Δεν είναι ιδέα σου, το ChatGPT έγινε πιο τεμπέλικο

Ίσως το δημοφιλές AI chatbot να χρειάζεται διακοπές.

Μήπως το ChatGPT δεν δίνει και πολλή σημασία στις οδηγίες που του δίνεις; Λοιπόν, δεν είσαι ο μόνος που το έχεις παρατηρήσει. Η OpenAI τελικά παραδέχτηκε επιτέλους ότι το δημοφιλές AI chatbot έχει γίνει λίγο πιο τεμπέλικο.

H OpenAI αναγνώρισε αυτήν τη συμπεριφορά του chatbot σε μια ανάρτηση που έκανε στο X (πρώην Twitter). Ο λογαριασμός του ChatGPT αποκάλυψε τα πάντα, λέγοντας: "ακούσαμε όλα τα σχόλιά σας σχετικά με το GPT4 που έγινε πιο τεμπέλικο! Το μοντέλο δεν έχει ενημερωθεί από τις 11 Νοεμβρίου και αυτό σίγουρα δεν είναι σκόπιμο. Η συμπεριφορά του μοντέλου μπορεί να είναι απρόβλεπτη και ψάχνουμε να το διορθώσουμε".

Ανούσιες απαντήσεις από το έξυπνο chatbot

Οι χρήστες του ChatGPT στο subreddit έχουν εκφράσει τα παράπονά τους για τις ανούσιες απαντήσεις που λαμβάνουν, τη μερική εμπλοκή και τη συνολική μείωση της εξυπηρετικότητας. Η OpenAI, ενώ δεν αποκάλυψε τις ζουμερές λεπτομέρειες σχετικά με την προέλευση του προβλήματος, άφησε να εννοηθεί ότι η αναβάθμιση της 11ης Νοεμβρίου μπορεί να είναι ο "ένοχος".

Ο λογαριασμός ChatGPT ανέφερε τα εξής: "Οι διαφορές στη συμπεριφορά του μοντέλου μπορεί να είναι λεπτές, μόνο ένα υποσύνολο προτροπών μπορεί να υποβαθμιστεί και μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος για τους πελάτες και τους υπαλλήλους να παρατηρήσουν και να διορθώσουν αυτά τα μοτίβα".


Δεν είναι η πρώτη φορά που το ChatGPT δέχεται επικρίσεις. Πριν από έξι μήνες, οι χρήστες γκρίνιαζαν ήδη ότι είναι "τεμπέλικο" ή "πιο χαζό". Τον Ιούλιο, η OpenAI προσπάθησε να δείξει ψυχραιμία, διαψεύδοντας τις αναφορές και λέγοντας ότι οι χρήστες ήταν απλώς χρησιμοποιούσαν πολύ συχνά το chatbot. Αλλά τα παράπονα συνεχίστηκαν, με πολλούς να υποπτεύονται ότι η OpenAI μείωσε το bandwidth ανά χρήστη και γι' αυτό το chatbot έδινε πιο σύντομες απαντήσεις.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η πρώτη μεξικανική βελτιωμένη Porsche έχει παρατσούκλι και λέγεται 'Mariachi'

Η συνεργασία του ιάπωνα καλλιτέχνη, Akira Nakai, και του ταλαντούχου Μεξικανού βελτιωτή, Juca, "γέννησε" την Porsche 911 RWB "Mariachi".

Γραφει Παυλος Κρουστης

Mark Zuckerberg, τι σου συμβαίνει;

Ο Mr. Facebook ξαφνικά δείχνει να ενδιαφέρεται για τα ρούχα που φοράει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Κι αν η χρήση κάνναβης αλλάζει το DNA μας;

Σύμφωνα με μελέτη, η χρήση κάνναβης μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στο επιγονιδίωμα του ανθρώπινου σώματος.