Το The Last of Us Part II Remastered παραμένει αδιανόητη εμπειρία, αλλά δεν είναι remaster

Δοκιμάσαμε το παιχνίδι πριν την κυκλοφορία του και σου μεταφέρουμε την εμπειρία μας.

Η Sony αποφάσισε να επανακυκλοφορήσει το The Last of Us Part II, ένα από τα αριστουργήματα της βιομηχανίας, μια κλασική και διαχρονική δημιουργία. Αυτήν τη φορά, το παιχνίδι κυκλοφορεί αποκλειστικά στο PS5, ως remaster, προσφέροντας και πάλι την καθηλωτική εμπειρία, που γνωρίζουμε και αγαπάμε, με μερικά όμορφα εξτραδάκια.

Με μια ματιά, βέβαια, είναι δύσκολο να αντιληφθεί οποιοσδήποτε την οπτική αναβάθμιση, δεδομένου του όρου "remastered" στον τίτλο. Οι τεχνικές διαφοροποιήσεις γενικότερα τείνουν προς τον μινιμαλισμό. Η εισαγωγή μιας λειτουργίας με ανάλυση 4K και capped framerate στα 30 (Fidelity mode) έρχεται να προστεθεί στο Performance mode (1440p/60fps), το οποίο είναι ακριβώς το προφίλ, στο οποίο "έτρεχε" η έκδοση PS4 του The Last of Us Part II, μέσω backwards compatibility, στο PS5. Ενώ υφίσταται ακόμη ένα νέο mode σε 4Κ με ξεκλείδωτο framerate, για όσους έχουν οθόνη με δυνατότητα VRR, ένα "ιδανικό" mode σε 4Κ/60 λάμπει διά της απουσίας του.

Η λίστα με τις βελτιώσεις συμπληρώνεται από μειωμένους χρόνους φόρτωσης, αυξημένη ανάλυση των textures και μεγαλύτερο ρυθμό δειγματοληψίας στα animations, ανάμεσα σε άλλες -πολύ διακριτικές- αλλαγές.

Κομμένα επίπεδα, σχολιασμός και ένα roguelike mode

Πέρα από τις τεχνικές λεπτομέρειες, το The Last of Us Part II Remastered έρχεται να προσφέρει και μερικά καλοδεχούμενα νέα modes, που θα κρατήσουν απασχολημένους τους χρήστες, διασκεδάζοντας περαιτέρω όσους έχουν ήδη τελειώσει την ιστορία.

Η προσθήκη του Guitar Free Play επιτρέπει στους παίκτες να βυθιστούν ελεύθερα στο mini game με την κιθάρα. Τα Lost Levels, αν και πολύ μικρά, παρέχουν μια συναρπαστική ματιά στο κομμένο περιεχόμενο, που "ντύνεται" με τα διεισδυτικά σχόλια της ομάδας ανάπτυξης του τίτλου. Παράλληλα, έχει προστεθεί σχολιασμός για τις κινηματογραφικές σκηνές, που έρχεται να δώσει στρώματα βάθους στην αφήγηση και είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία του πακέτου, που σίγουρα θα δελεάσει όσους σκέφτονται να παίξουν ξανά την ιστορία.

The Last of Us Part II RemasteredSIE

Τις εντυπώσεις βέβαια κλέβει μια αρκετά στιβαρή προσθήκη: το νέο roguelike mode, No Return. Αυτή η λειτουργία αποτελεί το επίκεντρο των extras αυτής της έκδοσης και εστιάζει στο εξαιρετικό σύστημα μάχης του παιχνιδιού. Οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν χαρακτήρες, να συμμετέχουν σε μάχες σε ποικίλα περιβάλλοντα και να ξεκλειδώνουν αντικείμενα μέσω τυχαίων επιπέδων. Με μια δελεαστική roguelike πινελιά, ο κίνδυνος να ξεκινήσεις από την αρχή, μετά την ήττα, δίνει μεγαλύτερη ένταση στο gameplay, προσφέροντας μια συναρπαστική εμπειρία για όσους επιθυμούν να βυθιστούν ακόμα περισσότερο στον κόσμο του παιχνιδιού.

Μια ανεπανάληπτη ιστορία

Tο βασικό κομμάτι του The Last of Us Part II, η ιστορία του, παραμένει ακόμα, 3,5 χρόνια μετά την αρχική του κυκλοφορία, ένα "διαμάντι" της βιομηχανίας. Η αφηγηματική δεινότητα, το ανατριχιαστικό σασπένς και η απαράμιλλη ανάπτυξη των χαρακτήρων συνεχίζουν να μας γοητεύουν σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Οι εναλλαγές της ωμής βίας, των δύσκολων αποφάσεων και των στιγμών αγάπης και ζεστασιάς, αλλά και νοσταλγίας δημιουργούν ένα σύνολο που παίζει συνεχώς με τις προσδοκίες του παίκτη, ξεπερνώντας τες σε κάθε περίσταση.

The Last of Us Part II RemasteredSIE

Ένα κλασικό έργο στην καλύτερη μορφή του

Παρά το γεγονός ότι το The Last of Us Part II Remastered υπολείπεται μιας ευρύτερης τεχνικής βελτίωσης, διατηρεί τη διαχρονική γοητεία του, τοποθετώντας τον εαυτό του ως must-buy για κάθε είδος gamer. Με λίγα λόγια, η εμπειρία παραμένει ανυπέρβλητη.

Παράλληλα, έρχεται να "κουμπώσει" στην επιτυχία της τηλεοπτικής σειράς, προσφέροντας την ευκαιρία σε όσους θέλουν να δουν τη συνέχεια του σεναρίου, στην αρχική μορφή του. Όπως έχουν δηλώσει οι υπεύθυνοι, η 2η και η 3η σεζόν της σειράς του HBO θα απεικονίζει κατά πάσα πιθανότητα τα γεγονότα του παιχνιδιού, The Last of Us Part II.

Η φιλική προς τον καταναλωτή επιλογή για αναβάθμιση από την έκδοση PS4, με μόλις 10 ευρώ, κρίνεται θετικά, ενώ τα extras που συμπεριλαμβάνονται δικαιολογούν την επιστροφή των παλαίμαχων. Για τους ελάχιστους, που ακόμα δεν έχουν βιώσει το τι σημαίνει The Last of Us Part II, ας προετοιμαστούν για μία από τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας.

Score: 5/5

To The Last of Us Part II Remastered κυκλοφορεί στις 19 Ιανουαρίου 2024 για PS5. Δοκιμάστηκε σε PS5. Είναι κατάλληλο για ηλικίες 18+.

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την PlayStation Greece για τις ανάγκες του review.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας