Η μεγάλη επιστροφή του Sony Walkman

Η ιαπωνική εταιρεία λανσάρει επετειακό μοντέλο για τα 40 χρόνια από την πρώτη εμφάνισή του.

Tο Walkman της Sony είναι ίσως εκείνο το gadget που ενσαρκώνει με τον καλύτερο τρόπο και στον μεγαλύτερο βαθμό τη μανία για τα 80s. Εκείνο, δηλαδή, το μουσικό κουτί που έζησε μεγάλες στιγμές όταν έδωσε στο κοινό για πρώτη φορά τη δυνατότητα να μεταφέρει τη μουσική του όπου ήθελε. Το music player της ιαπωνικής εταιρείας που συνέδεσε το όνομά του με το tape trading των underground σκηνών και την pop αισθητική που κυριάρχησε από την αρχή έως το τέλος της δεκαετίας.

Ο λόγος που το Walkman αποτελεί την αιχμή του δόρατος στη επέλαση του ρετρό είναι μάλλον διπλός: Από τη μία είναι η νοσταλγία την αναλογική εποχή, όταν δηλαδή τα μηχανήματα έδειχναν πιο ανθρώπινα, κι από την άλλη είναι η νοσταλγία για τα χρόνια της αθωότητας, όταν δηλαδή ήμασταν ακόμα παιδιά. Μόνο τυχαία δεν είναι λοιπόν η παρουσία της συσκευής στο Stranger Things σαν να είναι κάποιου είδους τοτέμ. Άλλωστε, εκτός από τη vintage νοσταλγία, το Walkman ενσαρκώνει κι άλλη μία σχεδόν φετιχιστική μανία της εποχή μας: Είναι, λίγο ως πολύ, ο πρόγονος των smartphones και των iPods όσον αφορά τη φορητότητα της μουσικής αλλά και το πρεστίζ που δίνουν στον κάτοχό τους.

Η μεγάλη επιστροφή του Sony Walkman

Φέτος, κλείνουν 40 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση του Walkman TPS-L2, του πρώτου μοντέλου που λάνσαρε η Sony κι όπως ήταν φυσικό η ιαπωνική εταιρεία δεν έχασε την ευκαιρία: στην IFA 2019 του Βερολίνου παρουσιάστηκε το επετειακό μοντέλο NW-A100TPS, το οποίο και αποτελεί έναν φόρο τιμής στον πρόγονό του -αν και σχετικά μικρότερο- έχοντας, βέβαια, παράλληλα τη δυνατότητα να παίζει ψηφιακά αρχεία.

Ο σχεδιασμός, η λογική ακόμα και η συσκευασία κινούνται σε vintage μονοπάτια ενώ όπως όλα δείχνουν θα είναι διαθέσιμο για το κοινό από τον Νοέμβριο, λίγο πριν ξεκινήσουν δηλαδή οι χριστουγεννιάτικες αγορές. Το μόνο μειονέκτημα του νέο επετειακού μοντέλου είναι η τιμή του, αφού η νοσταλγία είναι ακριβή, τα 440 ευρώ όμως για το NW-A100TPS κρίνονται υπερβολικά.

Από: Esquire IT


Φωτογραφίες © Sony

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης