O Mark Zuckerberg δοκίμασε το Apple Vision Pro και ιδού η γνώμη του

Ως τέρας αντικειμενικότητας, υποστηρίζει ότι το δικό του ανταγωνιστικό προϊόν είναι καλύτερο.

Γράφει: Παύλος Κρούστης 15 Φεβρουαρίου 2024

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, αποφάσισε πρόσφατα να δοκιμάσει το Apple Vision Pro, το πρώτο headset μικτής πραγματικότητας από τη "μαμά" των iPhone.

Δεδομένης της μακροχρόνιας εμπλοκής της Meta στον χώρο της εικονικής πραγματικότητας -μέσω εξαγορών, όπως η Oculus VR- το ενδιαφέρον του Zuckerberg για το ανταγωνιστικό προϊόν δεν αποτελεί έκπληξη. 

Ο Zuckerberg το παίζει reviewer

Σε ένα βίντεο που μοιράστηκε στο Instagram, ο Zuckerberg είπε τη γνώμη του για το Vision Pro, συγκρίνοντας το με το headset της εταιρείας του, Meta Quest 3. Το περίεργο είναι ότι ο ίδιος αποφάσισε να κάνει review της συσκευής της Apple και εν τέλει να προωθήσει το Meta Quest 3, χωρίς να απευθυνθεί σε κάποια από τις ομάδες του για την προώθηση με κάποιο συγκριτικό βίντεο ή κάτι τέτοιο.

Στο review του, αναφέρει πως σαφώς το Meta Quest 3 είναι καλύτερο προϊόν από το Apple Vision Pro, ενώ επισημαίνει τα σημεία που πιστεύει ότι υπερτερεί σε σχέση με το προϊόν της Apple.

Παρά την υψηλή τιμή του Vision Pro που ξεκινά από τις 3.499 δολάρια, ο Zuckerberg επεσήμανε ότι το Quest 3, που ξεκινά από τα 499 δολάρια (κοντά στα €650 για τη χώρα μας), αξίζει περισσότερο τα λεφτά του.

Ενώ αναγνώρισε την πρόοδο της Apple στην ανίχνευση των ματιών και στις οθόνες υψηλής ανάλυσης, ο Zuckerberg τόνισε διάφορους συμβιβασμούς, που έπρεπε να κάνει ο κολοσσός για να επιτύχει αυτά τα χαρακτηριστικά. Ένα σημαντικό μειονέκτημα που ανέφερε είναι το βάρος του Vision Pro, το οποίο είναι περίπου 120 γραμμάρια βαρύτερο από το Quest 3. Επιπλέον, ο Zuckerberg εξήρε την άνεση και το ευρύτερο οπτικό πεδίο του Quest σε σύγκριση με το Vision Pro, ενώ επέκρινε το motion blur που παρατηρείται με το headset της Apple κατά τη διάρκεια της κίνησης.

Αμερόληπτη παρουσίαση

Τελικά, η αξιολόγηση του Zuckerberg υποδηλώνει ότι ενώ το Vision Pro διαθέτει ορισμένα χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας, όπως η ανίχνευση των ματιών και οι οθόνες υψηλής ανάλυσης, το Quest 3 προσφέρει μια πιο συναρπαστική συνολική εμπειρία για τους χρήστες, ειδικά αν λάβουμε υπόψη τη χαμηλότερη τιμή του και την ανώτερη άνεση και οπτική ευκρίνεια.

Συνοψίζοντας, η σύγκρισή του ρίχνει φως στα δυνατά και αδύνατα σημεία και των δύο headsets, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες για τους καταναλωτές που επιθυμούν να επενδύσουν στην τεχνολογία εικονικής/επαυξημένης πραγματικότητας.

Κάποιοι θα έλεγαν ότι ο Zuckerberg μάλλον προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον ενθουσιασμό, που επικρατεί για την τεχνολογία λόγω της νέας συσκευής της Apple, δημιουργώντας περιεχόμενο για την προώθηση του δικού του προϊόντος με τον φθηνότερο δυνατό τρόπο. Μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς; 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος