Gadgets για να κάνεις την κουζίνα σου 'πανέξυπνη'

Από οθόνες ψυγείου, μέχρι έξυπνες πρίζες.

Αν σε ενδιαφέρει ο οικιακός αυτοματισμός και η τεχνολογία υψηλών προδιαγραφών, τότε θα πρέπει να εξοπλιστείς με οικιακές συσκευές που συχνά αναφέρονται ως "έξυπνες", δηλαδή με πολύ εξελιγμένα εργαλεία που μπορούν να σε βοηθήσουν στην κουζίνα, να σε υποστηρίξουν στην προετοιμασία γευμάτων ή να σε βοηθήσουν στην οργάνωση για την αποθήκευση τροφίμων.

Οθόνες ψυγείου

Αν θέλεις να συνδέσεις τη λίστα αγορών σου, να ελέγξεις τη διαθεσιμότητα των προϊόντων που χρειάζεσαι στα τοπικά καταστήματα και να χρησιμοποιήσεις άλλες λειτουργίες οικιακού αυτοματισμού στο ψυγείο σου, μπορείς να τοποθετήσεις ένα απλό tablet (με περίπου 60 ευρώ) στο μπροστινό μέρος του.

Έξυπνοι αισθητήρες

Αν και τα περισσότερα ψυγεία είναι σχεδιασμένα να ελέγχουν αρκετά καλά τη θερμοκρασία και την υγρασία, αν θέλεις να γνωρίζεις τι συμβαίνει στο εσωτερικό τους, μπορείς να προμηθευτείς αισθητήρες που θα μεταδίδουν αυτές τις πληροφορίες.

Το να διατηρείς τα λαχανικά φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή να βεβαιώνεσαι ότι η μπύρα είναι στη σωστή θερμοκρασία, είναι ευκολότερο με αυτά τα εργαλεία. Αυτοί οι αισθητήρες θα σε ειδοποιήσουν επίσης για αλλαγές στη θερμοκρασία, εξαιτίας μιας πόρτας που έχει μείνει μισάνοιχτη ή λόγω άλλων προβλημάτων.

Έξυπνες πρίζες

Αντί να αποκτήσεις νέα κουζίνα, καφετιέρα ή ηλεκτρικό βραστήρα που μπορεί να προγραμματιστεί ή να ενεργοποιηθεί από το τηλέφωνό σου, μπορείς να συνδέσεις αυτές τις συσκευές με μια έξυπνη πρίζα και να τις ελέγχεις από το smartphone σου χωρίς να χρειαστεί να τις αντικαταστήσεις.

Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις τις έξυπνες πρίζες για να ελέγχεις το φωτισμό στην κουζίνα σου, να τον προγραμματίζεις σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ή να τον ενεργοποιείς από το τηλέφωνο ή το tablet σου. Η έξυπνη πρίζα μπορεί επίσης να ενεργοποιηθεί φωνητικά (μέσω hub), επιτρέποντάς σου να ενεργοποιείς και να απενεργοποιείς τις συσκευές σου, όταν τα χέρια σου είναι απασχολημένα.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η πρώτη μεξικανική βελτιωμένη Porsche έχει παρατσούκλι και λέγεται 'Mariachi'

Η συνεργασία του ιάπωνα καλλιτέχνη, Akira Nakai, και του ταλαντούχου Μεξικανού βελτιωτή, Juca, "γέννησε" την Porsche 911 RWB "Mariachi".

Γραφει Παυλος Κρουστης

Mark Zuckerberg, τι σου συμβαίνει;

Ο Mr. Facebook ξαφνικά δείχνει να ενδιαφέρεται για τα ρούχα που φοράει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Κι αν η χρήση κάνναβης αλλάζει το DNA μας;

Σύμφωνα με μελέτη, η χρήση κάνναβης μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στο επιγονιδίωμα του ανθρώπινου σώματος.