Game Boy Watch, μία ωδή στη νοσταλγία

Ένα διαμάντι κατευθείαν από τα 80s.

Ζούμε στην εποχή των έξυπνων κινητών και των ακόμα πιο έξυπνων ρολογιών. Τα smartwatches μπορούν να κάνουν τα πάντα: να μετρήσουν τους σφυγμούς, τις ανάσες, τα χιλιόμετρα που έχεις περπατήσει, να υπολογίσουν τις θερμίδες που έκαψες (και πόσες ακόμα θα έπρεπε ιδανικά να κάψεις για να πετύχεις τον διατροφικό σου στόχο), να καταγράψουν πόσα μέτρα κάτω από την θάλασσα βούτηξες, να σου δώσουν οδηγίες μέσω δορυφόρου για το που πρέπει να κατευθύνεις το σκάφος σου. Τα wearables αποτελούν το απόλυτο αντρικό κόσμημα, άσχετα αν μερικές φορές ξεχνούν να βάλουν ως προτεραιότητα τη βασική τους λειτουργία που δεν είναι άλλη από το να λένε την ώρα.

Στην περίπτωση όμως του Nintendo Game Boy Watch δεν ισχύει τίποτα από όσα γράφτηκαν πιο πάνω. Δεν μπορείς να μπεις στο WhatsApp, ούτε να πάρεις notifications για τα social media. Εκείνο όμως που το κάνει περιζήτητο είναι ότι σε πηγαίνει ένα ταξίδι κατευθείαν στα 80s και τις αρχές των 90s, με τον αναλογικό του χαρακτήρα, τις κλασικές σχεδιαστικές γραμμές της ιαπωνικής εταιρείας και το πλαστικό -πόσο πιο retro;- λουράκι που θυμίζει άλλες εποχές.

Δεν είναι κάποιο θαύμα της τεχνολογίας αλλά ένας φόρος τιμής από την Paladone, μία εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή memorabilia. Μάλιστα, σε αντίθεση με τα περισσότερα wearable σήμερα, έχει ακαταμάχητη τιμή, αφού τα μόλις 17 ευρώ που κοστίζει το κάνουν ιδιαίτερα δελεαστικό.

Φυσικά, πολλοί αναρωτιούνται: "γιατί να αγοράσω ένα ρολόι που δεν έχει καμία σύγχρονη λειτουργία και είναι ίδιο με Gameboy;". Η απάντηση είναι εύκολη, αν σκεφτεί κανείς ότι ζούμε εδώ και κάποια χρόνια στον αστερισμό του vintage, όπου η νοσταλγία είναι το κυρίαρχο trend. Για όσους μάλιστα αρνούνται να το πιστέψουν, ας ρίξουν μία ματιά στο hype που έχει δημιουργήσει η τρίτη σεζόν του Stranger Things.

Από: Esquire IT


φωτογραφίες © Paladone

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι πρέπει να κάνεις για να έχεις τύχη στη ζωή σου, σύμφωνα με το TikTok

Παραδόξως, κάποιες από αυτές τις συμβουλές παύλα πρακτικές, βγάζουν νόημα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι σχέση έχει ο Tony Soprano με τον LeBron James

O James Gandolfini είχε υποδυθεί ξανά τον θρυλικό ήρωα σε ένα μικρό βίντεο που έχει όλες τις απαντήσεις.

Γραφει Παυλος Κρουστης