Τα video games που θα γεμίσουν το κενό του Red Dead Redemption 2

Όσο δύσκολο κι αν είναι ήρθε ο καιρός να προχωρήσεις.

Συμβαίνει σε όλους μας. Έρχεται μία μέρα που πρέπει να αφήσεις τα πιστόλια στην άκρη, να σταματήσεις να πίνεις σε saloon, να αποχαιρετήσεις το αγαπημένο σου άλογο και να πεις αντίο στα μαγικά τοπία της Άγριας Δύσης.  Όσο δύσκολο κι αν είναι να το παραδεχθείς, το Red Dead Redemption 2 έφτασε στο τέλος του. Ναι, όντως έχει μεγάλες δόσεις replayability. Μήπως όμως ήρθε ο καιρός να πας παρακάτω; 

Σίγουρα, δεν είναι εύκολο να ξεπεράσεις έτσι απλά μία εμπειρία ζωής. Όμως το να βυθιστείς στη θλίψη δηλώνοντας ότι "δεν θα παίξω ποτέ ξανά άλλο game" δεν είναι λύση. Εκεί έξω υπάρχουν κάποια παιχνίδια που μπορούν να αναπληρώσουν -έστω κατά ένα μέρος- το μεγάλο κενό που άφησε ο τερματισμός του.

Mafia 3

Σε αντίθεση με το πρώτο επεισόδιο της σειράς που είχε δεχθεί διθυραμβικά σχόλια από τον ειδικό τύπο, το Mafia 3 δεν αγκαλιάστηκε με τον ίδιο τρόπο. Πολλοί γκρίνιαξαν, άλλοι το έθαψαν κανονικότατα. Εδώ όμως δεν είμαστε για να δικάσουμε τον συγκεκριμένο τίτλο αλλά γιατί ψάχνουμε αντίδοτα στο κενό μας. Αν, λοιπόν, αγάπησες εκείνες τις στιγμές όπου βρισκόσουν με την πλάτη στον τοίχο, με όλες τις πιθανότητες να είναι εναντίον σου και μοναδικό σύντροφο τα πιστόλια σου, τότε το Mafia 3 έχει να σου δώσει κάτι πολύ κοντά σε αυτές. Μόνο που αντί για καουμπόης είσαι μαφιόζος με κοντόκαννη καραμπίνα στο τέλη των 60s.

The Witcher 3

Θυμάσαι την πρώτη φορά που έπαιξες το αριστούργημα από την Πολωνία; Εγώ δεν μπορώ να το ξεχάσω. Μάλιστα δεν έπαιζα καν, απλά παρακολουθούσα έναν φίλο να βολτάρει άσκοπα σε μεσαιωνικά χωριουδάκια και να στέκεται στην κορφή κάποιου βουνού την ώρα που δύει ο ήλιος. Το Red Dead Redemption 2 έγραψε ιστορία γιατί ήταν μία εμπειρία ζωής βασισμένη σε έναν κόσμο όπου χανόσουν κανονικότατα μέσα του. Το Witcher 3 προσφέρει ακριβώς το ίδιο με το fantasy twist να αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα.

Skyrim VR

ΟK, ας μην κοροϊδευόμαστε από το 2007 (όταν και κυκλοφόρησε το game) μέχρι σήμερα έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Σίγουρα η μεταφορά του σε εικονική πραγματικότητα είναι ακόμα μεγαλύτερο "χάσιμο" αλλά, όπως και να το δει κανείς, υπάρχουν καλύτερες επιλογές πια εκεί έξω. Γιατί λοιπόν να ασχοληθείς με αυτό; Αν ένιωσες να δένεσαι με το άλογό σου καθώς έπαιζες το Read Dead Redemption 2, τότε το Skyrim είναι ίσως το μοναδικό άλλο game που μπορεί να σου προκαλέσει παρόμοια συναισθήματα. Αν, φυσικά, ξεπεράσεις τη ζαλάδα που μπορεί να σου προκαλέσει.

Firewatch

Η λέξη "πανέμορφο" ακούγεται λίγο περίεργη για ένα video game. Δύσκολα όμως μπορεί να βρεθεί κάποια άλλη για να περιγράψει το Firewatch. Το γεγονός πως οι δημιουργοί του μελέτησαν εκτενώς Αμερικανούς ζωγράφους πριν καταλήξουν στα γραφικά του μιλά από μόνο του. Αν δυσκολεύεσαι να αποχωριστείς τα τοπία της Άγριας Δύσης, όπου ο ήλιος σβήνει κατακόκκινος μέσα από τα φύλλα των δέντρων κι ο κίνδυνος παραφυλά σε κάθε γωνιά, τότε οφείλεις να το δοκιμάσεις. Ίσως καταφέρει να γεμίσει το κενό σου.

Gone Home

Δύο χιλιάδες σελίδες, πεντακόσιες χιλιάδες γραμμές σε διαλόγους. Αυτοί είναι κατά προσέγγιση οι αριθμοί του πιο φιλόδοξου σεναρίου που κυκλοφόρησε ποτέ σε video game -λέγε με Red Dead Redemption 2. Xωρίς, φυσικά, το Gone Home να μπορεί να το κοντράρει αποτέλεσε μία αποκάλυψη το 2016: η ιστορία της 21χρονης Katie Greenbriar, η οποία επιστρέφει στο σπίτι της στο Όρεγκον για να το βρει μυστηριωδώς άδειο, είναι ένα θρίλερ πρώτης γραμμής που έκανε τους gamers να ταυτιστούν σε τεράστιο βαθμό μαζί του. Ίσως, λοιπόν, η ταύτιση να γεμίσει λίγο το κενό σου. Άλλωστε όπως και το Red Dead, έτσι και το Gone Home κουβαλά μία λογοτεχνική ποιότητα μαζί του.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος