Το Instagram δημιούργησε λειτουργία σε σίγαση μήπως και συγκεντρωθούμε επιτέλους

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το πιο χρήσιμο χαρακτηριστικό του Instagram.

Γράφει: Τίμος Σαλαμές 24 Ιανουαρίου 2023

Στις 19 Ιανουαρίου, η Meta λάνσαρε σε μία σειρά από χώρες (και στην Ελλάδα) τη "σωτήρια" σιωπηλή λειτουργία για τους χρήστες του Instagram, που απενεργοποιεί τα notifications και στέλνει μία αυτόματη απάντηση σε όσους σου στέλνουν DM. Παρότι το συγκεκριμένο feature είναι εξαιρετικά χρήσιμο για όλους, αναμένεται να "προωθηθεί" ειδικά στους έφηβους χρήστες της εφαρμογής, που περνάνε πολύ χρόνο στο app κατά τις νυχτερινές ώρες, όταν είναι στο σχολείο ή τις ώρες που προσπαθούν να συγκεντρωθούν για να διαβάσουν.

Πώς θα ενεργοποιήσεις τη διακοπή όλων των push ειδοποιήσεων

1. Πας στο προφίλ σου στο Instagram και κάνεις κλικ στις τρεις μπάρες που βρίσκονται πάνω δεξιά για να ανοίξει το μενού τους.

2. Πατάς την πρώτη διαθέσιμη επιλογή, δηλαδή τις "Ρυθμίσεις".

3. Στη συνέχεια πατάς πάνω στις "Ειδοποιήσεις".

4. Ενεργοποιείς την επιλογή "Διακοπή όλων". Με το που το κάνεις αυτό, σου ανοίγει ένα υπομενού που σε καλεί να διαλέξεις για πόσο χρόνο θέλεις να σταματήσεις να λαμβάνεις notifications από το Instagram, με τις διαθέσιμες επιλογές να είναι προκαθορισμένες (15 λεπτά, 1 ώρα, 2 ώρες, 4 ώρες και 8 ώρες).

Τι συμβαίνει με τον προγραμματισμό 

Σε κάποιες χώρες του εξωτερικού μπορείς ήδη να προγραμματίσεις την ενεργοποίηση της διακοπής όλων των push ειδοποιήσεων. Τι εννοούμε; Να σταματάς να δέχεσαι notifications κάθε μέρα την ίδια ώρα, όταν π.χ. βρίσκεσαι στο γραφείο, παρακολουθείς ένα μάθημα που απαιτεί την πλήρη προσοχή σου ή, απλώς, θέλεις να αφιερώνεις αναπόσπαστος όλα τα απογεύματά σου με τα παιδιά σου.

Αυτό, όπως αναφέρουν τα εξειδικευμένα περιοδικά τεχνολογίας, γίνεται αν αντί να ενεργοποιήσεις την επιλογή "Διακοπή όλων" επιλέξεις το "Quiet mode" και στη συνέχεια ορίσεις το σχετικό χρονικό slot. Αναμένουμε, λοιπόν, να γίνει διαθέσιμη και στην Ελλάδα η συγκεκριμένη επιλογή, για να τη δοκιμάσουμε.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Bruce Lee εξαφανίστηκε

Για την ακρίβεια, το άγαλμά του.

Η Dua Lipa είναι (και) ακτιβίστρια

"Νομίζω ότι η γνώση είναι πολύ πιο σημαντική από την αυθόρμητη αντίδραση...".

Μόλις μάθαμε ότι τα δακτυλικά μας αποτυπώματα δεν είναι μοναδικά

Πάνω που νόμιζες ότι έχεις κάτι το ξεχωριστό, έρχεται μια τεχνητή νοημοσύνη να στα διαλύσει όλα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τα smartphones του μέλλοντος μπορεί να χρησιμοποιούν διαφανές ξύλο

Φαίνεται να είναι ισχυρότερο από το πλαστικό και το γυαλί, και είναι σίγουρα πολύ πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

Γραφει Παυλος Κρουστης