Μετά από 39 χρόνια, επιτέλους κάποιος τερμάτισε το Tetris

Ένας 13χρονος έγραψε ιστορία, καθώς κατάφερε να φτάσει στο τέλος του παιχνιδιού.

Ένας 13χρονος gamer, γνωστός ως Blue Scuti, έγραψε το όνομά του στην ιστορία του gaming, καθώς έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να τερματίσει το Tetris. Το αξιοσημείωτο αυτό κατόρθωμα το μοιράστηκε με υπερηφάνεια στο κανάλι του στο YouTube, παρουσιάζοντας τις απαράμιλλες ικανότητές του.

Η ιστορική στιγμή ήρθε όταν ο Blue Scuti έφτασε στην ασύλληπτη "kill screen", το τέλος του παιχνιδιού δηλαδή, που προηγουμένως είχε κατακτηθεί μόνο από ένα AI bot. Η ένταση στο βίντεο είναι αισθητή, καθώς τα τουβλάκια κατεβαίνουν με γρήγορο ρυθμό, με τον παίκτη να αποφεύγει οριακά μια λάθος τοποθέτηση που θα μπορούσε να του στοιχίσει το παιχνίδι.

"Δεν αισθάνομαι τα χέρια μου"

Καθώς η οθόνη πάγωσε, το "παιδί-θαύμα" του gaming κάλυψε το στόμα του, εκφράζοντας το σοκ του. Η ένταση του παιχνιδιού ήταν εμφανής, καθώς αναφώνησε: "Δεν αισθάνομαι τα χέρια μου. Τα χέρια μου είναι μυρμηγκιασμένα".

Ο Blue Scuti, ο οποίος έπαιζε το Tetris στο NES, χρησιμοποιεί μια πρωτοποριακή τεχνική γνωστή ως "rolling", κρατώντας το χειριστήριο με τρόπο που του επιτρέπει να πατάει τον σταυρό στο χειριστήριο (D-pad) έως και 20 φορές το δευτερόλεπτο. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την προηγουμένως προτιμώμενη μέθοδο "hyper-tapping".

Το τέλειο σκορ, αφιερωμένο στον πατέρα του

Ο "ήρωας" του Tetris πέτυχε το τέλειο σκορ, μια στιγμή που φαίνεται ότι ήθελε να μοιραστεί με κάποιον. Ωστόσο, κανείς δεν ήταν παρών στο δωμάτιο εκείνη τη στιγμή και ο ίδιος ανέφερε με χιούμορ: "Η μαμά μου είναι στη δουλειά".

Σε μια συγκινητική ανατροπή, η μαμά του Blue Scuti συμμετείχε τελικά στον εορτασμό στην κάμερα, μοιραζόμενη τον θρίαμβο του γιου της. Η νίκη ήταν γλυκόπικρη, καθώς ο νεαρός παίκτης αφιέρωσε το επίτευγμά του στον πατέρα του, Adam Gibson, ο οποίος απεβίωσε στις 14 Δεκεμβρίου 2023.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας