Το PlayStation Portal είναι το must-have περιφερειακό του PS5

Δοκιμάσαμε το PlayStation Portal και σου μεταφέρουμε την εμπειρία μας.

Γράφει: Παύλος Κρούστης 27 Φεβρουαρίου 2024

Οι gamers αναζητούν ολοένα και μεγαλύτερη ευελιξία στον τρόπο που παίζουν πλέον και το PlayStation Portal έρχεται στην αγορά να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ του παραδοσιακού παιχνιδιού σε οικιακή κονσόλα και το -ολοένα και πιο δημοφιλές- φορητό/απομακρυσμένο παιχνίδι.

Το PlayStation Portal της Sony αναδεικνύεται ως ένα premium αξεσουάρ, που προσφέρει μια εξαιρετικά χρήσιμη επιλογή για τον απαιτητικό χρήστη του PS5, ο οποίος θέλει να έχει παντού μαζί του τα παιχνίδια του.

Το PlayStation 5 στο χέρι σου

Στον πυρήνα του, το PlayStation Portal είναι μια κομψή συσκευή που συνδυάζει άψογα τη δύναμη του PS5 με την ευκολία του φορητού παιχνιδιού. Ο λιτός, αλλά εκλεπτυσμένος σχεδιασμός του φέρνει τα γνωστά πλεονεκτήματα του χειριστηρίου DualSense, όπως είναι οι σκανδάλες δυναμικής απόκρισης και η απτική ανάδραση και τα συνδυάζει με μια πολύ καλή φορητή οθόνη. Το αποτέλεσμα είναι μια οικεία εμπειρία παιχνιδιού που φέρνει τα παιχνίδια του PS5... στο χέρι σου.

Η φιλική προς το περιβάλλον συσκευασία του Portal αποκαλύπτει μια προσεκτικά σχεδιασμένη συσκευή, με διαστάσεις 35,6 x 9,9 x 15,24 cm και βάρος λίγο πάνω από 500 γραμμάρια, καθώς το Portal επιτυγχάνει ισορροπία μεταξύ φορητότητας και λειτουργικότητας. Η οθόνη LCD 8 ιντσών παρέχει ανάλυση 1080p στα 60Hz, ενώ η ενσωμάτωση μιας θύρας USB-C και μιας υποδοχής ήχου 3.5 mm στο κάτω μέρος εξασφαλίζει κάποιες επιλογές συνδεσιμότητας.

Το PlayStation Portal είναι το must-have περιφερειακό του PS5Esquire GR

Το ανοίγεις και παίζεις

Ένα από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν στο PlayStation Portal είναι η ευχρηστία του. Με ελάχιστη απαιτούμενη ρύθμιση, οι χρήστες μπορούν να μεταβούν απρόσκοπτα από το παιχνίδι σε κονσόλα στη λειτουργία φορητής συσκευής μέσα σε δευτερόλεπτα. Η διαισθητική διεπαφή της συσκευής και τα γνώριμα χειριστήρια ενισχύουν τη συνολική εμπειρία παιχνιδιού, καθιστώντας το μια βολική επιλογή τόσο για τους περιστασιακούς παίκτες, όσο και για τους hardcore χρήστες.

Όσον αφορά στις επιδόσεις, το Portal προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα, με ελάχιστη καθυστέρηση και σταθερή ποιότητα ροής. Είτε παίζεις τίτλους γεμάτους δράση, είτε βυθίζεσαι σε κινηματογραφικές περιπέτειες, το Portal διασφαλίζει μια ομαλή και καθηλωτική εμπειρία παιχνιδιού, αν και με περιστασιακές πτώσεις του framerate κατά τη διάρκεια της απομακρυσμένης αναπαραγωγής, οι οποίες πάντα οφείλονται στο διαθέσιμο δίκτυο.

Σύνδεση με το δίκτυο

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η λειτουργία του Portal εξαρτάται από μια σταθερή σύνδεση Wi-Fi, με τη βέλτιστη απόδοση να επιτυγχάνεται όταν συνδέεται στο ίδιο οικιακό δίκτυο με το PS5.

Ενώ η συσκευή υποστηρίζει απομακρυσμένη αναπαραγωγή μέσω 4G/5G (εφόσον συνδεθεί μέσω WiFi/hotspot με κάποιο κινητό), η ισχύς του σήματος και οι συνθήκες του δικτύου ενδέχεται να επηρεάσουν τη συνολική απόδοση.

PlayStation PortalEsquire GR

Απουσίες

Παρά τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του, το PlayStation Portal έχει τους περιορισμούς του. Η απουσία συνδεσιμότητας Bluetooth περιορίζει τις επιλογές ήχου σε ασύρματα ακουστικά, καθώς μπορούν να συνδεθούν μόνο ακουστικά που υποστηρίζουν το πρωτόκολλο PlayStation Link, ενώ η αδυναμία της συσκευής να υποστηρίξει εφαρμογές πολυμέσων κατά την απομακρυσμένη αναπαραγωγή μπορεί να αποθαρρύνει ορισμένους χρήστες.

PlayStation PortalEsquire GR

Ένα must-have περιφερειακό

Εν κατακλείδι, το PlayStation Portal αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης της Sony για καινοτομία στην gaming βιομηχανία. Αν και απευθύνεται σε μια συγκεκριμένη μερίδα των χρηστών του PS5 (αυτών που ενδιαφέρονται να παίζουν απομακρυσμένα), η απρόσκοπτη σύνδεση με το PS5, ο διαισθητικός σχεδιασμός και οι εντυπωσιακές επιδόσεις της οθόνης ανεβάζουν την εμπειρία του φορητού παιχνιδιού σε νέα ύψη.

Παρά τους περιορισμούς του, όπως την εξάρτησή του από τη συνδεσιμότητα Wi-Fi και την έλλειψη υποστήριξης Bluetooth, το Portal προσφέρει μια συναρπαστική λύση για τους παίκτες που αναζητούν ευελιξία και ευκολία. Με τον κομψό σχεδιασμό και τα εύχρηστα χαρακτηριστικά του, το PlayStation Portal δεν είναι απλώς ένα περιφερειακό, αλλά μια πύλη σε έναν κόσμο καθηλωτικού παιχνιδιού, που γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ του παιχνιδιού στην κονσόλα και της ψυχαγωγίας εν κινήσει.

Score: 4/5

To PlayStation Portal κυκλοφορεί από τις 12 Ιανουαρίου 2024 για το PS5. Λειτουργεί αποκλειστικά με το PS5 και δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα.

Η συσκευή μάς παραχωρήθηκε από την PlayStation Greece για τις ανάγκες του review.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα