Η τεχνητή νοημοσύνη σύντομα θα γνωρίζει τι ακριβώς θέλεις να φας

Η γεύση είναι η πιο υποκειμενική από τις αισθήσεις. Ή μήπως όχι;

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 13 Δεκεμβρίου 2018

Πολλά έχουν ακουστεί και ακόμη περισσότερα έχουν γραφτεί για το μέλλον του φαγητού. Από αυτό δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και η σύγχρονη τεχνολογία ή ακόμη και το κομμάτι της AI, με εφαρμογές που θα βοηθούν τον καταναλωτή ακόμη και στο να τρώει. Όχι τόσο με την κυριολεκτική έννοια, όσο με εκείνη της ανάλυσης της τροφής, σε εξαιρετικά λεπτομερές επίπεδο.

Όπως ας πούμε το Gastrograph, ένα app το οποίο αναφέρεται (κυρίως) σε επαγγελματίες γευσιγνώστες και το οποίο υπόσχεται -ή μήπως απειλεί;- να αναλύσει κάθε γεύση, με καλύτερο και πιο ακριβή τρόπο από ό,τι θα μπορούσε να το κάνει ο οποιοσδήποτε.

Η τεχνητή νοημοσύνη σύντομα θα γνωρίζει τι ακριβώς θέλεις να φας

Το Gastrograph συλλέγει δεδομένα με βάση φαγητά που έχει δοκιμάσει κάποιος και τα έχει καταχωρήσει στην εφαρμογή και στη συνέχεια αναφέροντας κάποια διαφορετικά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, αν δοκιμάσεις ένα τυρί που δεν ξέρεις ακριβώς σε ποια κατηγορία ανήκει, μπορείς να δώσεις στην εφαρμογή κάποια χαρακτηριστικά του (πχ αλμυρό, κρεμώδες, βουτυράτο κλπ). Αυτό οδηγεί στη διεξοδική ανάλυση του εκάστοτε φαγητό, για να καταλήξει μετά από αρκετές καταχωρήσεις σε εκείνα που προτιμά ή εκείνα που αποφεύγει ο χρήστης. Όσο περνά ο χρόνος λειτουργίας, τόσο πιο διεξοδική, εκλεπτυσμένη και συγκεκριμένη γίνεται η εφαρμογή. 

Για αρκετούς αυτό θα ήταν λίγο αδιάφορο, αν δεν ξεκινούσαν να τη χρησιμοποιούν αρκετοί παραγωγοί τόσο στο κομμάτι του φαγητού όσο και σε εκείνο του ποτού. Σαν συμπέρασμα, καταλήγουμε στο ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει δυναμικά και στο κομμάτι της γεύσης, με τρόπο που μπορεί να εξελιχθεί ακόμη και εθιστικά. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.