5 smartwatches για τον fit φίλο σου

Ο κόσμος του fitness και του wellness είναι απαιτητικός. Το να έχεις άμεσα διαθέσιμο ένα αξιόπιστο και αποτελεσματικό "εργαλείο" προπόνησης είναι πλέον απαραίτητο όσο ποτέ. Εάν ψάχνεις το ιδανικό δώρο για τον φίλο σου που λατρεύει τη γυμναστική, τότε χάρισέ του ένα smartwatch.

Γράφει: Esquire Editors 15 Φεβρουαρίου 2023

Το απόλυτο tech accessory για όσους αγαπούν τη γυμναστική είναι το smartwatch. Έχει κατορθώσει όχι μόνο να αλλάξει τον τρόπο που προσεγγίζει κανείς την άθληση αλλά και να προσαρμοστεί στα στάνταρ της μόδας.

Είτε πρόκειται για κάποιον που ξεκινά τώρα το ταξίδι του στον κόσμο της γυμναστικής είτε για εκείνον που γυμνάζεται κάθε μέρα ή περιστασιακά το δώρο αυτό όχι μόνο θα τον ενθουσιάσει αλλά θα τον βοηθήσει να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του. Από την παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού και άλλων ζωτικών λειτουργιών μέχρι τα εξελιγμένα συστήματα GPS και την εξατομικευμένη προπόνηση, τo smartwatch θα γίνει ο καλύτερός του φίλους. Τέρμα οι δικαιολογίες. Τέρμα οι περισπασμοί. Πάμε λοιπόν να δούμε 5 smartwatches που μπορείς να κάνεις δώρο στους fit φίλους σου ανάλογα με το budget σου.

5 smartwatches για τον fit φίλο σου

Apple Watch SE 2nd Gen

Δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε τη λίστα μας με κάτι διαφορετικό. Η δεύτερη γενιά των Apple Watch SE διαθέτει μια ευρεία γκάμα χαρακτηριστικών και top τεχνολογιών που θα βελτιώσουν σίγουρα τις αθλητικές επιδόσεις του κολλητού σου. Είναι 20% γρηγορότερο σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά.

Η μεγάλη 40mm ή 44mm Retina οθόνη του καθιστά πανεύκολη την παρακολούθηση όλων των απαραίτητων στατιστικών της φυσικής κατάστασης, τον έλεγχο των ειδοποιήσεων καθώς και την εύκολη αλληλεπίδραση με άλλες εφαρμογές. Διαθέτει αισθητήρα παρακολούθησης των καρδιακών παλμών ενώ μπορεί να ανιχνεύσει τυχόν πτώση ή ακόμα και ατύχημα. Είμαστε σίγουροι ότι ο φίλος σου θα λατρέψει την εφαρμογή της προσωποποιημένης προπόνησης με προηγμένες ασκήσεις και τρόπους άσκησης. Το Apple Watch SE παρακολουθεί επίσης τα στάδια του ύπνου σας με στόχο να τον βελτιώσει ενώ χάρη στο εξελιγμένης τεχνολογίας GPS του είτε τρέχεις είτε κάνεις ποδήλατο ή απλά ανακαλύπτεις ένα νέο μέρος, δεν θα πρόκειται να χάσεις ποτέ το δρόμο σου! Φυσικά, θα έχεις πρόσβαση σε όλες σου τις κλήσεις, μηνύματα, ειδοποιήσεις από τα social media σου.

smartwatch plaisio

Samsung Galaxy Watch 5

Κομψό, καλαίσθητο και εξοπλισμένο με μοναδικές τεχνολογίες για να πετύχει ο καθένας τους στόχους άθλησής του. Το Samsung Galaxy Watch 5 είναι ιδανικό για τους android users. Η always-on οθόνη του είναι εύχρηστη και σου επιτρέπει να ελέγξεις ό,τι θες άμεσα χωρίς να χρειάζεται να την ενεργοποιείς κάθε φορά. Έχει κατασκευαστεί για να αντέχει ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες χάρη στην ειδικά επεξεργασμένη του κάσα ενώ θα ξεχάσεις τις γρατζουνιές καθώς η οθόνη του προστατεύεται από κρύσταλλο ζαφείρι (24GPa). Διαθέτει ισχυρή μπαταρία 284 mAh που θα σου εξασφαλίσει μακρά διάρκεια ζωής για όλη την ημέρα αλλά και τη νύχτα. Είναι εξοπλισμένο με πληθώρα εφαρμογών παρακολούθησης της φυσικής σου κατάστασης όπως μεταξύ άλλων το ποσοστό λίπους, τη μυϊκή σου μάζα, την αρτηριακή σου πίεση και το οξυγόνο στο αίμα σου.

smartwatch plaisio

Garmin Instinct 2

Η αθλητική εμφάνιση συνδυάζεται με αστείρευτες δυνατότητες. Το Garmin Instinct 2 είναι ανθεκτικό σε όλες τις συνθήκες άθλησης με αυτονομία μπαταρίας έως 28 ημέρες! Βγαίνει σε μια ευρεία γκάμα χρωμάτων για να διαλέξεις αυτό που ταιριάζει στην προσωπικότητα του φίλου σου. Χάρη στις εξειδικευμένες του εφαρμογές για κάθε προφίλ άθλησης, όπως τρέξιμο, κολύμβηση, σερφινγκ, ποδηλασία κ.α. θα γίνει ο καλύτερος σύντροφος προπόνησης. Καταγράφει τους καρδιακούς σου παλμούς, το στρες ενώ είναι ενσωματωμένο με αξιόπιστες μετρήσεις VO2 Max, ηλικία φυσικής κατάστασης, κατάσταση/φόρτο/επίδραση προπόνησης, χρόνο αποκατάστασης, ασκήσεις HIIT και καθημερινές προτάσεις ασκήσεων.

smartwatch plaisio

Amazfit T-Rex Rock

Για εσένα που ψάχνεις κάτι με… στρατιωτικές προδιαγραφές το Amazfit T-Rex Rock είναι μια από τις καλύτερες επιλογές. Είναι τρομερά ανθεκτικό ακόμα και στις πιο σκληροτράχηλες συνθήκες. Είναι αδιάβροχο σε βάθος έως 50 μέτρα ενώ υποστηρίζει 14 διαφορετικούς τύπους άσκησης όπως τρέξιμο, διάδρομο, αναρρίχηση, σκι, τρίαθλο και πολλά ακόμη. Έχει always-on AMOLED υψηλής ευκρίνειας οθόνη ενώ θα σου παρέχει 24ωρη προστασία χάρη στον BioTracker™ PPG. Η μπαταρία του είναι τόσο ισχυρή που θα ξεχνάς να το… φορτίζεις!

smartwatch plaisio

Redmi Watch 2

Για το τέλος, αφήσαμε μια πιο οικονομική επιλογή, για εσένα που έχεις θέσει χαμηλότερο budget. Ο μίνιμαλ σχεδιασμός του Redmi Watch 2 θα κερδίσει ακόμα και τον πιο δύσκολο φίλο σου. Είναι εξοπλισμένο με μια ευρεία γκάμα εφαρμογών και τεχνολογιών για να παρακολουθείς και να βελτιώνεις τις αθλητικές σου επιδόσεις. Είναι αδιάβροχο, εξοπλισμένο με GPS Tracking system και αξιόπιστες μετρήσεις της υγείας σου. Η μπαταρία του μπορεί να διαρκέσει από 5 ημέρες, εάν κάνεις έντονη χρήση ή έως και 10 ημέρες με μια πιο χαλαρή λειτουργία. Προσφέρει 100+ λειτουργίες προσωποποιημένης προπόνησης.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Pierce Brosnan και Helen Mirren μόλις υπέκυψαν στο Netflix

Η πλατφόρμα απέκτησε τη μεταφορά του μυθιστορήματος The Thursday Murder Club και οι δύο ηθοποιοί θα πρωταγωνιστήσουν.

5 επιστημονικοί λόγοι που δε μπορείς να διαχειριστείς τον θυμό

Γιατί, δε μαθαίνουν όλοι να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και το θυμό τους με υγιείς τρόπους...

H Anne Hathaway είναι πλέον αγνώριστη

Η αλλαγή στην εμφάνισή της που δεν περίμενε κανείς.