Το αεροπλάνο σε σχήμα V θα μεταφέρει επιβάτες στα φτερά του

Το φουτουριστικό project της KLM φιλοδοξεί να αλλάξει το μέλλον του ταξιδιού.

Η αεροναυπηγική τεχνολογία ετοιμάζεται να υποδεχθεί κάτι πραγματικά καινοτόμο και πρωτοποριακό, που αναμένεται να ενθουσιάσει εκείνους που συνηθίζουν να επιλέγουν αποκλειστικά θέσεις κοντά στο φτερό κατά τη διάρκεια των αεροπορικών τους ταξιδιών. Η KLM παρουσίασε το concept ενός νέου αεροσκάφους, το Flying-V, που είναι αυτό ακριβώς που αναφέρει το όνομά του: Ένα αεροπλάνο σε σχήμα "V", στο οποίο οι επιβάτες θα μπορούν -κυριολεκτικά- να κάθονται στα φτερά. 

Η ιδέα του εν λόγω project ανήκει στη διατριβή ενός φοιτητή από το Πολυτεχνείο του Βερολίνου, του Justus Benad. Τα σχέδια έφτασαν στην Ολλανδία και το πανεπιστήμιο του Ντελφτ, με την KLM να αναλαμβάνει εξ' ολοκλήρου τη χρηματοδότηση και την ανάπτυξη του εγχειρήματος.

"Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που έχουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε σε αυτό το project, ώστε να βοηθήσουμε με τον τρόπο μας στην αειφορία της αεροπλοΐας. Τα νέα μοντέλα φιλοδοξούμε πως θα είναι αρκετά πιο φιλικά προς το περιβάλλον, καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια" αναφέρει ο CEO της ολλανδικής αεροπορικής εταιρείας Pieter Elbers, ο οποίος στρέφει όλο το ενδιαφέρον προς το κομμάτι της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, που σύμφωνα με τον ίδιο θα πρέπει να απασχολήσει περισσότερο τη συγκεκριμένη βιομηχανία: "Η ανάπτυξη του αεροπορικού κλάδου δίνει τη δυνατότητα στο ανθρώπινο είδος να έρθει πιο κοντά. Αυτό το προνόμιο όμως συνδέεται και με μία μεγάλη ευθύνη απέναντι στον πλανήτη".

Το αεροσκάφος με σχήμα V διαφοροποιείται από τα κλασικά αεροπλάνα, καθώς δεν έχει άτρακτο. Η καμπίνα επιβατών, οι δεξαμενές καυσίμων αλλά και ο χώρος αποσκευών βρίσκονται στα φτερά, με τους σχεδιαστές του να τονίζουν ότι μπορεί να μεταφέρει τον ίδιο αριθμό επιβατών (314 άτομα), με 20% λιγότερη κατανάλωση καυσίμου από ένα Airbus A350 – 900, κάτι που αποδίδεται στο σχήμα του αλλά και το αισθητά μειωμένο βάρος του.

Η KLM φιλοδοξεί ότι θα μπορέσει να κάνει μία δοκιμαστική πτήση με το πρωτότυπο τον ερχόμενο Οκτώβριο στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ, για να γιορτάσει με αυτόν το τρόπο τα 100 της χρόνια. Η παραγωγή του πάντως αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα 20 με 30 χρόνια. 


Διάβασε ακόμη για τις πόλεις που δεν θα έχουν αυτοκίνητα και τους ταξιδιωτικούς όρους του μέλλοντος

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.