Με το Galaxy S23 Ultra έγινα πιο δημιουργικός από ποτέ

Η κάμερα Samsung Galaxy με περισσότερα Megapixels και ενισχυμένο έλεγχο δημιουργικότητας, για μέρα και νύχτα.

Όλοι ξέρουμε ότι αγοράζοντας καινούργιο smartphone, δεν επιλέγουμε πια μόνο μια συσκευή, αλλά τον καθημερινό μας βοηθό. Τον "φίλο" που θα μας κάνει την καθημερινότητά σου πιο εύκολη. Η σειρά Samsung Galaxy S23 ήρθε για να εγγυηθεί (και) αυτό και ήδη από τις πρώτες εβδομάδες που κρατώ στα χέρια μου το Galaxy S23 Ultra, έχω σημειώσει μερικές εντυπωσιακές διαφορές.

Βασικά, ποιες εβδομάδες; Στην πρώτη μέρα, είχα ήδη συνειδητοποιήσει πολλές από τις καινοτομίες της νέας ναυαρχίδας της Samsung. Σκέψου λίγο: Ποιες είναι οι πρώτες κινήσεις σου με το που κάνεις το Unboxing ενός smartphone; Εγώ πάντως, εφόσον πλέον δεν ζούμε στην εποχή που τα φορτίζαμε για ώρες πριν τα ανοίξουμε, ξεκινώ δοκιμάζοντας τις λειτουργίες της κάμερας (Εντάξει και το φοβερό pen φυσικά). Ε, και δοκίμαζα, δοκίμαζα, μέχρι που αποφάσισα ότι δύσκολα θα καταφέρω να τα μάθω όλα αμέσως και έτσι αποφάσισα να μου δώσω λίγο χρόνο.

Με το Galaxy S23 Ultra έγινα πιο δημιουργικός από ποτέ

Ξαφνικά έγινα φωτογράφος και μοντέρ

Η ελευθερία που χαρίζει το Galaxy S23 Ultra στον χρήστη είναι παροιμιώδης, καθώς πέρα από ότι ένιωσα φωτογράφος στη στιγμή, μετά κατάλαβα ότι ένιωθα και μοντέρ, σκηνοθέτης και ένας μικρός κινηματογραφιστής μέρα και νύχτα.

Το Galaxy S23 Ultra δίνει τη δυνατότητα σε φωτογράφους, ανεξαρτήτως επιπέδου, να καταγράφουν εκπληκτικό περιεχόμενο. Προσφέρει το πιο προηγμένο σύστημα κάμερας σε Samsung Galaxy συσκευή, προσαρμοσμένο σε σχεδόν οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού και σχεδιασμένο για να αποδίδει απίστευτες λεπτομέρειες. Όσο για τη νύχτα; Οι βελτιωμένες δυνατότητες Nightography μεταμορφώνουν τον τρόπο με τον οποίο η σειρά Galaxy S βελτιστοποιεί τις φωτογραφίες και τα βίντεο σε ένα ευρύ φάσμα συνθηκών περιβάλλοντος.

Οι χρήστες μπορούν να τραβήξουν πιο ευκρινείς εικόνες και βίντεο, όταν για παράδειγμα καταγράφουν σε βίντεο το αγαπημένο τους τραγούδι σε μια συναυλία, όταν τραβούν selfie σε ένα ενυδρείο ή όταν βγάζουν μια ομαδική φωτογραφία με φίλους σε δείπνο. Ο οπτικός θόρυβος που συνήθως καταστρέφει εικόνες χαμηλού φωτισμού διορθώνεται από έναν νέο αλγόριθμο επεξεργασίας σήματος εικόνας (ISP) με τεχνητή νοημοσύνη που βελτιώνει τις λεπτομέρειες των αντικειμένων και τον χρωματικό τόνο. Ποτέ άλλοτε τα stories μου δεν ήταν τόσο ευκρινή, την ίδια ώρα που κατέγραψα τις πρώτες εκδρομές της άνοιξης με απόλυτη επιτυχία.

Αστροφωτογράφιση, "κοπτοραπτική" και πολλά άλλα

Το Galaxy S23 Ultra είναι το πρώτο Galaxy smartphone που εξοπλίζεται με τον νέο αισθητήρα Adaptive Pixel 200MP, ο οποίος καταγράφει επικές στιγμές με απίστευτη ακρίβεια. Ο αισθητήρας χρησιμοποιεί σύνδεση pixel για την υποστήριξη πολλαπλών επιπέδων επεξεργασίας υψηλής ανάλυσης ταυτόχρονα. Και επειδή οι κάμερες selfie είναι πολύ σημαντικές, η σειρά Galaxy S23 εισάγει τη γρήγορη αυτόματη εστίαση και την πρώτη Super HDR selfie κάμερα, η οποία από 30fps έχει τώρα 60fps, για αισθητά καλύτερες εικόνες και βίντεο. Όλα αυτά από ένα smartphone με elite σχεδιασμό. 

Για τους χρήστες που θέλουν τον απόλυτο έλεγχο δημιουργικότητας και επιλογές εξατομίκευσης, η σειρά Galaxy S23 προσφέρει μια σειρά εργαλείων που διαφοροποιούν κάθε εμπειρία φωτογραφίας. Εσύ πόσες φορές ήθελες να αφαιρέσεις ένα αντικείμενο που σου χάλαγε τη μαγιά σε μια υπέροχη φωτογραφία; Πόσες φορές έστειλες τη photo σε κάποιον… μύστη του photoshop, με κίνδυνο να αλλοιωθεί η ποιότητα της, για να σου την φτιάξει; Ε, λοιπόν τώρα απαλλάχτηκα και από αυτόν τον μπελά. Η εφαρμογή Expert RAW, διαθέσιμη αποκλειστικά στη σειρά Samsung Galaxy, επιτρέπει τη λήψη και την επεξεργασία εικόνων σε στυλ DSLR σε RAW και JPEG, χωρίς να απαιτείται ογκώδης εξοπλισμός κάμερας.

Ταυτόχρονα μπόρεσα και εγώ να πειραματιστώ με την τέχνη της αστροφωτογράφισης, που όλο άκουγα τελευταία. Πώς μπορεί να είναι μια καθαρή λήψη του γαλαξία μας; Οι ρυθμίσεις αστροφωτογράφισης ενεργοποιούνται άμεσα και πλέον όλα είναι δυνατά. Επιπλέον, οι νέες δυνατότητες ζουμ στην εφαρμογή Camera Controller της σειράς Galaxy Watch5 μου έδωσαν τη δυνατότητα να τραβήξω τέλεια λήψη απευθείας από τον καρπό του χεριού μου. Από όπου κι αν βρίσκομαι, και το τονίζω αυτό.

Στη νέα σειρά της Samsung συναντάμε μερικές αισθητές βελτιώσεις με την καταγραφή βίντεο να αποκτά πιο κινηματογραφική αίσθηση με βελτιωμένο βίντεο 8K στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο με μεγαλύτερη γωνία. Η προηγμένη, βασισμένη σε αντικείμενα τεχνητή νοημοσύνη αναλύει κάθε λεπτομέρεια στο κάδρο, ακόμη και τα μικρά χαρακτηριστικά του προσώπου, όπως μαλλιά και μάτια, αποτυπώνοντας προσεκτικά τα δυναμικά χαρακτηριστικά κάθε ατόμου. Οι βελτιώσεις στο βίντεο δεν έχουν τελειώσει εδώ όμως. Για μια ακόμη πιο βελτιωμένη εμπειρία βίντεο, η νέα δυνατότητα εγγραφής ήχου 360 στα Galaxy Buds2 Pro δημιουργεί πολυδιάστατο ήχο.

Galaxy S23

Η απόδοση στο gaming απέχει από τα συνηθισμένα. Ακόμη και από τις προηγούμενες premium εμπειρίες

Για τους δημιουργούς και τους gamers, η επιθυμία να ξεπεράσουν τα όρια και να επαναπροσδιορίσουν τι είναι δυνατό απαιτεί τεχνολογία που ξεπερνά τις προσδοκίες. Η Samsung και η Qualcomm από κοινού βελτιστοποίησαν την εμπειρία Samsung Galaxy με το ολοκαίνουργιο Snapdragon® 8 Gen 2 Mobile Platform for Galaxy, την πιο ισχυρή και αποτελεσματική πλατφόρμα σε Samsung Galaxy smartphone και το ταχύτερο Snapdragon μοντέλο που είναι διαθέσιμο σήμερα. Ακόμα, το Galaxy S23 Ultra τροφοδοτείται από μια μπαταρία 5000 mAh, ενώ έρχεται με μεγαλύτερη κάμερα σε σχέση με το Galaxy S22 Ultra, χωρίς το μέγεθος της συσκευής να είναι αυξημένο.

Η μικροαρχιτεκτονική CPU που αναπτύχθηκε πρόσφατα ενισχύει τις ικανότητες επεξεργασίας της σειράς Galaxy S23 κατά περίπου 30% σε σύγκριση με τη σειρά Galaxy S22. Η λήψη εκπληκτικών φωτογραφιών σε χαμηλό φωτισμό απαιτεί τρισεκατομμύρια υπολογισμούς ανά δευτερόλεπτο, επομένως η εξαιρετικά αποδοτική αρχιτεκτονική NPU του Samsung Galaxy έχει βελτιστοποιηθεί κατά 49% για να εξισορροπεί την απόδοση και την ισχύ, ενώ χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο AI για να βοηθά τους χρήστες να τραβούν επικές φωτογραφίες και βίντεο. Μία από τις πιο σημαντικές βελτιώσεις στη σειρά Galaxy S23 είναι η βελτιστοποιημένη GPU, η οποία είναι περίπου 41% ταχύτερη σε σύγκριση με τη σειρά Galaxy 22.

Galaxy S23

Με το μέλλον να πηγαίνει προς τον απόλυτο ψηφιακό ρεαλισμό, το Galaxy S23 Ultra μπορεί να υποστηρίξει το ray tracing σε πραγματικό χρόνο, κάτι που γίνεται τάση στο mobile gaming. Οι χρήστες θα μπορούν να δουν αισθητά πιο ρεαλιστικές αποδόσεις σκηνών, χάρη στην τεχνολογία που προσομοιώνει και παρακολουθεί κάθε ακτίνα φωτός. Επιπλέον, ο θάλαμος διάχυσης αέρα του Samsung Galaxy, τώρα μεγαλύτερος σε κάθε μοντέλο της σειράς Galaxy S23, διατηρεί το πολύωρο gaming σε εξέλιξη. 

Σχεδιασμός με γνώμονα τον πλανήτη

Σίγουρα η premium εμπειρία είναι φανερή σε ό,τι κι αν κάνουμε μαζί του, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε και ότι ζούμε στην εποχή που οφείλουμε όλοι μας να προσέχουμε με το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα. Η σειρά Galaxy S23 ανεβάζει τον πήχη στην premium τεχνολογία, η οποία ενισχύει τις ζωές των ανθρώπων και συμβάλει σε έναν πιο υγιή πλανήτη. Με αφετηρία τη σειρά Galaxy S22, ολόκληρη η σειρά Samsung Galaxy έρχεται με περισσότερα ανακυκλωμένα υλικά, από έξι εσωτερικά εξαρτήματα στο Galaxy S22 Ultra σε 12 εσωτερικά και εξωτερικά εξαρτήματα στο Galaxy S23 Ultra. Η σειρά Galaxy S23 διαθέτει επίσης μεγαλύτερη ποικιλία ανακυκλωμένων υλικών από οποιοδήποτε άλλο Galaxy smartphone, όπως ανακυκλωμένο αλουμίνιο και γυαλί πριν από την κατανάλωση και ανακυκλωμένα πλαστικά μετά την κατανάλωση που προέρχονται από πεταμένα δίχτυα ψαρέματος, μπουκάλια PET και βαρέλια νερού.

Η νέα σειρά S είναι η πρώτη που διαθέτει Corning® Gorilla® Glass Victus® 2, προσφέροντας ανθεκτικότητα για μακροχρόνια χρήση, ενώ αποτελείται από ανακυκλωμένο περιεχόμενο πριν από την κατανάλωση σε ποσοστό κατά μέσο όρο 22%. Επιπλέον, κάθε Galaxy S23 smartphone έρχεται σε μία επανασχεδιασμένη συσκευασία από χαρτί κατασκευασμένο με 100% ανακυκλωμένο χαρτί. Με τη σειρά Galaxy S23, η εταιρεία κάνει περισσότερα για να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπό της στο περιβάλλον χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα και την αισθητική. Η σειρά Galaxy S23 έχει πιστοποίηση UL ECOLOGO®, που σημαίνει ότι το προϊόν έχει πιστοποιηθεί για μειωμένες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Για τους χρήστες που θέλουν να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής της συσκευής τους, που καθόλου σπάνιο δεν είναι όταν έχεις επενδύσει σε μια τέτοια συσκευή, η premium εμπειρία της σειράς Galaxy S23 μπορεί να διατηρηθεί σε βάθος χρόνου, χάρη στις τέσσερις γενιές αναβαθμίσεων λειτουργικού συστήματος και στα πέντε χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας. Για να ενισχύσουν τη μακροχρόνια χρήση, οι χρήστες μπορούν επίσης να αξιοποιήσουν προγράμματα όπως το Samsung Care+, μια υπηρεσία υποστήριξης για τυχαίες ζημιές, επισκευές και άλλα.

Η σειρά Galaxy S23 έρχεται σε τέσσερις ματ αποχρώσεις εμπνευσμένες από τη φύση: Phantom Black, Cream, Green και Lavender22. Τα Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ και Galaxy S23 θα είναι διαθέσιμα σε Ελλάδα και Κύπρο από το Samsung eShop και το επίσημο δίκτυο συνεργατών της εταιρείας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η πρώτη μεξικανική βελτιωμένη Porsche έχει παρατσούκλι και λέγεται 'Mariachi'

Η συνεργασία του ιάπωνα καλλιτέχνη, Akira Nakai, και του ταλαντούχου Μεξικανού βελτιωτή, Juca, "γέννησε" την Porsche 911 RWB "Mariachi".

Γραφει Παυλος Κρουστης

Mark Zuckerberg, τι σου συμβαίνει;

Ο Mr. Facebook ξαφνικά δείχνει να ενδιαφέρεται για τα ρούχα που φοράει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Κι αν η χρήση κάνναβης αλλάζει το DNA μας;

Σύμφωνα με μελέτη, η χρήση κάνναβης μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στο επιγονιδίωμα του ανθρώπινου σώματος.