O Louis Vuitton λανσάρει το δικό του video game

Ένας φόρος τιμής στα 80s από τον Virgil Abloh.

O οίκος Louis Vuitton μόλις κυκλοφόρησε ένα video game στο στυλ των κλασικών arcade των 80s που έζησαν μεγάλες στιγμές στα σφαιριστήρια της Αθήνας και της επαρχίας αλλά και ολόκληρου του πλανήτη και μπορεί να το παίξει κανείς στο site της εταιρείας. Πώς ονομάστηκε η ασυνήθιστη αυτή κίνηση marketing; Endless Runner και αντλεί έμπνευση από το fashion show για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2019 που επιμελήθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής των αντρικών συλλογών του γαλλικού οίκου, Virgil Abloh. Είναι ολοφάνερο ότι η νοσταλγία για τη συγκεκριμένη δεκαετία κάνει θραύση, από την τηλεόραση και το Stranger Things μέχρι τη μόδα.

Η συλλογή του γαλλικού οίκου αποκάλυψε την αγάπη του σχεδιαστή για την τέχνη των κινούμενων σχεδίων, τα έντονα φωσφοριζέ χρώματα και τα ρετρό σχέδια. Μάλιστα, μένοντας πιστή σε αυτές τις επιταγές, η επίδειξη μόδας ήταν ένας φόρος τιμής του Abloh στους δρόμους της Νέας Υόρκης κατά τη δεκαετία του 1980, γεμάτος από πινακίδες DON'T WALK, γκράφιτι και φθινοπωρινά φύλλα που κατακλύζουν τα πεζοδρόμια. 

Τι συναντά τώρα κανείς στο video game; Έναν κόσμο με κώνους, καρτοτηλέφωνα και μεταλλικούς κάδους που φέρνουν στο νου το Μεγάλο Μήλο ενώ την ίδια στιγμή τιμούν τα κλασικά platform games όπως το Super Mario Bros από πλευράς Nintendo και το Sonic the Hedgehog από πλευράς Sega. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι αντί για τα κλασικά χρυσά νομίσματα που συνήθως καλούνται να μαζέψουν οι gamers, στο Endless Runner αυτά έχουν αντικατασταθεί με το μονόγραμμα του οίκου.

Η κυκλοφορία του video game συνέπεσε, όχι τυχαία, με την εμφάνιση της συλλογής Φθινόπωρο/Χειμώνας 2019 στα καταστήματα. Όσο για το παιχνίδι που μας γυρίζει πίσω σε άλλες 16-bit εποχές; Δεν διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας, σίγουρα όμως αποτελεί έναν πολύ διαφορετικό τρόπο προώθησης που είναι γεμάτος από νοσταλγία. Όπως, δηλαδή, και η νέα κολεξιόν δια χειρός Virgil Abloh.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Anne Hathaway είναι πλέον αγνώριστη

Η αλλαγή στην εμφάνισή της που δεν περίμενε κανείς.

H Billie Eilish λεέι ότι θα έπρεπε να έχει διδακτορικό στον αυνανισμό

"Βασικά μιλάω για το σεξ κάθε φορά που έχω την ευκαιρία".

H Ferrari αλλάζει όνομα

Ύστερα από συμφωνία εκατομμυρίων με τεχνολογικό κολοσσό.

Γραφει TopGear

Είδαμε την πρώτη τηλεόραση MicroLED που κατέφθασε στην Ελλάδα

Οι νέες τηλεοράσεις και soundbars της Samsung είναι πραγματικά πρωτοποριακές και εντός θα βρεις όλες τις πληροφορίες.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η νέα δίαιτα του Orlando Bloom περιλαμβάνει (και) δηλητήριο βατράχου

Ο δημοφιλής ηθοποιός μόλις αποκάλυψε ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το Orlando Bloom: To the Edge έκανε ακραία πράγματα - και όχι μόνο στη διατροφή του.

Γραφει Γιαννης Σπανος