Το μέλλον του Xbox έρχεται χωρίς cds

Κι όμως, το νέο Xbox One S κόβει πρώτο το νήμα του all-digital περιεχόμενου.

Το μεγάλο στοίχημα για τις κονσόλες είναι να γίνουν 100% digital. Ή τουλάχιστον ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους που έχουν ψηλά στη λίστα τους οι βασικοί παίκτες της gaming βιομηχανίας είναι να εξαφανίσουν τα cds. Πριν λίγες μέρες είδαμε την Sony να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις digital δυνατότητες του πολυαναμενόμενου PlayStation 5. Αυτό που, όμως, η ιαπωνική εταιρεία έχει στον άμεσο προγραμματισμό της, οι Αμερικανοί της Microsoft το έκαναν ήδη πράξη. Η νέα μέρα του gaming έρχεται στη συσκευασία του Xbox One S All-Digital.


Η νέα edition του Xbox One S δεν έχει καμία θήκη για cd.


Τι ακριβώς πέτυχε το τμήμα video games του Bill Gates; Η νέα edition του Xbox One S δεν έχει καμία θήκη για cd, δισκέτα ή κασέτα. Έχει όμως τη δυνατότητα να τρέχει τα games κανονικά κοστίζοντας μάλιστα μόλις 223 Ευρώ, 45 ευρώ λιγότερα από τον πρόγονό της δηλαδή. Μάλιστα έρχεται μαζί με τρία προεγκατεστημένα παιχνίδια (Sea of Thieves, Minecraft, Forza Horizon) κι 1 ΤΒ σκληρού δίσκου ενώ το deal ολοκληρώνεται ιδανικά για όσους έχουν το Xbox Game Pass, μία μηνιαία συνδρομή που δίνει πρόσβαση σε περισσότερο από 100 τίτλους· από κλασικά παιχνίδια του Xbox μέχρι ολοκαίνουργιες κυκλοφορίες.

Αυτά είναι όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τη νέα κονσόλα. Εκείνο, όμως, που παραμένει ακόμη άγνωστο είναι αν η Microsoft θα συνεχίσει αυτήν την all-digital πολιτική της. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε, ότι παρ' ότι το μέλλον θέλει -και απαιτεί- αποκλειστικά digital περιβάλλον, την ίδια στιγμή η νοσταλγία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο με εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια να παίζονται σε αυτήν την αγορά.

Σίγουρα, πάντως, η αμερικανική εταιρεία έχει δείξει ξανά και ξανά πως γνωρίζει καλά να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που έχει για cross-overs με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Μένει, λοιπόν, να δούμε αν η Microsoft που πρωτοστατεί εδώ και κάποια χρόνια στις πρωτοπορίες που πραγματοποιούνται στον χώρο του gaming -όπως το customization που γίνεται για να μπορούν να παίζουν χωρίς κανένα πρόβλημα video games και οι άνθρωποι με κάποιο κινητικό πρόβλημα- θα βάλει το all-digital περιεχόμενο πρώτο πρώτο στην ατζέντα της από εδώ και πέρα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.

Ο θάνατος του Αλέξανδρου Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Μοναχογιός και διάδοχος του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση. Ο θάνατός του σε αεροπορικό δυστύχημα, σε ηλικία 25 ετών, εξύφανε πάμπολλες ιστορίες συνωμοσίας.