Τώρα μπορείς να κρύψεις από το Instagram τι κάνεις στο διαδίκτυο

Απόρρητο, τι δύσκολο πράγμα... Ή και όχι.

Η Meta εγκαινιάζει μια νέα εποχή ελέγχου του απορρήτου για τους χρήστες του Instagram. Ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε πως θα εισάγει τη λειτουργία Activity Off-Meta Technologies, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να διασφαλίσουν την ιδιωτική τους ζωή στο διαδίκτυο, εμποδίζοντας το Instagram να συλλέγει δεδομένα σχετικά με τις διαδικτυακές τους δραστηριότητες. Ακολουθούν όσα πρέπει να γνωρίζεις:

Ενίσχυση των επιλογών απορρήτου

Σε μια ανάρτηση στο blog της, η Meta αποκάλυψε ότι οι χρήστες του Instagram μπορούν πλέον να ασκούν μεγαλύτερο έλεγχο στον τρόπο με τον οποίο η πλατφόρμα παρακολουθεί τη διαδικτυακή τους δραστηριότητα. Αυτό σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της ιδιωτικότητας στην ψηφιακή εποχή. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η Meta προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση, επιτρέποντας στους χρήστες να κατεβάζουν τα δεδομένα τους  από τους λογαριασμούς τους στο Facebook και από το Instagram ταυτόχρονα.

Η Meta επεκτείνει δύο επιλογές απορρήτου -που υπήρχαν ήδη στο Facebook- και στο Instagram, δίνοντας στους χρήστες ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία για τον έλεγχο της διαδικτυακής τους παρουσίας:

> Οι χρήστες μπορούν πλέον να διαχειρίζονται με ποιον τρόπο οι πληροφορίες που στέλνουν άλλες επιχειρήσεις συνδέονται με τους λογαριασμούς τους στο Facebook και το Instagram.

> Οι χρήστες μπορούν να επανεξετάσουν τις επιχειρήσεις που μοιράζονται δεδομένα με τη Meta, να αποσυνδέσουν συγκεκριμένες εταιρείες για να εξατομικεύσουν περαιτέρω την εμπειρία τους ή να διαγράψουν εντελώς αυτά τα δεδομένα".

Ανάγκη για απλότητα

Η Meta αναγνωρίζει την ανάγκη για απλότητα στη διαχείριση του απορρήτου. Η εταιρεία ανταποκρίθηκε με την ενοποίηση αυτών των ρυθμίσεων στο Κέντρο λογαριασμών. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να ρυθμίζεις με ευκολία τις προτιμήσεις του απορρήτου σου για όλες τις εφαρμογές της Meta ταυτόχρονα. Ωστόσο, για όσους προτιμούν εξατομικευμένες ρυθμίσεις για κάθε εφαρμογή, η επιλογή αυτή παραμένει διαθέσιμη.

Όλες αυτές οι λειτουργίες είναι προσβάσιμες στο μενού Ρυθμίσεις στο Κέντρο λογαριασμών. Η δέσμευση της Meta για την ενίσχυση της ιδιωτικότητας των χρηστών είναι εμφανής σε αυτές τις ενημερώσεις, οι οποίες προσφέρουν μεγαλύτερο έλεγχο στις διαδικτυακές μας εμπειρίες.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας