Το RoboCop: Rogue City αξιοποιεί πλήρως τη νοσταλγία για τα '80s

Ο μεταλλικός μπάτσος επιστρέφει σε κονσόλες και PC.

Μισός άνθρωπος, μισός ρομπότ, ο RoboCop, επιστρέφει στη δράση -αυτήν τη φορά στη σφαίρα του gaming- με το RoboCop: Rogue City. Το παιχνίδι, το οποίο εκδίδεται από τη Nacon, έχει αναπτυχθεί από την Teyon, την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από άλλες κινηματογραφικές μεταφορές της δεκαετίας του '80, όπως το Rambo: The Video Game και το Terminator: Resistance. Όπως και τα άλλα δύο παιχνίδια, έτσι κι εδώ, νοσταλγία κατακλύζει τους fans. Μόνο που εδώ η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη ποιοτικά.

Καλώς όρισες στον cyberpunk κόσμο του Ντιτρόιτ

Τοποθετημένο ανάμεσα στα γεγονότα των RoboCop 2 και RoboCop 3, το Rogue City βυθίζει τους παίκτες στον cyberpunk υπόκοσμο του Ντιτρόιτ. Ένα νέο αφεντικό του εγκλήματος αναδύεται, σπέρνοντας το χάος ανάμεσα στις συμμορίες, ενώ η εταιρεία OCP προχωρά με μπουλντόζες προς ένα νέο Ντιτρόιτ. Ο Alex Murphy, ο RoboCop, πλαισιωμένος από τη συνεργάτιδα Anne Lewis και μια ετερόκλητη ομάδα συμμάχων, είναι η τελευταία ελπίδα της πόλης για δικαιοσύνη.

Ο Peter Weller, ο original RoboCop, δανείζει τη φωνή του, προσδίδοντας στο παιχνίδι αυθεντικότητα. Οι προγραμματιστές συνδυάζουν επιδέξια τη μουσική της δεκαετίας του '80, τα σατιρικά στοιχεία και τις λεπτομέρειες, δημιουργώντας μια καθηλωτική εμπειρία προσαρμοσμένη για τους fans του RoboCop.

Όλεθρος στο gameplay

Ελέγχοντας ένα πανίσχυρο cyborg, το gameplay του RoboCop αντικατοπτρίζει την αδυσώπητη δράση των ταινιών. Παρά τους μηχανικούς περιορισμούς του -δεν πηδάει και κινείται αργά- το παιχνίδι κρατά την αδρεναλίνη στα ύψη. Κάθε αποστολή ωθεί τους παίκτες σε αδυσώπητη μάχη, καθώς τους οπλίζει με το χαρακτηριστικό πιστόλι Auto-9 του RoboCop ή με όπλα που βρίσκει στο διάβα του. Ένα σύστημα αναβάθμισης που τροφοδοτείται από τα XP εισάγει δεξιότητες, από χειροβομβίδες κρότου λάμψης μέχρι σκόπευση σε αργή κίνηση, ενισχύοντας το φρενήρες πιστολίδι.

RoboCop: Rogue CityNacon

Αν και το gameplay μπορεί να φαίνεται απλό με την προσέγγιση "πυροβόλησε τα πάντα", η έλλειψη συγκεκριμένης τακτικής στρατηγικής προσθέτει απλότητα, απευθυνόμενο σε όσους αναζητούν ανόθευτη διασκέδαση από ένα shooter πρώτου προσώπου.

Αφήγηση σε στυλ B movie

Η αφήγηση του Rogue City κρατά σημειώσεις από τα σενάρια B movies, προσφέροντας σάτιρα, αξιοπερίεργους διαλόγους και προβλέψιμες ανατροπές. Οι δευτερεύουσες αποστολές και κάποιες σημαντικές επιλογές προσθέτουν ένα επίπεδο πολυπλοκότητας. Οι αποφάσεις επηρεάζουν την έκβαση της ιστορίας, αλλά και τα συναισθήματα των πολιτών.

Με διάρκεια περίπου 15 ώρες, η αφήγηση επιτυγχάνει μια αξιέπαινη ισορροπία, αποτρέποντας τη μονοτονία τόσο για τους φανατικούς λάτρεις του RoboCop, όσο και για τους νεοεισερχόμενους.

RoboCop: Rogue CityNacon

Τεχνικά άνισο

Με τη βοήθεια της Unreal Engine 5, τα γραφικά του Rogue City έχουν καλά και κακά στοιχεία. Το Ντιτρόιτ διαθέτει λεπτομερείς υφές, δυναμικές αντανακλάσεις και αισθητική με νέον φωτισμό. Ωστόσο, τα μοντέλα των χαρακτήρων μοιάζουν κολλημένα σε μια άλλη εποχή και οι περιοχές πέρα από το Ντιτρόιτ στερούνται οπτικής συνοχής. Οι σοβαρές πτώσεις στα καρέ ανά δευτερόλεπτο, ιδιαίτερα σε έντονες αποστολές, ρίχνουν κάπως τη συνολική εικόνα.

RoboCop: Rogue CityNacon

Το RoboCop: Rogue City αξιοποιεί με επιτυχία τη νοσταλγία της δεκαετίας του '80, παρέχοντας μια συναρπαστική εμπειρία, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των σκληροπυρηνικών οπαδών. Αν και οι τεχνικές ανισότητες και η αφηγηματική απλότητα μπορεί να προβληματίσουν τους μη εξοικειωμένους παίκτες, ο τίτλος περικλείει αριστοτεχνικά την ουσία του RoboCop. Πρόκειται για ένα ταξίδι στις ταινίες της εποχής, που αξίζει τον κόπο για όσους ψάχνουν αγνή ρετρό δράση.

Score: 3/5

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του review.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Στάνκογλου δεν έχει πια απωθημένα

Ο ηθοποιός, φέτος γιόρτασε τα 50 του και το δώρο που έκανε στον εαυτό του ήταν να του προσφέρει ένα μικρό διάλειμμα από το θέατρο.

Μία σπάνια φωτογραφία του Παναγιώτη Φασούλα με την οικογένειά του

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τη σύζυγό του και την κόρη τους.

H ηλεκτρική Formula E είναι και επισήμως ταχύτερη από την F1

Το πιο σημαντικό είναι ότι το αυτοκίνητο θα κάνει πλέον χρήση του μπροστινού συστήματος κίνησης.

Γραφει TopGear

Τρία θρεπτικά συστατικά που κάνουν το σπέρμα ισχυρότερο

Όπως όλα δείχνουν, η κακή διατροφή μπορεί να επηρεάσει την ποιότητά του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι δεν πρέπει να googlάρεις για το καλό σου

Για παράδειμα, δεν είναι πολύ καλή ιδέα να ψάχνεις πώς μπορείς να ξεφορτωθείς ένα πτώμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Από ό,τι φαίνεται, το 'κλειδί' για να χάσουμε λίπος βρίσκεται στο μυαλό μας

Δεν έχει νόημα να ξεκινήσεις την προσπάθεια, αν δεν έχεις τη σωστή νοοτροπία.

Γραφει Γιαννης Σπανος