Τα καλύτερα video games του μήνα

Η νέα gaming χρονιά ξεκίνησε πολύ δυνατά.

Τι χρονιά η περσινή για το gaming! Ξεκίνησε με την εκτόξευση του Fortnite, συνεχίστηκε με το καλύτερο -εκεί που δεν το περιμέναμε- God of War για να κλείσει εκκωφαντικά με την εμπειρία ζωής που ακούει στο όνομα Red Dead Redemption 2. Αλήθεια τώρα, πώς άραγε θα μπορέσει το 2019 να συναγωνιστεί τον προκάτοχό του;

Κι όμως τη νέα χρονιά οι gamers έχουν πολλά κι ενδιαφέροντα projects να περιμένουν. Μέχρι όμως να έρθουν ημερομηνίες κυκλοφορίες για τα βαριά χαρτιά (βλέπε Mortal Kombat 11), ας ρίξουμε μία ματιά στη μέχρι τώρα σοδειά των games που κυκλοφόρησαν στην αρχή του Ιανουαρίου. Η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι βγαλμένη από άλλες εποχές.

Catherine Classic

Gringe, αυτή είναι η κατάλληλη λέξη για να περιγράψει τις ατέλειωτες ώρες που περνούσαμε πιτσιρικάδες λύνοντας ηλεκτρονικά παζλ στην προσπάθειά μας να αποκαλύψουμε το γυμνό κορίτσι που βρισκόταν από πίσω. Για τους νοσταλγούς εκείνων των ημερών υπάρχει αυτό το puzzle platform game σε anime στυλ, γεμάτο μυστήριο και μία βασική απορία για τον παίκτη: να παντρευτεί το κορίτσι του ή μήπως να τα παρατήσει όλα για την φοβερή ξανθιά που βρήκε δίπλα του στο κρεβάτι όταν ξύπνησε;

Sega Ages: OutRun

Ας γυρίσουμε πίσω στο μακρινό 1986, τότε που τα video games ήταν πιο εθιστικά από παράνομες ουσίες και βάσιζαν όλη τη δύναμή τους στην λογική του arcade. Μην περιμένεις γραφικά υψηλής ποιότητας ή χολιγουντιανό ήχο. Αν όμως θες να νιώσεις νοσταλγία προχώρα ελεύθερα σε αυτό το racing game με το απίστευτο replayability και την αύρα που έρχεται βγαλμένη από τα "ουφάδικα" των 80s.

New Super Mario Bros. U Deluxe

Υπάρχει έστω και μία χρονιά τα τελευταία 34 χρόνια που να μην μας απασχόλησε ο υδραυλικός με το μουστάκι; Το παιχνίδι κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2012 στο Wii και τώρα έρχεται με φόρα στο Nintendo Switch: 82 πίστες με 2D γραφικά σε περιμένουν για να νιώσεις την περίεργη μαγεία του Super Mario για άλλη μία φορά. Μάλιστα υπάρχουν και τα B-Faces, κάτι δηλαδή σαν τα B-sides από τις αρχικές πίστες όπου τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερα χαρίζοντας ατέλειωτη διασκέδαση.

Tales of Vesperia: Definitive Edition

Τα rpg δυτικού τύπου (βλέπε Witcher) έχουν τεράστιες διαφορές από τα rpg της Άπω Ανατολής (βλέπε Final Fantasy), οπότε αν είσαι φανατικός υποστηρικτής των πρώτων και πολέμιος των δεύτερων καλό θα ήταν να μην συνεχίσεις την ανάγνωση. Αν όμως σε τραβούν σα μαγνήτης τα παρανοϊκά σύμπαντα που στήνουν τα δεύτερα, τότε το Tales of Vesperia θα σου αναζωογονήσει το ενδιαφέρον για το είδος. Δέκα χρόνια μετά την αρχική του κυκλοφορία, έρχεται μία έκδοση με όλες τις απαραίτητες βελτιώσεις: ήχος, γραφικά και gameplay δείχνουν σχεδόν καινούργια. Εκεί όμως που κερδίζει το game τους οπαδού είναι στο σενάριο και -κυρίως- οι χαρακτήρες. Γιατί; Διότι πολύ απλά φρεσκάρουν ένα κουρασμένο είδος, δίνοντας έναν περισσότερο παραμυθένιο και γοητευτικό τόνο στα ανατολίτικα rpgs.

Octahedron: Transfixed Edition 

Σε ένα κόσμο όπου πια τα platform games είναι εκατοντάδες αναρωτιέται κανείς τι καινούργιο μπορεί να συμβεί. Κι όμως στο Octahedron τον πρώτο ρόλο τον έχει η ψυχεδέλεια. Ειλικρινά τα γραφικά και η μουσική του είναι ικανά να σου "κάνουν κεφάλι". Πυροβόλα εχθρούς με λέιζερ, λύσε το ένα παζλ μετά το άλλο, παίξε 50 συνολικά πίστες σε ρυθμούς italo disco και χωρίς περαιτέρω αναλύσεις γράφοντάς το με πολύ απλά λόγια: κοίτα να περάσεις καλά, το Octahedron σου δίνει όλα τα απαραίτητα υλικά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.