Έρχονται τα drones της Amazon

Αν, βέβαια, δεν πάει κάτι τελείως λάθος με αυτό το project.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 07 Ιουνίου 2019

Κάποτε υπήρχαν μόνο ταχυδρόμοι, αργότερα εμφανίστηκαν οι couriers και σε λίγα χρόνια, με βάση τα όσα υποστηρίζει η Amazon, οι παραγγελίες της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικού εμπορίου στον κόσμο θα εκτελούνται κατά κύριο λόγο μέσω drones. Ο αμερικανικός κολοσσός τρέχει εδώ και αρκετά χρόνια το συγκεκριμένο project και, πολύ πρόσφατα, παρουσίασε την τελευταία του εξέλιξη: το νέο drone με το οποίο η Amazon Prime Air ευελπιστεί να αλλάξει τον κόσμο των deliveries μία για πάντα.

Δυστυχώς, όμως, οι προετοιμασίες για αυτήν την επανάσταση τραβούν σε μάκρος ενώ παράλληλα δεν υπάρχει καμία επίσημη ημερομηνία, σε σημείο πια που υπάρχουν ψίθυροι ότι κάτι δεν πάει καλά με το εγχείρημα. "Γνωρίζουμε τους πελάτες μας" δήλωσε ο Jeff Wilke, CEO της Amazon, πριν συνεχίσει: "Είμαστε σίγουροι ότι θέλουν να λαμβάνουν τα δέματά τους με drones, μόνο όμως εφόσον αυτό είναι απολύτως ασφαλές".

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στον κόσμο των drones, το μοντέλο που παρουσιάστηκε είναι ικανό να ταξιδεύει σε αποστάσεις έως 25 χλμ. κουβαλώντας έως 2,2 κιλά (περισσότερες από το 75% των παραγγελιών του αμερικανικού κολοσσού δηλαδή), παρ΄ όλ αυτά όμως δεν δείχνουν όμως ακόμα ικανές για να ικανοποιήσουν τα standards της Amazon.

Δεν είναι, όμως, μόνο τεχνικά τα προβλήματα. Υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες και στις άδειες που πρέπει να εξασφαλίσει η εταιρεία, καθώς τα drones δεν μπορούν να πετούν όπου και όποτε θέλουν λόγω του κινδύνου που διατρέχει το κοινό που βρίσκεται από κάτω τους.

Έρχονται τα drones της Amazon

Τελικά, όπως αναφέρει και το πρακτορείο Bloomberg, μία συζήτηση που ξεκίνησε από την ίδια την Amazon με μεγάλες φιλοδοξίες και υποσχέσεις το 2013, συνεχίζεται με μεγάλες καθυστερήσεις που προκαλούν ανησυχία. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι από τότε που ξεκίνησε την πορεία του ο Jeff Bezos μέχρι σήμερα σχεδόν ποτέ δεν βρέθηκε κάτι να τον σταματήσει.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ταξίδια & Ξενοδοχεία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Το Youtube εξαλείφει το μίσος

Η αλλαγή στους όρους και η κλιμάκωση της μάχης εναντίον ρατσιστικού και φασιστικού περιεχομένου και των θεωριών συνωμοσιών.

Η Google γνωρίζει τους χειρότερους φόβους μας

Μήπως, τελικά, η μηχανή αναζήτησης είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό που δηλώνει;