Χρησιμοποιώντας το WhatsApp από υπολογιστή

Ναι, γίνεται, και εντός διαβάζεις τον τρόπο.

Σίγουρα, αν γνωρίζεις το WhatsApp, θα είσαι εξοικειωμένος με τη χρήση του μέσω της εφαρμογής για κινητά. Ωστόσο, μπορείς να το χρησιμοποιείς και από υπολογιστή και εμείς είμαστε εδώ για να σε κατατοπίσουμε σχετικά. 

Το WhatsApp για υπολογιστές είναι διαθέσιμο με δύο τρόπους: είτε μέσω κάποιου προγράμματος περιήγησης, είτε χρησιμοποιώντας την εξειδικευμένη εφαρμογή για desktop. Εάν σκοπεύεις να συνδεθείς στον υπολογιστή σου, καλό είναι να γνωρίζεις ότι θα χρειαστεί και πάλι να έχεις την εφαρμογή στο κινητό σου για την επιβεβαίωση των στοιχείων σου.

Πώς να αποκτήσεις πρόσβαση στο WhatsApp Web ή στην εφαρμογή για desktop

Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποκτήσεις πρόσβαση στο λογαριασμό σου στο WhatsApp μέσω PC ή Mac:

  • Μέσω της εφαρμογής web. Μπορείς να μεταβείς στη διεύθυνση web.whatsapp.com σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού.
  • Μέσω της εφαρμογής desktop. Μπορείς να εγκαταστήσεις την εφαρμογή WhatsApp desktop στον υπολογιστή σου, Mac ή Windows, από τη σελίδα λήψης του WhatsApp.

Πώς να ρυθμίσεις και να χρησιμοποιήσεις το WhatsApp Web ή την εφαρμογή για desktop

  1. Μόλις ανοίξεις την ιστοσελίδα ή εγκαταστήσεις και εκτελέσεις την εφαρμογή desktop, θα πρέπει να δεις έναν κωδικό QR στον υπολογιστή σου.
  2. Άνοιξε την εφαρμογή WhatApp στο smartphone σου. 
  3. Πάτησε στις Ρυθμίσεις και επίλεξε "Συνδεδεμένες συσκευές".
  4. Πάτησε την επιλογή "Συνδέστε μια συσκευή".
  5. Στρέψε την κάμερα του τηλεφώνου σου στον κωδικό QR του WhatsApp στον υπολογιστή σου.

Πώς διαφέρει το WhatsApp Web από την εφαρμογή για κινητά

Αφού συνδέσεις τον υπολογιστή με την εφαρμογή του κινητού σου, θα πρέπει να δεις τη σελίδα των συνομιλιών WhatsApp στον browser ή στην εφαρμογή. Ό,τι κάνεις είτε στον υπολογιστή, είτε στην εφαρμογή για κινητά, θα διατηρείται συγχρονισμένο και θα αντικατοπτρίζεται στην άλλη συσκευή. Όταν λαμβάνεις νέα μηνύματα, θα δέχεσαι πλέον ειδοποίηση και στον υπολογιστή σου και μπορείς φυσικά να απαντήσεις σε οποιαδήποτε συνομιλία μέσω του υπολογιστή.

Το WhatsApp προσφέρει κι άλλες λειτουργίες στον υπολογιστή

Μέσω του υπολογιστή πλέον μπορείς να κάνεις κλικ στο εικονίδιο του λογαριασμού σου για να αλλάξεις τα στοιχεία του προφίλ σου, όπως το όνομα προβολής και το "Σχετικά". Επίσης μπορείς να κάνεις κλικ στο εικονίδιο οποιασδήποτε επαφής για να ελέγξεις τις αλληλεπιδράσεις σου με τον συγκεκριμένο χρήστη. Μπορείς, για παράδειγμα, να ξεκινήσεις μια κλήση ήχου ή βίντεο, να απενεργοποιήσεις τις ειδοποιήσεις, να μπλοκάρεις ή να αναφέρεις τον χρήστη και να διαγράψεις τη συνομιλία.

Στο επάνω μέρος του παραθύρου μπορείς επίσης να ξεκινήσεις μια νέα συνομιλία (συμπεριλαμβανομένης της έναρξης νέας ομαδικής συνομιλίας) και να δεις τα μηνύματα με αστερίσκους.

Υπάρχουν ορισμένα σημαντικά πλεονεκτήματα για τη χρήση του WhatsApp Web ή της εφαρμογής γραφείου. Για παράδειγμα, είναι συχνά ευκολότερο να πληκτρολογείς χρησιμοποιώντας ποντίκι και πληκτρολόγιο και μπορείς να διατηρείς το WhatsApp στην οθόνη, δίπλα-δίπλα με άλλα παράθυρα για να αντιγράφεις και να επικολλάς πληροφορίες στις συνομιλίες σου. Και μπορείς εύκολα να συνδεθείς σε περισσότερους από έναν λογαριασμούς WhatsApp ταυτόχρονα, απλά ανοίγοντάς τους σε διαφορετικά παράθυρα του προγράμματος περιήγησης.

Από την άλλη, βέβαια, η χρήση WhatsApp στον υπολογιστή προϋποθέτει χρήση της εφαρμογής για κινητά πάντα, καθώς δεν υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιήσεις το WhatsApp Web, χωρίς την εφαρμογή του κινητού σου.

Επίσης, μην ξεχνάς ότι μπορείς να αποχωρείς αθόρυβα από τις ομαδικές συνομιλίες σου, αλλά πλέον μπορείς να διορθώνεις και τα μηνύματά σου.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Χάνοντας λίπος μια για πάντα

Μερικές συμβουλές για να χάσουμε λίπος και να μην το ξαναδούμε μπροστά μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ένα μοντέλο του Playboy 'καίει' τον Leonardo DiCaprio

Και έτσι ξαφνικά, μάθαμε πολλά για τα γούστα του ηθοποιού στο κρεβάτι.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Αυτό είναι το πιο στενό σπίτι του κόσμου

Αν είσαι κλειστοφοβικός, προφανώς δε θα σου αρέσει καθόλου το σχέδιο αυτό.

Γραφει Γιαννης Σπανος

30 τρόφιμα που πρέπει να αποφύγεις οπωσδήποτε αν θες να είσαι υγιής

Επιστήμονες ζήτησαν την εφαρμογή σήμανσης στα βλαβερά τρόφιμα, όπως γίνεται με τα προϊόντα καπνού.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ένας τύπος αποφάσισε να φορέσει το Apple Vision Pro στον γάμο του

Όταν ήμασταν μικροί κοιμόμασταν αγκαλιά με τα αγαπημένα μας δώρα. Κάποιοι, μάλλον το κάνουν ακόμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης