Διαγράφοντας μια για πάντα το Twitter account

Ή αλλιώς "Πώς να διαγράψω τον λογαριασμό μου στο Twitter" οριστικά και αμετάκλητα.

Είτε επειδή έχει κουραστεί από την παραπληροφόρηση, τις ρητορικές μίσους και τα trolls είτε εξαιτίας του νέου του "αφεντικού" βλ. Elon Musk δεν είμαστε λίγοι εκείνοι που φλερτάρουμε σοβαρά με την ιδέα της διαγραφής του λογαριασμού μας στο Twitter. Σε περίπτωση που ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία, δες τι πρέπει να κάνεις -από υπολογιστή και κινητό/tablet- αν εν τέλει αποφασίσεις να ξεφορτωθείς μια για πάντα το προφίλ σου. 

Προτού ξεκινήσουμε, πρέπει να διευκρινιστεί το εξής: Το Twitter δεν έχει τη δυνατότητα άμεσης διαγραφής ενός λογαριασμού. Αρχικά τον απενεργοποιούμε και μετά από λίγες ημέρες ο λογαριασμός θα διαγράφεται οριστικά. Απλώς, με την απενεργοποίησή του, το προφίλ δεν είναι διαθέσιμο, άρα ούτε το περιεχόμενό του είναι ορατό.

Διαγραφή από browser 

Για να διαγράψεις το λογαριασμό σου στο Twitter από το πρόγραμμα περιήγησης, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να μεταβείς στον ιστότοπο του Twitter και να συνδεθείς. Στον αριστερό πίνακα, κάνεις κλικ στην ενότητα "Περισσότερες επιλογές" και από εκεί επιλέγεις "Ρυθμίσεις και απόρρητο" που εμφανίζεται με το λογότυπο ενός τροχού.

Στις Ρυθμίσεις, αναζητάς την ενότητα "Ο λογαριασμός σας" και εκεί θα πρέπει να εμφανίζεται η επιλογή "Απενεργοποίηση του λογαριασμού σας", συνοδευόμενη από μία ραγισμένη καρδιά. Εδώ το Twitter παρέχει βασικές πληροφορίες για το τι θα συμβεί όταν απενεργοποιηθεί ο λογαριασμός σου. Εάν είσαι σίγουρος, επιλέγεις "απενεργοποίηση".

>Διάβασε ακόμη: Το Twitter στην εποχή του Elon Musk

Μόλις συμβεί αυτό, ο λογαριασμός σου θα κλείσει και θα είναι ανενεργός. Για να εξαφανιστεί από προσώπου γης, αρκεί να μην εισέλθεις στο προφίλ σου για 30 ημέρες. Εάν συνδεθείς ξανά, ο λογαριασμός θα ενεργοποιηθεί εκ νέου.

Διαγραφή από την εφαρμογή 

Για να διαγράψεις τον λογαριασμό σου στο Twitter από την εφαρμογή, μπαίνεις αρχικά στο προφίλ, επιλέγεις το πλευρικό μενού σύροντας το δάχτυλό σου από την αριστερή άκρη προς τα δεξιά. Επιλέγεις "Ρυθμίσεις και απόρρητο" και στη νέα σελίδα κάνεις κλικ στο "Ο λογαριασμός σας".

Εντός αναζητάς την επιλογή "Απενεργοποίηση λογαριασμού", η οποία εμφανίζεται δίπλα στο λογότυπο με τη σπασμένη καρδιά. Επιλέγεις "Απενεργοποίηση" και ομοίως, πρέπει να περάσουν 30 ημέρες χωρίς να εισέλθεις στο λογαριασμό για να διαγραφεί οριστικά.

Απενεργοποιημένος λογαριασμός

Υπενθυμίζω για δεύτερη φορά ότι προτού διαγραφεί, ο λογαριασμός απλώς θα απενεργοποιηθεί και πρέπει να έχεις κατά νου τα εξής:

-Αν αλλάξεις γνώμη μετά από το χρονικό περιθώριο των 30 ημερών, δε θα μπορέσεις να ανακτήσεις το λογαριασμό σου. 

-Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, δε θα μπορέσεις στο νέο λογαριασμό που θα δημιουργήσεις αν το μετανιώσεις, να χρησιμοποιήσεις το ίδιο username ή email για να κάνεις register. Συνεπώς, αν θέλεις να αφήσεις ανοιχτό το ενδεχόμενο, προτού απενεργοποιήσεις αυτόν που έχεις άλλαξε username.

-Αν έχεις σημαντικά δεδομένα, κατέβασέ τα πριν από την απενεργοποίηση.

-Ορισμένα tweets ενδέχεται να εμφανίζονται στην αναζήτηση της Google, αλλά όχι στον ιστότοπο.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.