Πώς να καταστρέψεις τη μπαταρία του MacBook σου

Κι όμως υπάρχει τρόπος η μπαταρία του MacBook σου να αντέξει για μερικά μόνο λεπτά.

Έχεις κουραστεί με τον φίλο/η που κουβαλά στις διακοπές σας το MacBook του; Υπάρχει λύση και δε θέλει κόπο, αλλά τρόπο. Πρέπει απλά να βρεις την κατάλληλη ευκαιρία. Να μείνεις μόνος για λίγη ώρα με το θήραμά σου και να δράσεις όσο πιο γρήγορα μπορείς. Ναι, σωστά κατάλαβες. Η λύση είναι να του φας την μπαταρία, όσο πιο γρήγορα γίνεται. Βγάλε λοιπόν στυλό (ή βασικά στο 2023 είμαστε, κάνε screenshot) και σημείωνε.

Κράτα όλες τις εφαρμογές του σε λειτουργία όλη την ώρα

Ποιος είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να ανοίξουμε εκείνο το κομμάτι λογισμικού που χρειαζόμαστε μερικές φορές; Σωστά, το να μην το κλείσουμε ποτέ. Άνοιξε ακόμα και το Spotify και άσε τη μουσική να παίζει αθόρυβα. Κάθε εφαρμογή στο λάπτοπ θα πρέπει να είναι ανοιχτή όλη την ώρα.  Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει ότι αν οι εφαρμογές του MacBook είναι μόνιμα ανοιχτές, φυσικά η μπαταρία τελειώνει πολύ πιο σύντομα. Το ίδιο ισχύει και στα Smartphone, οπότε... προσοχή!

> Διάβασε ακόμη: Πόσο πιθανό είναι οι μπαταρίες του μέλλοντος να είναι φτιαγμένες από ξύλο;

Προσοχή στις αναβαθμίσεις του λογισμικού 

Με νέα λογισμικά, οι εφαρμογές δουλεύουν αρτιότερα και η μπαταρία μένει στη... θέση της. Συνεπώς, εμπνεύσου μία ωραία δικαιολογία και ενθάρρυνε το φίλο σου να μην κάνει καμία αναβάθμιση.

Φόρτισε το MacBook πριν την ώρα του

Οι φορητοί υπολογιστές στις μέρες μας είναι φτιαγμένοι για να είναι ενεργειακά αποδοτικοί και τα περισσότερα σύγχρονα MacBooks έχουν δημιουργηθεί για να διαχειρίζονται και να βελτιστοποιούν τη φόρτιση για την προστασία της μπαταρίας. Δε χρειάζεται να περιμένεις να τελειώσει η μπαταρία και μετά να φορτίσεις. Φόρτιζε συνεχώς και αυτό θα φέρει την κατάλληλη φθορά.

Αύξησε τη φωτεινότητα της οθόνης

Πραγματικά, δενθα έπρεπε καν να υπάρχει επιλογή για να χαμηλώνει η φωτεινότητα της οθόνης. Αντίθετα, θα πρέπει να παραμένει τόσο φωτεινή που να υπάρχει πιθανότητα βλάβης των ματιών. Αγνόησε τα στοιχεία της φύσης, την ώρα της ημέρας, οτιδήποτε. Ο φορητός υπολογιστής για να κλείσει το συντομότερο, θα πρέπει να είναι πάντα, μόνιμα φωτεινός λοιπόν! 

Κράτα την ένταση του ήχου σε υψηλά επίπεδα

Αντίστοιχα, θα πρέπει να είναι στο τέρμα η ένταση για εξασφαλισμένη κατανάλωση μπαταρίας. 

> Διάβασε ακόμη: Έρχεται η μπαταρία που διαρκεί 28.000 (!) χρόνια

Άφηνε πάντα τη συσκευή στον ήλιο

Κανέναν δεν πείραξε λίγη ζέστη παραπάνω, πόσο μάλλον το MacBook. NOT. Όσο πιο καυτή είναι η συσκευή, τόσο πιο πολύ ταλαιπωρείς την μπαταρία και τόσο πιο γρήγορα αυτή θα μας αφήσει χρόνους. Καλή επιτυχία!
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας