Όσο ο Elon Musk διεκδικούσε το Twitter, ο Jack Dorsey ετοίμαζε την επιστροφή του

Ο συνιδρυτής και πρώην CEO του Twitter ανακοίνωσε το λανσάρισμα του Bluesky.

Την περασμένη Πέμπτη, ο Jack Dorsey ανακοίνωσε το προσεχές λανσάρισμα της Bluesky Social, μίας εταιρείας social media, η οποία στο τρέχον στάδιο της ανάπτυξής της στρατολογεί χρήστες για να τεστάρουν το δοκιμαστικό (beta) λογισμικό της. Μάλιστα, δύο μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωσή του, πάντα σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας, εγγράφηκαν 30.000 χρήστες στο Bluesky, ενώ, αν σε ενδιαφέρει, μπορείς να γίνεις κι εσύ μέλος του και να το τεστάρεις πριν γίνει δημόσια διαθέσιμο, με ένα κλικ εδώ

Όσο ο Elon Musk διεκδικούσε το Twitter, ο Jack Dorsey ετοίμαζε την επιστροφή τουGetty Images

Τι εστί Bluesky

Το site της Bluesky αναφέρει ότι σκοπεύει να υποστηρίξει "μία νέα βάση για την κοινωνική δικτύωση, που θα δίνει στους δημιουργούς ανεξαρτησία από τις πλατφόρμες, στους προγραμματιστές ελευθερία να συνεισφέρουν στο χτίσιμό της και στους χρήστες επιλογές στην εμπειρία τους". Πιο συγκεκριμένα όσον αφορά τους τελευταίους, η τεχνολογία που χρησιμοποιεί το Bluesky, το AT Protocol, θα επιτρέπει στους χρήστες του να έχουν έλεγχο επί των αλγορίθμων.

> Διάβασε ακόμα: Ποιος φοβάται τον Jack Dorsey;

Ήταν προμελετημένο

Σε προσωπικά μηνύματα που αντάλλαξαν ο Jack Dorsey και ο Elon Musk, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας κατά τη διάρκεια της πολύμηνης νομικής διαμάχης ανάμεσα στον δεύτερο και το Twitter, ο Dorsey φέρεται να ανέφερε: "Υπάρχει η ανάγκη για μια καινούργια πλατφόρμα, η οποία δεν είναι δυνατόν να έχει τη μορφή εταιρείας. Γι' αυτό και έφυγα από το Twitter". Μάλιστα, συνέχισε λέγοντας ότι το Twitter θα πρέπει να αποκτήσει πρωτόκολλο ανοιχτού κώδικα.

> Διάβασε ακόμα: Οι πρώτες ριζικές αλλαγές στο Twitter δια χειρός Elon Musk

Για την ιστορία, ο Dorsey συνίδρυσε το Twitter το 2006 και είχε μια μακριά πορεία ως CEO του. Το 2021 παραιτήθηκε από τη θέση του και τον αντικατέστησε ο Parag Agrawal, τον οποίο απέλυσε ο Elon Musk αμέσως αφού απέκτησε επισήμως το Twitter, προς 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης