Τώρα ο Elon Musk λέει ότι βρήκε αντικαταστάτρια CEO για το Twitter

Έτοιμη να αναλάβει τη διεύθυνση του Twitter είναι η Linda Yaccarino, σύμφωνα με τα λεγόμενά του.

Εδώ και μερικούς μήνες τα πράγματα δεν εξελίσσονται με τον καλύτερο τρόπο για τον Elon Musk, ο οποίος από τότε που προχώρησε στην εξαγορά του Twitter, είδε όλα τα υπόλοιπα πράγματα γύρω του να στραβώνουν. Οι μετοχές της Tesla σημείωναν συνεχείς πτώσεις και αρκετοί από τους εταίρους εξέφρασαν μέχρι και δημόσια τη δυσαρέσκειά τους για τις κινήσεις του. Η φασαρία φαίνεται ότι ταρακούνησε και τον ίδιο, ο οποίος ανακοίνωσε μία σημαντική αλλαγή.

Συγκεκριμένα, ο Elon Musk δήλωσε την Πέμπτη ότι βρήκε νέα CEO για το Twitter. Ο δισεκατομμυριούχος δε διευκρίνισε βέβαια ακόμη ποια θα αναλάβει. Θυμίζουμε ότι ο Musk έγινε CEO του Twitter, αναφερόμενος στον εαυτό του ως Chief Twit, πέρυσι αφού αγόρασε την εταιρεία και απέλυσε τον CEO, Parag Agrawal μέσα σε λίγες ώρες.

Τι ανέφερε ο Mr. Tesla

"Είμαι ενθουσιασμένος που ανακοινώνω ότι προσέλαβα μία νέα CEO για το X/Twitter", ανέφερε ο Musk στο Twitter. "Θα ξεκινήσει σε 6 εβδομάδες! Ο ρόλος μου θα μετατραπεί σε εκτελεστικό πρόεδρο και CTO, επιβλέποντας το προϊόν, το λογισμικό και τους sysops", τουήταρε αρχικά υπονοώντας ότι δε θα αποκαλύψει το πρόσωπο της εμπιστοσύνης του. Tελικά, άλλαξε γνώμη και με νέο tweet μας ενημέρωσε ότι πρόκειται για τη μέχρι πρότινος υπεύθυνη διαφήμισης στον όμιλο NBCUniversal, Lina Yaccarino: 

Η μετοχή της Tesla σημείωσε άνοδο 2% μετά την ανακοίνωση. Από τότε που ο Musk ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Twitter τον Νοέμβριο, ορισμένοι μέτοχοι της Tesla εξέφρασαν την ανησυχία τους σχετικά με την ενασχόλησή του στην εταιρεία κοινωνικών μέσων, καθώς ο πάλαι ποτέ πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο συνήθιζε να κοιμάται στα κεντρικά γραφεία του Twitter. Πιο πρόσφατα, αρκετοί επενδυτές της Tesla έγραψαν ανοιχτή επιστολή λέγοντας ότι ο Musk είχε "αποσπαστεί" από άλλες επιχειρήσεις και ζήτησαν να περιορίσει αυτήν τη δραστηριότητά του.

Ο Musk πάντως από την αρχή είχε δηλώσει ότι η θητεία του ως διευθύνων σύμβουλος του Twitter θα ήταν προσωρινή. Τον Δεκέμβριο, ο δισεκατομμυριούχος επεσήμανε ότι τελικά θα παραιτηθεί από τη θέση, αφού διενήργησε σχετική δημοσκόπηση στην πλατφόρμα. Βέβαια, αμέσως μετά τόνισε ότι: "Πρέπει να σταθεροποιήσω τον οργανισμό και απλώς να βεβαιωθώ ότι βρίσκεται σε μια οικονομικά υγιή θέση και ότι ο οδικός χάρτης των προϊόντων είναι ξεκάθαρος". Σήμερα, κάτι μήνες μετά, έρχεται να επιβεβαιώσει τον εαυτό του.

Στο μεταξύ, από τότε που αγόρασε την εταιρεία έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Musk έχει απολύσει περίπου το 80% του προσωπικού του Twitter και έχει δρομολογήσει αρκετές σημαντικές αλλαγές. Τον περασμένο μήνα, ο Musk δήλωσε ότι η εταιρεία ήταν "περίπου ισοσκελισμένη" και δήλωσε στο BBC ότι αν δεν είχε αναλάβει την ευθύνη, το Twitter θα είχε ξεμείνει από μετρητά σε 4 μήνες! Δεν είμαστε πάρα πολύ σίγουροι ότι πρέπει αυτό να το πιστέψουμε, αλλά ούτε και να το διαψεύσουμε...

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου