Το πιο χρήσιμο εργαλείο αν σκέφτεσαι να μετακομίσεις στο εξωτερικό

Το κομπιουτεράκι μετακόμισης μπορεί να αποτελέσει το τέλειο δώρο για κάποιον που ετοιμάζεται να ζήσει στο εξωτερικό.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 17 Φεβρουαρίου 2023

Για κάποιον που σκέφτεται να εγκαταλείψει την Ελλάδα, τα έξοδα της μετεγκατάστασής του αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους μπελάδες. Το κόστος ζωής στην επόμενη πόλη ή χώρα που θα βρεθούμε είναι ίσως το σημαντικότερο χαρακτηριστικό που ψάχνουμε, όταν είμαστε έτοιμοι για ένα τόσο μεγάλο βήμα και το ίδιο φαίνεται ότι σκέφτηκαν και στην ασφαλιστική εταιρία William Russell, στην οποία εγκαινίασαν ένα κομπιουτεράκι μετακόμισης. Ή αλλιώς, το τέλειο εργαλείο για κάποιον που σχεδιάζει να φύγει στο εξωτερικό. 

Πώς αποφάσισε να το δημιουργήσει η William Russell 

"Υπάρχουν πολλά έξοδα που σχετίζονται με τη μετακόμιση στο εξωτερικό, όπως οι πτήσεις, η αποστολή των αντικειμένων σας και η οργάνωση της κατάλληλης διεθνούς ασφάλισης υγείας", αναφέρει η William Russell στην ιστοσελίδα της. "Συν τοις άλλοις, θα ζείτε σε ένα άλλο μέρος του κόσμου με τις δικές του αγορές κατοικίας και εργασίας, οι οποίες, εκτός από το κόστος ζωής, θα επηρεάσουν το ποσό των χρημάτων που θα έχετε στη διάθεσή σας κάθε μήνα".

Ο υπολογισμός

Έχοντας αυτό κατά νου, η William Russell εξέτασε το κόστος μετακόμισης σε κάθε χώρα του ΟΟΣΑ, καθώς και το μηνιαίο κόστος διαβίωσης εκεί. Για κάθε μεμονωμένη χώρα, χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα από το Numbeo για να προσδιοριστεί το κόστος διαβίωσης και το κόστος ενοικίου για μια μεζονέτα στο κέντρο της πόλης. Χρησιμοποιήθηκαν επίσης δεδομένα του ΟΟΣΑ για τους μέσους μισθούς σε κάθε χώρα για να υπολογιστεί πόσο προσιτό είναι να ζει κανείς στην εν λόγω χώρα.

Για το κόστος της μετακίνησης, χρησιμοποίησαν δεδομένα από το MyUS.com για το κόστος αποστολής ενός δέματος 25 κιλών από τη μία χώρα στην άλλη, ενώ χρησιμοποίησαν δεδομένα από το Skyscanner για το κόστος ενός αεροπορικού εισιτηρίου σε κάθε προορισμό. 

Ο Καναδάς και το Μεξικό ήταν οι φθηνότερες μετακινήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά η Ιρλανδία, το Βέλγιο, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο αποδείχθηκαν επίσης αρκετά εφικτές.

William Russel
Η πιο ακριβή χώρα για μετεγκατάσταση είναι η Νέα Ζηλανδία, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στα μέσα της λίστας με κόστος 1.120 λιρών από το Ηνωμένο Βασίλειο και σχεδόν το διπλάσιο για μετακόμιση από τις ΗΠΑ. 

William Russell

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.