύτερο για όσους παρακολουθούν την υγεία τους

Apple Watch Series 6

Πέρυσι, το Series 6 ήταν το πιο ολοκληρωμένο Apple Watch. Είχε τα περισσότερα νέα χαρακτηριστικά και τους καλύτερους αισθητήρες παρακολούθησης της υγείας, όπως οπτικές μετρήσεις SpO2 στον καρπό και ηλεκτροκαρδιογραφήματα. Έχει επίσης ταχύτερους χρόνους φόρτισης από τα προηγούμενα μοντέλα (αν και όχι αισθητά ταχύτερους από το Series 7), κάτι που είναι απαραίτητο αν θέλεις να το φοράς όλη τη νύχτα για να παρακολουθείς τον ύπνο σου και να το φορτίζεις σε μία ώρα ενόσω κάνεις μπάνιο και τρως πρωινό πριν από τη δουλειά.

Το καλύτερο 'βασικό' προϊόν

Apple Watch Series 3

Η σειρά 3 παρουσιάστηκε το 2017 και εδώ και χρόνια την προτείνωως ένα entry-level fitness tracker, συμβατό με iPhone. Χρόνια μετά την κυκλοφορία του, η Apple συνεχίζει να το πουλάει. Επί του παρόντος, συνεργάζεται με το Fitness+, την υπηρεσία ροής της Apple, είναι αδιάβροχο, συνδέεται πανεύκολα με το τηλέφωνο, έχει ειδοποιήσεις, αλλά και την εθιστική λειτουργία Apple Fitness Rings. 

>Διάβασε ακόμη: Θα αγόραζες iPhone με μηνιαία συνδρομή;

Μέχρι στιγμής το μοντέλο είναι συμβατό με το πιο πρόσφατο WatchOS 8, αλλά δεν είναι σαφές πότε θα σταματήσει να λαμβάνει ενημερώσεις. Είναι πιο ογκώδες και πιο αργό από τα μεταγενέστερα smartwatches, και δεν έχει φανταχτερά νέα χαρακτηριστικά όπως το ECG ή η ανίχνευση πτώσης. Η σειρά 3 δεν είναι κακή αγορά, εφόσον βρίσκεται σε προσφορά.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου