Το TikTok μόλις ανέβηκε μουσικό επίπεδο

Οι λάτρεις της μουσικής θα λατρέψουν αυτήν τη νέα λειτουργία.

Tο τελευταίο "κρεσέντο" του TikTok χτύπα μια ιδιαίτερη χορδή για τους λάτρεις της μουσικής. Η πλατφόρμα, που ήδη συνδέεται στενά με τη μουσική βιομηχανία, ξεδίπλωσε μια νέα λειτουργία με την ονομασία "Add to Music App", αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αλληλεπιδρούν με τις αγαπημένες τους μελωδίες.

Αυτή η πρωτοποριακή προσθήκη, που παρουσίασε το TikTok, αναβαθμίζει την ευκολία αποθήκευσης τραγουδιών, καθώς πλέον συνδέεται απευθείας με δημοφιλείς πλατφόρμες ροής μουσικής, όπως το Spotify και το Amazon Music. Είναι τοποθετημένη ως κουμπί δίπλα στο όνομα του τραγουδιού στο κάτω μέρος της οθόνης και σε καλεί με μια απλή εντολή: "Προσθήκη μουσικής". Με ένα πάτημα επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόσουν το μουσικό τους ταξίδι, επιλέγοντας την προτιμώμενη υπηρεσία streaming, είτε πρόκειται για τους δυναμικούς ρυθμούς του Spotify, είτε για τους γλυκούς τόνους του Amazon Music.

Νέες δυνατότητες

Ο Ole Obermann, στέλεχος του TikTok ως Global Head of Music Business Development, εξέφρασε τη δέσμευση της πλατφόρμας για την ανακάλυψη και την προώθηση της μουσικής, αναφέροντας τον σημαίνοντα ρόλο της στη σύνδεση των καλλιτεχνών με ένα παγκόσμιο κοινό. Η λειτουργία "Add to Music App", σημείωσε ο Obermann, γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ της ικανότητας ανακάλυψης μουσικής στο TikTok και της απρόσκοπτης κατανάλωσης περιεχομένου σε κορυφαίες υπηρεσίες streaming. Σύμφωνα με τα λόγια του, δημιουργεί έναν "άμεσο σύνδεσμο" μεταξύ αυτών των λειτουργιών, προσθέτοντας ουσιαστική αξία τόσο για τους καλλιτέχνες όσο και για τους κατόχους δικαιωμάτων.

TikTok MusicTikTok

Για τους λάτρεις του Spotify, η μαγεία έγκειται στην αυτόματη μετάβαση ενός αποθηκευμένου τραγουδιού του TikTok στη λίστα με τα αγαπημένα. Αντίστοιχα, στο Amazon Music, ο χρήστης μπορεί να προσθέσει το τραγούδι σε οποιαδήποτε λίστα αναπαραγωγής θέλει.

Αυτό το νέο χαρακτηριστικό, ιδιαίτερα απλό στη φύση του, θα μπορούσε να αποδειχθεί καθοριστικό για τη μουσική βιομηχανία. Η εφαρμογή συνεχίζει να διαμορφώνει τα μουσικά δρώμενα, προωθώντας τραγούδια στα charts του Billboard και αναδεικνύοντας εκκολαπτόμενους καλλιτέχνες σε αστέρια. Τώρα, κάθε πιασάρικο τραγούδι του TikTok μπορεί αβίαστα να εισέλθει στα άδυτα της μουσικής εφαρμογής που προτιμάς, εξασφαλίζοντας εύκολα την προσθήκη του τραγουδιού που σου αρέσει στις αγαπημένες σου λίστες.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Στάνκογλου δεν έχει πια απωθημένα

Ο ηθοποιός, φέτος γιόρτασε τα 50 του και το δώρο που έκανε στον εαυτό του ήταν να του προσφέρει ένα μικρό διάλειμμα από το θέατρο.

Μία σπάνια φωτογραφία του Παναγιώτη Φασούλα με την οικογένειά του

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τη σύζυγό του και την κόρη τους.

H ηλεκτρική Formula E είναι και επισήμως ταχύτερη από την F1

Το πιο σημαντικό είναι ότι το αυτοκίνητο θα κάνει πλέον χρήση του μπροστινού συστήματος κίνησης.

Γραφει TopGear

Τρία θρεπτικά συστατικά που κάνουν το σπέρμα ισχυρότερο

Όπως όλα δείχνουν, η κακή διατροφή μπορεί να επηρεάσει την ποιότητά του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι δεν πρέπει να googlάρεις για το καλό σου

Για παράδειμα, δεν είναι πολύ καλή ιδέα να ψάχνεις πώς μπορείς να ξεφορτωθείς ένα πτώμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Από ό,τι φαίνεται, το 'κλειδί' για να χάσουμε λίπος βρίσκεται στο μυαλό μας

Δεν έχει νόημα να ξεκινήσεις την προσπάθεια, αν δεν έχεις τη σωστή νοοτροπία.

Γραφει Γιαννης Σπανος